Reklama

Reklama

Znuděný k smrti

(seriál)
  • USA Bored to Death
Trailer
USA, (2009–2011), 10 h 2 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Jonathan Ames

Kamera:

Vanja Cernjul

Hudba:

Pat Irwin

Hrají:

Jason Schwartzman, Zach Galifianakis, Ted Danson, Heather Burns, Olivia Thirlby, Oliver Platt, Bebe Neuwirth, John Hodgman, Kristen Wiig, Trieste Kelly Dunn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Hrdina komediálního seriálu z produkce HBO je třicátník Jonathan Ames, spisovatel z Brooklynu, který bolestně prožívá rozchod s přítelkyní, má problémy s alkoholem a nedaří se mu napsat další román. Než by čelil realitě, raději se noří do svých fantazií a předstírá, že je soukromý detektiv jako vystřižený z románů svých oblíbených autorů Dashiella Hammetta a Raymonda Chandlera. A protože se chce stát hrdinou a mužem činu, ujímá se řady případů, které řeší s větším či menším úspěchem... Seriál byl natočen podle povídek skutečného Jonathana Amese, který dal fiktivnímu spisovateli své jméno, v hlavní roli uvidíme Jasona Schwartzmana (Darjeeling s ručením omezeným), jeho šéfa a vydavatele George Christophera ztělesnil Ted Danson a Jonathanova nejlepšího kamaráda, knižního ilustrátora Ray Huestona, hraje Zach Galifianakis. ... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Náhodou je to dobrej nápad, takovej ťunťa, co si hraje na Phillipa Marlowa v dnešním NY. Dostává se fakt do komickejch situací a je to inteligentní a vtipné a taky se tam hodně hulí tráva. Odvážně svýho hlavního hrdinu nazval Jonathan Ames, což je taky jméno chlápka, co to vymýšlí. Jason Schwartzman byl dycky můj oblíbenej herec a sem se vyloženě hodí. K tomu ňouma Zach Galifianakis, jehož postava pořád řeší něco tělesnýho nebo sexuálního, chch. Ted Danson mi zas připomíná mýho šéfa, kterej sice není tak ulítlej, ale mluví skoro stejně a má podobný gesta a grimasy, takže tím se taky bavím. Dokonce jim tam zahrál malou roličku i Jim Jarmusch! No tenhle seriál je prostě fajn a po první sérii su fakt pobavenej... ()

KarelR

všechny recenze uživatele

Pilot: Rozjezd tak za tři hvězdy. Schwartzmanovy detektivní patálie jsou relativně zábavné, pokud ale chtějí být hodny noirového odkazu, měly by v budoucnu přidat především na atmosféře a hraní si s filmovými odkazy. Jestli v dalších dílech přijde vodopád osudových žen, Galifianakisových hlášek a promyšlených zápletek, nemůže být zle. #2: Takhle nějak jsem to myslel. Filmový svět potřebuje víc rolí pro Kristen Wiig! :) #3: Přesně takhle jsem to nemyslel... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, pár scének je tam ne ani vtipných, spíš hořkosladkých, ale hlavní hrdina mi vůbec nesedne a že by mělo jít o nějaké noirovky, o tom nemůže být ani řeč. Další pokus ozvláštnit detektiva něčím zajímavým (jako třeba dříve Monka nebo všechny ty Mentalists), ale podle mne tady to looserovství moc nefunguje. Daleko líp na to šel seriál Castle, kde jde také o jemný humor, ale takový na hraně s mírně studentským, přičemž nezapomíná na dospělé atributy. ()

EdaS

všechny recenze uživatele

Tohle vypadá hodně slibně - pilot ještě neměl tu správnou šťávu, ale druhý díl už disponuje potřebným tempem, vtipem i gradací a několikrát jsem vyloženě vyprskl smíchy. Schwartzman je hooodně woodyallenovský, Danson neuvěřitelný (v tom dobrém slova smyslu) a Galifianakis je... svůj. Budu se moc těšit na další pokračování. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Původně jsem úplně náhodou viděl na HBO jeden díl a zrovna k mému štěstí končil "to be continued". No jako fanoušek dvojepizod jsme se hned musel podívat na celý seriál a rozhodně nelituju. První řada se sice trochu rozbíhala a chvíli trvalo se naladit na humor seriálu. Navyklý pak už první sérií jsem si pak druhou neskutečně užil a třetí nápodobně. Škoda zrušení a toho relativně otevřeného konce. nejlepší epizody: 1x06 - The Case of the Beautiful Blackmailer, 2x03 - The Gowanus Canal Has Gonorrhea! ()

Galerie (190)

Zajímavosti (2)

  • Úvodní znělku k seriálu nahrál a nazpíval představitel Jonathana Jason Schwartzman společně se svou kapelou Coconut Records. (josieaddms)
  • Hlavní postava se jmenuje stejně jako autor seriálu - Jonathan Ames. (Brousitch)

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama