Reklama

Reklama

Gravitace

  • USA Gravity (více)
Trailer 6

Jednoho dne vyšle NASA na oběžnou dráhu planety Země raketoplán Explorer. Cílem mise je instalovat do Hubbleova teleskopu nové systémy. Velitelem výpravy je zkušený veterán Matt Kowalski, který má nalétáno asi dvacet let a toto měla být jeho poslední mise před odchodem na odpočinek. Další členkou posádky je cílevědomá doktorka, ale nepříliš zkušená astronautka Ryan Stoneová. Během výstupu do volného prostoru se ale stane nečekaná katastrofa. Posádka se díky neuvážlivému odstřelu porouchaného ruského satelitu dostane do roje trosek. Ten zničí raketoplán a přeruší jeho spojení s pozemským řídícím střediskem. Oba astronauti se ocitají sami ve vesmíru, odkázáni jeden na druhého. Nesourodá dvojice pluje nekonečnou temnou prázdnotou a snaží se dostat k nejbližší ruské vesmírné stanici Sojuz. Kyslík jim pomalu dochází a oni zoufale a z posledních sil bojují o svou záchranu. (TV Nova)

(více)

Recenze (3 078)

PRASÁK 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je převážně velmi tichý sci-fi, odehrávající se v tichu vesmíru, i když ne nikde daleko, ale jen na oběžný dráze kolem Země. Celej příběh stojí na výkonech dvou hlavních protagonistů, kterými jsou doktorka Ryan Stone (herečka Sandra Bullock) a vesmínej veterán Matt Kowalski (herec George Clooney). A navíc se v tomhle filmu můžete kochat i nádhernými záběry, kdy se kosmonauti volně vznášejí ve vesmíru na oběžný dráze Země. Snímek natočil mexickej režisér Alfonso Cuarón, kterej má na svým triku filmy jako: Jen s tvým partnerem, Malá princezna, Velké naděje, Mexická jízda, Harry Potter a vězeň z Azkabanu nebo Potomci lidí. Film „Gravitace” obdržel na 86. předávání sošek Oscar v Los Angeles 2. 3. 2014 hned sedm ocenění, a to v kategoriích: nejlepší režie (Alfonso Cuarón), nejlepší kamera (Emmanuel Lubezki), nejlepší původní hudba (Steven Price), nejlepší vizuální efekty (Tim Webber, Chris Lawrence, Dave Shirk a Neil Corbould), nejlepší střih filmu (Alfonso Cuarón a Mark Sanger), nejlepší střih zvuku (Glenn Freemantle) a nejlepší mix zvuku (Skip Lievsay, Niv Adiri, Christopher Benstead a Chris Munro). Snímek „Gravitace” přišel filmový studio Warner Bros. na 100 miliónů americkejch dolarů, přičemž dosud vydělal 723 miliónů dolarů. ()

hoverlord 

všechny recenze uživatele

Dle mě obyčejný, až moc nafouknutý film hlavním obsazením, který se tváří jako něco, co byste měli vidět pouze ve 3D. Ano, samozřejmě, pokud chcete zvracet, poslužte si. Moc jsem nepochopil, co na tomhle filmu všichni mají. ()

Coumway odpad!

všechny recenze uživatele

Pri filme som sa nudil skoro aj zaspal ... Nenadchlo a nedalo mi to nič a navyše Sandra Bullock mi iba pila krv ()

Dstar 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu to napíši stručněji.Děj 10% ,herecký výkon 75% efekty a zážitek(ze záběrů) z 3D verze 200%.Prostě ve 3D asi nejlepší záběry z vesmíru...tedy alespoň pro mne pochopitelně.Někdo raději záběry z letadla čí podobně:) ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Hned při prvním záběru jsem se lekl, že se mně seklo dvd v přehrávači. Nekonečný záběr, kdy se nic neděje, nic se nepohne. Vizuál je omračující, ale příběh na mě až takový dojem neudělal. On se totiž omezuje na jediné - dostat se zpátky na zem. A ve dvou lidech se v mých očích, žádné velké drama, napěchované emocemi, prostě nekoná. ()

Karlito74 

všechny recenze uživatele

Natočit to v 90 letech tak by to byl megahit, dnes velmi snadno zapomenutelné. Od začátku víte že to bude miliondvacátýprvní happy end. Nicméně jí fandíte, je sympatická a umřelo jí dítě, tak jí to přejete. A je vám líto Kowalskiho, možná ještě víc. ()

Calabria 

všechny recenze uživatele

Docela pěknej film ale když si sectu plusy a mínusy, tak mam docela střed... příběh zly, grafika super, jsem rád že nedali roli Angeline Jolie ale Sandře ()

v.pohode 

všechny recenze uživatele

Viděno v IMAXU a nadšení kupodivu vůbec nepřišlo. Naopak jsem byl zklamán dějem. Dvě hvězdy za efekty. Nic víc. ()

lu.ger 

všechny recenze uživatele

Pecka tuto. V době vzniku jsem na tom byl 17x v rúzných kinech po ČR. Někteří mě považují za blázna, ale ten vizuál a audiál mě naprosto pohltil. I teď, s odstupem času, je to pro mě pořád audiovizuální komorní nářez. A když to dokořeníte krátkým Aningaaqem, je to mocné. ()

teekanee 

všechny recenze uživatele

Cuarona zbožňuju a tenhle film není vyjímkou. Technická stránka filmu je brilantní,hnedka první dlouhý záběr mě dostal do kolen, hudba je skvělá. Všechno to šlape prostě moc pěkně. Clooneyho správnej správňák je velice dobře zahraný, ale hlavní hvězda je tu Sandra Bullock. Tahle herečka opravdu umí hrát a myslím, že by si zasloužila více rolí tohoto typu, taky musím zmínit, že v tomhle filmu vypadá tak na 30 let, přitom jí už bylo 50 v době natáčení. Můj bratr jí v tom filmu dokonce tipoval 22, čemuž jsem se smál asi půl hodiny v křečích na zemi. 82% ()

Crocodylus 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo mi na filme chýbalo, bol zaujímavejší koniec, inak bol skutočne premakaný po všetkých stránkach. Právom si zaslúži 5 hviezd. ()

Tafee 

všechny recenze uživatele

Asi takhle... Sednul jsem si rozepnul kalhoty, ruku zasunul a čekal až se bude paní Sandra prdelkovat ve vakuu všehomíra a... No, tendle vizuální majstrpich mi nedovolil rukou udělat ani jeden pohyb... ()

Související novinky

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

05.10.2022

Jonás Cuarón, scenárista, režisér a taky syn slavného Alfonsa Cuaróna (Potomci lidí, Roma) dostal na starosti chystaný komiksový spin-off Spider-Mana El Muerto. Cuarón mladší má za sebou zatím jen… (více)

Venom je rekordní

Venom je rekordní

07.10.2018

Přestože kritici mají z nového komiksového filmu Venom s Tomem Hardym (Dunkirk) v hlavní roli spíše smíšené pocity, snímek sám o sobě v kinech překvapil. Za víkend si totiž z amerických kin odnesl 80… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Cuarón mladší oživí Zorra

Cuarón mladší oživí Zorra

05.02.2016

Jonás Cuarón sepsal se svým otcem Gravitaci a režíroval spřízněný kraťas Aningaaq. Loni pak vyslal do kin svůj celovečerní debut Desierto, který se líbil minimálně produkčním společnostem Lantica… (více)

Reklama

Reklama