Reklama

Reklama

Znuděný k smrti

(seriál)
  • USA Bored to Death
Trailer
USA, (2009–2011), 10 h 2 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Jonathan Ames

Kamera:

Vanja Cernjul

Hudba:

Pat Irwin

Hrají:

Jason Schwartzman, Zach Galifianakis, Ted Danson, Heather Burns, Olivia Thirlby, Oliver Platt, Bebe Neuwirth, John Hodgman, Kristen Wiig, Trieste Kelly Dunn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Hrdina komediálního seriálu z produkce HBO je třicátník Jonathan Ames, spisovatel z Brooklynu, který bolestně prožívá rozchod s přítelkyní, má problémy s alkoholem a nedaří se mu napsat další román. Než by čelil realitě, raději se noří do svých fantazií a předstírá, že je soukromý detektiv jako vystřižený z románů svých oblíbených autorů Dashiella Hammetta a Raymonda Chandlera. A protože se chce stát hrdinou a mužem činu, ujímá se řady případů, které řeší s větším či menším úspěchem... Seriál byl natočen podle povídek skutečného Jonathana Amese, který dal fiktivnímu spisovateli své jméno, v hlavní roli uvidíme Jasona Schwartzmana (Darjeeling s ručením omezeným), jeho šéfa a vydavatele George Christophera ztělesnil Ted Danson a Jonathanova nejlepšího kamaráda, knižního ilustrátora Ray Huestona, hraje Zach Galifianakis. ... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný seriál, který se nesnaží být třeskutě vtipný, v každé druhé větě a není k divákovi přehnaně podbízivý, ale přesto po jeho zhlédnutí máte mnohem lepší náladu, než po kdejakému k-smíchu-uměle-nutícímu sitcomu zejména z Americké produkce.______ Pokud jste už někdy viděli Jasona Schwartzmana (ANO- znám ho z Andersonovek, NE – Tenhle seriál Andersonovkou jednoznačně není) a jeho ztvárnění nějakého toho „podivínského intoše“ vám nebylo zcela proti srsti, můžete být v klidu, stejným intelektuálním pošukem je i zde a je opět skvělý. Doplňuje jej božský Ted Danson (sakra, ten chlap by měl hrát VE VŠEM!) a za nimi trochu klopýtá postava Zacha Galifianakise, ke kterému jsem si prošlapával cestičku zdaleka nejdéle.______ Začínající soukromý detektiv (spisovatel v tvůrčí krizi, který má zřejmě dost načteno) řeší bezvýznamné nudné případy se zapálením hodným každého fanouška noir… Postupně to ale pochopitelně nabírá vyšší a vyšší obrátky a úplný závěr je jak z jiného světa! :-) ____Negativa? Kvalita (nebo spíše zábavnost) dílů kolísá. Třetí série už tlačí zbytečně moc na pilu a je zkrátka možná “až moc crazy”. Když na to ovšem přistoupíte, pořád se budete skvěle bavit a nově představené postavy jsou taky super.______ Škoda toho ukončení, ještě jednu sérii bych si s chutí dal… A málem bych zapoměl. Často se tam užívá alkohol (vínečko, whiskey...) a drogy (hlavně tráva), prostě pohodička :-) ()

KarelR

všechny recenze uživatele

Pilot: Rozjezd tak za tři hvězdy. Schwartzmanovy detektivní patálie jsou relativně zábavné, pokud ale chtějí být hodny noirového odkazu, měly by v budoucnu přidat především na atmosféře a hraní si s filmovými odkazy. Jestli v dalších dílech přijde vodopád osudových žen, Galifianakisových hlášek a promyšlených zápletek, nemůže být zle. #2: Takhle nějak jsem to myslel. Filmový svět potřebuje víc rolí pro Kristen Wiig! :) #3: Přesně takhle jsem to nemyslel... ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Hodnocení PO PRVNÍ SÉRII: Po čtvrtém dílu jsem chtěl seriál zavrhnout, pač mě to moc nebavilo a chvílema mi to dokonce lezlo na nervy, ale jsem klučina vytrvalá a tak jsem nakonec viděl všech osm dílů. No, rozhodně to není nic světoborného a nikomu to nejspíš doporučovat nebudu, na druhou stranu když si člověk zvykne na ty poněkud ujeté postavy, tak se to docela i dá a ten závěrečný dvojdíl byl vlastně celkem fajn. Přesto tomu chybí trošku větší náboj, obsahově je to strašně plytké a hlavně dějově se to nikam neposouvá. Ale vzhledem k rozumné délce jednotlivých dílů (zhruba 28 minut) se to jako prostředek na zabití chvíle volného času využít dá. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, pár scének je tam ne ani vtipných, spíš hořkosladkých, ale hlavní hrdina mi vůbec nesedne a že by mělo jít o nějaké noirovky, o tom nemůže být ani řeč. Další pokus ozvláštnit detektiva něčím zajímavým (jako třeba dříve Monka nebo všechny ty Mentalists), ale podle mne tady to looserovství moc nefunguje. Daleko líp na to šel seriál Castle, kde jde také o jemný humor, ale takový na hraně s mírně studentským, přičemž nezapomíná na dospělé atributy. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Trošku Woody Allen, trošku noir, trošku střelená komedie, trošku drama, trošku ze života, trošku stylizace... a dohromady to až překvapivě dobře funguje. I když je to natolik specifický seriál, že nepřekvapivě ne na každého. Já si však každý díl užíval (zatím tedy z 1. série). Za jeden z největších kladů považuju jakousi bezprostřednost, kde díky tomu, že se jedná o seriál z produkce HBO, si scenáristi asi nemusí moc dělat velkou hlavu s nějakou umírněností, takže občas je nějaký vtip pořádně černý, občas dokonce přijde i nějaká ta sexy nahota a drogy jsou zde zobrazovány realisticky - občas si tam prostě zahulí a pak teda mají nějaké ty normální stavy, ale víceméně dal fungují. A příběhy sice nejsou námětově bůhvíjak originální, ale nádherně se vyhýbají klišé (mnohokrát třeba očekáváte ten a ten trapný moment nebo ten a ten zvrat... a on se prostě nedostaví). Tenhle seriál pro mě je osvěžující tím, že se nemusí držet žádných škatulek a jasných ohraničení, a že ukazuje, že je zábavný seriál ani nepotřebuje. // Po poslední řadě zvyšuju na pátou hvězdu, protože tak skvělý feel-good seriál se jen tak nevidí. A konec seriálu je pořádnej úlet. (9/10) ()

Galerie (190)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní postava se jmenuje stejně jako autor seriálu - Jonathan Ames. (Brousitch)
  • Úvodní znělku k seriálu nahrál a nazpíval představitel Jonathana Jason Schwartzman společně se svou kapelou Coconut Records. (josieaddms)

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama