Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (684)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

ČSFD premiéry v Lucerně jsou asi zakletý filmovým satanem. Když už nenadskakuju v rytmu undergroundový kapely, která zrovna koncertuje pod sálem nebo když mě zase naopak neuspává Dáma ve zlatém, tak se pro změnu do první brázdy rozvalí novinářský hovado, který během filmu asi tak devětsetpětašedesátkrát cvakne propiskou a svítí si k tomu baterkou. Ty debile jeden, kdo tě naučil chodit si do kina malovat? Jak můžeš dělat kritika a psát recenze, když polovičku těch filmů ani nevidíš? Ode dneška si nepřečtu už ani řádek od takzvanejch odborníků, protože když vidím jací jste arogantní burani, je mně jasný, že o filmu doopravdy můžete vědět maximálně to, jaký i se v tom slově píše. A to kdo ví jestli... Jinak Bojovník sám o sobě je dobře natočená šablona sportovních klišé příběhů, která by ode mě dostala pár hvězd navíc, kdyby skvěle hrající Jake seběhnul z plátna a tomu hňnupovi urazil pazouru i s propiskou. Příště si do Lucerny beru prak. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

OK, sem tam deja vu a někde ten film skáče kde měl jít víc do hloubky, ale kdo jde pro přímočarý chlapácký Rocky-doják, nebudete zklamaní. Sympaťák Gyllenhaal zase ukazuje, jak elitním je hercem a ta opravdová boxerská příprava, kterou prošel, i odpovídá výsledku - SOUTHPAW táhne velkým dílem právě on, nasvaleně, krví, potem a silou, velmi fyzicky. Tohle není nic nového pod sluncem, ale poctivá srdcařina, inspirativní a mně se líbilo. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo, aj keď to bolo predvídateľné a sto krát videné. Na prvé pozretie fajn, ale na ďalšie ? Neviem, neviem. Jake Gyllenhaal sa síce opäť našiel, ale v tak obyčajnom a jasnom príbehu ma moc nebavil. Všetko sa zmenilo až keď prišiel na scénu Forest Whitaker. Začala ma baviť postupne meniaca sa hlavná postava a samotný príbeh, ale nejaké emócie, išli okolo mňa. Jediný, kto sa tu o ne postaral bol James Horner (nech mu je zem ľahká) zo svojím pianom. Ako celok fajn, celé to ale drží na chrbte hlavne Forest a práve jeho vzťah a trénovanie s hlavným hrdinom ma bavilo najviac. Inak mi akcie prišli celkom slabé, nezáživné, bez napätia, aj keď kamera potešila, ale všetko tu už bolo (kto videl, všetky diely Rockyho vie). Bojovník zobral sto krát videné a vyrazil do ringu v inom zložení, ktoré nie je strhujúce ako niektoré boxerské drámy (Rocky, Million Dollar Baby), ale ani moc nenudí. Obľúbený soudtrack: A Long Road Back. 80% - 4* ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Rocky, Warrior.. i ten Fighter. Něco mi říká, že Fuqua sice všechny tyto filmy viděl, ale stejně si řekl, že to udělá po svém a nevyšlo mu to. Tam, kde totiž zmíněné snímky nemusely vůbec nahlas zmiňovat podtext, které finální bitky doprovázely, tady se Southpaw snaží všechno tlačit směrem k pomstě, k nějakému závěrečnému vygradování. Bohužel to nefunguje. Je to strojené, lehce umělé a ačkoliv se Gyllenhaal snaží seč může, Fuqua to svojí překvapivě pasivní, tlumenou režií hrozně podráží. Jinými slovy, kdyby se místo hraní si na umělce na to vysral a natočil o něco hloupější, přímočařější, akčnější řežbu s výbušnější hudbou a živější kamerou, dopadlo by to mnohem líp. Takhle se ten film zastavil někde v půli cestě a vyprchal do prázdna, což je obzvlášť po výkonu snaživého Gyllenhaala velká škoda. 5,5/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sentimentální boxerské drama rozředěné ,,rodinným" filmem, navíc plné schematismů a žánrových klišé dodávající filmu punc mimořádné nezáživnosti. Kdysi velmi kvalitní režisér Antoine Fuqua se s výzvou boxerského dramatu nepopasoval se ctí a po syrovosti jeho někdejšího kultovního Training Day už není ani památky. Hlavní problém je ovšem v doslova podpásovém výkonu debutujícího scénáristy Kurta Suttera, který umělecky zapadl do melodramatických mokřad a nechal v nich utopit sebe, příběh i diváky. Jediným světlým bodem je tak herecký výkon Jakea Gyllenhaala a hlavně přerod jeho fyzické stránky - zatímco ve Slídilovi zhubl kvůli roli psychopatického bulvárního novináře několik desítek kilo, pouhý rok poté disponuje skutečně úctyhodnou muskulaturou, na kterou je radost se podívat...připomíná tak třeba Edwarda Nortona před a při natáčení jeho legendárního Kultu hákového kříže...ta proměna vyzáblého kloučka v nabušeného boxera za pouhopouhý rok je neuvěřitelná... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (22)

  • Film bol pôvodne plánovaný ako neoficiálne pokračovanie snímky 8. míľa (2002), kde si mal svoju úlohu zopakovať Eminem. Kvôli zmene scenáru sa od tohto zámeru nakoniec upustilo. (Spilvo)
  • Lupita Nyong'o sa mala vo filme objaviť ako Angela Rivera, ale kvôli jej nedostatku času sa od toho upustilo. (Spilvo)
  • Režisér Antoine Fuqua neměl kvůli nízkému rozpočtu peníze na zaplacení Jamesi Hornerovi za složení hudby. Horner si ale zamiloval myšlenku a vyznění celého filmu tak moc, že se rozhodl pracovat zadarmo. (Lucasion)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama