Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (684)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Gyllenhaal je super. Fakt jsem žral, když si nechal rozbíjet držku, aby se následně přepnul do berserkr módu a soupeře totálně zničil. Jenže pak to začne být podezřele dlouho smutné. Dcera, která ho celý film zbožňuje ho začne na povel scénáristy nesnášet a chovat se, jako fakt zlý dítě. Tvůrci jdou dokonce, tak daleko, že násilně přimíchají instantní zápletku o smrti malého černocha, z tělocvičny, kterého nám má být líto, když jsem ho předtím viděli asi minutu čistého času. Celé to směřuje k finálnímu fightu, na který jsem se moc těšil. A ten tvůrci odflákli. Totálně bez katarze a pocitu zadostiučinění. Což je průser. Chci říznou hudbu a zpomalený záběry na krvavý držky. Prostě kdyby si to ponechalo energii z úvodního zápasu bylo by to o mnoho lepší. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já to vnímala asi jak je to napsané v komentáři od Aarona. Tudíž bych se jen opakovala, ale za to, co předvedl Jake Gyllenhaal musím přihodit jednu hvězdu. Vážně někdy nechápu, co je herec pro svojí roli podstoupit a tady klobouk dolů. A ještě jedna malá bodka. Jak Jeremy Renner tak Bradley Cooper by rozhodně nebyli také špatnou volbou. Docela dobře si je v té roli dovedu představit. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $51,318,522Tržby Celosvetovo $69,779,509Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ režisér Antoine Fuqua a vážna téma je vždy dosť problém, toto nie je jeho parketa, on by mal ostať len pri svojich akčných bijákoch, tam mu to sedí, boxerský príbeh čo ponúka je len povrchne lízla látka, ktorá nič zvláštne okrem akejsi pachute neprináša, nesúrodí dej a zlý strih tomu o nič viac nepomáha, herecky sa tu tento krát ani až tak nenašiel v danej zdecimovanej úlohe Jake Gyllenhaal a to nie že by sa nesnažil ale keď to nejde tak to nejde, ten mal za posledné roky za sebou celkom vydarenú šnúru filmov, škoda tento krát to nevyšlo, v priamej konkurencii z inými tématickými filmami o boxe ktorých je už sakra moc tých vydarených, tento počin nemá šancu /videl v kine: 40%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších boxerských filmů všech dob. Více než třetinu děje se bulí, fňuká a Jake se chová zpočátku hodně podivně. Viděl jsem hodně jeho filmů a považuju jej za jednoho z nej herců současnosti, ale tady mu to prostě nesedlo. Nemá co hrát. Hraje vlastně takového hloupého trotla, který musel přijít o manželku, majetek, licenci a o dceru, aby si uvědomil. Pak povolal Foresta do akce a nakonec tomu mizernýmu Kolumbíjci jde rozsekat prdel. Zpočátku to celé navíc vypadá jako hodně nepovedená vykrádačka Rockyho III. Měl jsem s tímhle filmem docela problém, jako v posledních letech celkově s Fuquou. 55% ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Předtucha klasického "boxerského" filmu se v průběhu stává skutečností a Southpaw nenabídne nic moc nového či neotřelého, ať už jde o režii či scénář. Celé dvě hodiny se tak jede na lehce nadprůměrné vlně, která nabírá kvalitu hlavně díky jménu Jake Gyllenhaal, který opět předvedl maximum ze svého hereckého umu. Velkou měrou se o kladné hodnocení zasloužilo také velice dobře zvládnuté dění v samotném ringu, leč ho nebylo mnoho. /75%/ (Kino) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (22)

  • Eminem nakonec zůstal ve filmu v rámci hudební složky, jeho duet s Gwen Stefani Kings Never Die vyšel i na filmovém CD. (NinadeL)
  • Termín Southpaw se v boxu používá pro postoj levorukého boxera, kdy bojovník stojí s pravou rukou vpřed a pravou nohou vykročenou. Tento výraz je také anglické slangové označení pro leváka. (Punisher)
  • Hlasatel Roy Jones Jr., který hraje sám sebe,je bývalý mistr světa v lehké těžké váze. Asociace amerických boxerských novinářů ho vyhlásila nejlepším boxerem devadesátých let. Jeho bilance je 57 výher (40 K.O.) a 8 proher v profesionální kariéře a 121 výher ku 13 porážkám v amatérském ringu. (kubsov)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama