Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 3
USA, 2013, 113 min

Režie:

Ruben Fleischer

Předloha:

Paul Lieberman (kniha)

Scénář:

Will Beall

Kamera:

Dion Beebe

Hrají:

Josh Brolin, Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone, Giovanni Ribisi, Nick Nolte, Anthony Mackie, Mireille Enos, Michael Peña, Robert Patrick, Jon Polito (více)
(další profese)

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 214)

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně dýmu z cigaret, zpomalovačky, luxusní výprava, krásné ženy, tvrdé údery, vzduchem rotující nábojnice. Město andělů je plné drog, kurev a korupce. Karty jsou jasně rozdané, trumfy i mouchy jsou také hned od prvních minut jasné. Velký boss ukáže na policajta, který sestaví speciální tým šesti mužů, kteří se pokusí partyzánským způsobem zničit impérium nelítostného gangstera Seana Penna. Nechci to nějak bagatelizovat, ale scénárista tak akorát vtiskl svým postavám nezbytné základní atributy (rodinný typ, ale jinak génius, zelenáč, nekompromisní pistolník..), jinak však přišel s poměrně banálním konceptem, který představí dost rutinní příběh. Konflikty (mimo přestřelek a pěstních soubojů), které tu naše sešlost musí řešit, jsou načrtnuté dost mizerně (ohrožení Emmy Stone od žárlivého chlebodárce Penna, spor těhotné manželky a Joshe Brolina), osobní linie, které měly být kořením celého projektu (kupříkladu románek Stone a Ryana Goslinga), jsou zase spíš smutnou prohrou. Stejně emocionálně prázdné je závěrečné zúčtování mezi Brolinem a Pennem, protože napětí mezi nimi v předešlých minutách jednoduše necítíme. Není to až taková tragédie, ale troufám si tvrdit, že v rukou schopnějšího tvůrce jsme tu mohli mít filmovou (šťavnatější) událost roku. Výsledek s bezmála desítkou známých tváří je lehčím zklamáním v tom, že nedokáže prakticky ničím překvapit. Působí tak jako film (ač je jakkoliv řemeslně precizní), kterým si scénárista, potažmo režisér plní jeden ze svých dětských snů. Přesto čtyři * dám. Můžou za to i zpomalovačky, které tvůrci šetří na ty opravdu cool momenty. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Súčasná doba už priam volala po poriadnej gangsterke, aké tu bývali hlavne v 80.a 90.rokoch minulého storočia. Pre mňa ako milovníka tejto doby, bezpochyby najviac uchvátila atmosféra, teda prostredie, v akom naše postavy vystupovali. Predovšetkým barové scény boli úchvatné a skvele spracované do svojej doby. Film je dosť násilný čo ma neprekvapilo, ale to by mal mať každý gangsterský film. Chválim slow-mo scénu s Pennom, na ktorú len tak nezabudnem. Na záver napíšem že sa určite nejedná o najlepšiu gangsterku, ani z ďaleka, ale za to prostredie, atmosféru, drsný štýl Goslinga a štartovací mostík pre nové obdobie gangsteriek sa pre mňa tento film stal jedným z tých, ktoré si môžem pozrieť aj viac krát za deň a nikdy neomrzia. A práve také film radím medzi moje najobľúbenejšie. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sean Penn hrající jako Mickey Cohen, který je slizký,nemilosrdný,psychopatický Mob-Boss, Má v rukou celé LA. Stovky politiků, soudců a policajtů. Pro mně je to jeden z Top záporaků za poslední dva roky ! Seržant John O'Mara (Josh Brolin) dostane svolení, aby po něm šel a zničil mu vše na čem mu záleží a tak musí sestavit Tým čestných policajtů- tihle gentlemani jsou všichni bojovníci, přeživší z Druhé Světové Války a unášeni proudem v městě, které z Ideálního Ráje se změnilo na Děsivé Peklo! A válka může začít! Herci jsou Perfektní ke každému jsem si vytvořil skvělý vztah a tudiž Empatizmus fungoval na Jedničku ! Gangster Squad nám nabízí Senzačně vzrušující Akci jako výtečné, krvavé Souboje pěstmi,zpomalené záběry, Over Topová automobilová Honička, éru specifických zbraní, zejména extrémní použití tommygunu, Tak jak jsem toužil vlastnit H&K MP5 po Die Hard, po tomhle toužím vlastnit svůj Thompson! Celé podtrženo sečteno Uspokojujícím Soundtrackem a okouzlujicími Dialogy! Nejlepší Gangsterka, co jsem kdy viděl .. Tohle mělo sakra Koule !! Viděno v kině! Rozhodně v blízké době zkouknu znova!10/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že když se Hollywood poslední dobou pustí do nějakejch vážnějších historických filmů, většinou to skončí fiaskem. Tady takovej Ganster Squad má všechno, co si mohl přát. Naprosto boží herecký ansámbl. Říkám naprosto boží, protože tomu tak fakt je. Každý ten herec se Vám dostane pod kůži a toho si nesmírně vážím. Ne vždy se to povede. Také tu režisér měl na starost hodně slušný příběh, který mohl být naprosto epický, vysloveně jsem to z něj cejtil. Nechápu pak ale, proč se všecky ty akční scény musí točit tak, aby bylo nejvíc akce. Oni po sobě střílej jak zběsilý, ale nikdo neumírá. Akce nemá vůbec žádný řád. Prostě jenom přestřelka a jedno velký nic. Nehledě na to, že to všecko bylo strašně debilně natočené a celé to neuvěřitelně nepochopitelně probíhalo. Bejt ta jejich parta takhle pitomá, tak jsou ve skutečnosti tuhý hned na první střih a v tu chvíli nemá smysl dotáčet zbytek. Obrovská škoda, těšil jsem se na parádní gangsterku. Nebejt akčních scén, možná bych se i dočkal. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Dnes sa pozrieme na stručný návod, ako profesionálne pokaziť sľubnú gangsterku a stále zarobiť balík. 1.: Do úlohy hlavného záporáka nastrčiť Seana Penna (a nezabudnúť preňho angažovať maskéra mutantov do filmov Uwe Bolla). 2.: Obsadiť Ryana Goslinga (ženské publikum), Emmu Stone (mužské publikum) plus dvojicu Mireille Enos a Michael Peña (náročné publikum - seriál Zločin a filmy ako Patrola alebo Hrdinovia a zbabelci), predsa z nich za jeden tupý film v kinematografii neubudne. 3.: Miesto dôkladného budovania autentickej atmosféry všetko vyumelkovať a vytvoriť gýč tak trochu v štýle Spielbergovho War Horse. Odporúča sa umocniť nevýraznou priemernou hudobnou produkciou v štýle 30. - 50. rokov. 4.: Do prostoduchého a priamočiareho scenára napasovať čo najviac od prvej minúty absolútne retardovaných dialógov a zo zvyšku filmu vytvoriť pre istotu "drsnú kriminálku" prekladanú štýlovou akciou, aby to náhodou niektorého z hercov nezvádzalo k nadpriemernému výkonu. 5.: Na záver prihodiť nejakú tú krv, jedného černocha do partie (aby sa nepovedalo, že sme rasisti) a najkratšiu scénu teatrálneho umierania v histórii filmu. Budem však zhovievavý a jednu hviezdičku navyše z milosti ponechám. 10% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Po masakru na promítání filmu Temný rytíř povstal (2012) ve městě Aurora v Coloradu, při kterém padlo šílenému střelci za oběť 12 lidí, byl z kin stažen původní trailer, jehož součástí byla scéna, v níž skupina gangsterů v kině zahájí palbu skrze promítací plátno. Kvůli incidentu byla rovněž o rok odložena samotná premiéra filmu a byly provedeny úpravy některých scén, obsahujících právě střelbu v kině. Nahradily je scény s nákladním vozem v Čínské čtvrti. (Fancipal)
  • Záhrada Allah Hotela skutočne existuje, je na 8152 Sunset Boulevard. (Spilvo)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama