Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

tron 

všechny recenze uživatele

Jedno sa musí Zombiemu uznať. Podobne, ako pri jeho prvej návšteve Haddonfieldu v roku 2007, ani teraz sa nenecháva zviazať putami kultovej Carpenterovej predlohy. Hoci si ju váži (nemocnica, odhalenie vzťahu medzi Laurie a Michaelom), otrocky jej neslúži, skôr jej symbolicky vzdáva hold a ide si svojou vlastnou cestou. Bohužiaľ, príliš vlastnou. Na jednej strane je svoj (halucinogénne pasáže), na druhej strane používa neznesiteľné slasherové klišé, s ktorými by mali noví hororoví režiséri pravdupovediac po opotrebovaných desaťročiach prestať a skúsiť to robiť inak. Alebo si naozaj myslia, že unudených divákov baví miliónty krát krútiť hlavou nad tým, ako obeť v nočnej divočine ziape na kilometre ďaleko, hoci vie, že za ňou je sériový vrah, namiesto toho, aby bola ticho, ľahla si do vysokej trávy a 5 minút sa nehýbala? Zombieho jednotka ma bavila. Toto nie. Scenár je chaotický, réžia nesústredená a dvojhodinová stopáž smrtiaca (a zbytočná). Humusácka atmosféra 70-tych rokov nie je všetko a výrazne ubudlo aj "ksichtov" z vedľajších úloh (v porovnaní s predchádzajúcim dielom). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +v titulcích Halloween theme, je to hodně brutální, postava Michaela Myerse, z herců Malcolm McDowell -celkem zbytečný děj a zbytečné pokračování, Scout Taylor-Compton přeci jen nemá moc co hrát, Zombieho rukopis už mi spíš vadí, snové části jsou opět k ničemu/// Halloween II začíná přesně tam kde jednička skončila a plynule na ni navazuje. Chudák holka si užila dost a ještě není konec. Michael je bezcitný, tupý vraždící monstrum, který jde pudově za ní a ten kdo mu stojí v cestě to neustojí. Jenže když je u toho horší kamera, k ní tmavší záběry, zrno a scény převážně v noci moc toho neuvidíte. Hodně vám bude pomáhat atmosféra a vaše představivost, ale pro ty co už viděli hodně, vám tenhle snímek nic moc mrazivého a šokujícího nepředvede. Jestliže jednička měla bohatý děj tak za jednu a půl části, tak tady je jen ta zbylá polovina příběhu/děje/scénáře. Prostě hodně se vaří z ještě přeživších postav, ale je to málo na pořádný hororový biják. Jestliže někdo třebas remaku Pátku 13tého vyčítal jeho "moderní hezkou fazónu" tak po tomhle to možná docení. Škoda, jsem zastánce i této hororové série,ale je to vážně slabota./// Celkem 46%/// ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá ... dvojka je bohužel někde úplně jinde. Do zhlédnutí tohodle filmu jsem měl za to, že Zombie je skvělý filmař, který nemůže šlápnout vedle. Po celou dobu filmu jsem si přál, aby Laurie Micheal už konečně oddělal, bo tak otravnou píču, která má krámy celej rok, by nesnesl snad nikdo. Čím mě ale Zombie nejvíc nasral, bylo odmaskování Michaela ... Michael je horrorová ikona, která prostě nikdy neměla být odmaskována. Takhle totiž ztratil veškeré charisma a ... no, seru na to! ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Wrestling s kuchyňským nožem aneb dýňová sezona v domě (bezmála) tisíce mrtvol. Amatérský řezník z Haddonfieldu na cestě za sebepoznáním(!!!) Ptám se, má to cenu ohlížet se 30 let zpátky, dívat se Rosenthalovi pod ruce a s trochou nostalgie vzpomínat na prsa, krev a mrkváče? Původní Halloween II byla dobová analogová řezničina, takže kde se vzala odvaha (nebo dost možná naivita) Roba Zombieho vykreslit Myersovu psychologii zrovna teď, v časech, které dusí digitální brutalita? Takhle, z mého pohledu má Rob problém budovat jakoukoliv funkční atmosféru - on prostě "jenom" drží tempo. Navíc ten jeho formát opakujících se bizarrních výjevů k něčemu tak přímočarému, jako je Halloween legacy, prostě nepasuje. Předěly se tlučou jak rozmazlený děcka na pískovišti a i přes to, že se bezútěšně snaží držet za overal chlapce v masce z gumopryže, dostat se do hlouběji do jeho podvědomí, k saméjeho podstatě, psychologie ostatních postav je naprosto stupidní, nekonkrétní. Kupříkladu Loomis Malcolma McDowella, to je P(íá)R extrémně nekontrolovaný debility(!!!) Já to chápu, vizuálně by to tak ze 2/3 obstálo, Zombie je v tvůrčí podstatě neústupný, drží jistý drive a jeho hrdinky jsou vesměs rozcuchaný, potetovaný mrchy, co poslouchaj Alice Coopera a říkaj kurva častěj než dobrej den. Přesto Halloween II jako celek nefunguje a upřímně, mít imrvére za prdelí Sheri Moon Zombie s jednorožcem a upatlanýma očníma stínama, asi by mi jeblo taky(!!!) Suchej steak bez omáčky na podvečerním menu za [final rate: 40%] ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

I. Líbilo, nelíbilo, líbilo. Fandy obávané snové výjevy tak úplně nezapadaly, nakonec ale zapadly. Jimi hnaný toulající se vágus Michael Myers je zpočátku zásadní nezvyk, na 'shaky' kameře se mohlo trochu ubrat. Dostalo se mi minimum překvapení (mám teď na mysli v ději, ne ve filmu jako celku), minimum napětí (vraždící přízrak se zjeví snad pokaždé, když ho čekáte, případně ještě než ho vůbec čekat začnete), minimum emocí. Během první poloviny jsem párkrát znejistěl, nakonec všechno tak hezky dalo smysl a dobrý pocit, i když chvilku trvalo než mi ta spokojenost došla. Výtečný závěr k tomu přispěl hrozně moc. II. Spíš než horor potažmo slasher, působí H2 jako zvláštní a místy brutální (syrové násilí je zpět, bez toho by nebyl Zombie) psychologický film, dopad jedničky, ze které jsem měl úplně jiný dojem. Diametrálně odlišné je to samozřejmě i od všech původních HALLOWEENů, od ducha celé série, tak to ale podle mě s remaky má a většinou i musí být. Dostal jsem, co jsem nečekal, nejsem zklamaný, moje obavy se naštěstí nepotvrdily, oceňuju Robův vlastní přístup a nesere mě tím, jak ohledně režie dvojky nečekaně změnil názor, měl ještě co nabídnout. Netvrdím, že se do Myerse nikdy neměl pouštět. Mnohem radši bych ho viděl dělat své věci než předělávky, ale doba je asi už holt taková, že mu nic jiného nezbývá. III. Na základě fotek a reportů z natáčení a momentálně namlsaný z TRICK 'r TREAT jsem doufal, že do toho Rob vloží víc z atmosféry Halloweenu, svátku samotného. No a dopadlo to celkem dobře, film obsahuje pořádnou halloweenovskou párty vložku, s účastí Captain Clegg & The Night Creatures a Uncle Seymour Coffinse, charakterů známých z propagace filmu. X. Na závěr slova jedné zahraniční kritiky: 'H2 is for Zombie fans - slasher fans - but not Halloween fans.' Ta se celkem potvrdila, i když k běžnému slasheru to má hodně daleko a Zombieho dosavadní filmografii se také něčím vymyká. (viděno v kině a s Ruutem, na několika místech mě štvaly CZ titulky) A celkové hodnocení Zombieho dvou Halloweenů po letech: 3*. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Kvůli filmu vznikla fiktivní kapela Captain Clegg and the Night Creatures, která ve snímku hrála na halloweenské párty. Kapela vydala i své CD. (-Bomba-)
  • Natáčelo se v Atlantě ve státě Georgia. (Chatterer)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama