Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

(seriál)
  • USA Mindhunter
Trailer 3
USA, (2017–2019), 17 h 1 min (Minutáž: 34–74 min)

Tvůrci:

Joe Penhall

Předloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Hannah Gross, Joe Tuttle, Cotter Smith, Albert Jones, Lauren Glazier, Michael Cerveris, June Carryl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

S oběma hlavními hrdiny, agenty FBI, se vracíme v čase do roku 1979. Společně s mladým agentem Holdenem Fordem (Jonathan Groff) a jeho zkušeným kolegou Billim Tenchem (Holt McCallany) se podíváme nejen do věznice, kde jsou vězněni ti nejhorší a nejbrutálnější sérioví vrazi, ale především do jejich hlav – s cílem dopadnout ty násilníky, kteří stále běhají po svobodě. (geklon)

(více)

Recenze (378)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Obrovska skoda, ze Netflix v zaplave shitu co serviruje dnes a denne uspi takhle genialne natoceny serial. Skvela podivana a i to co natocili stoji za to. Vřele doporucuji. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Ak chcete vedieť niečo o behaviorálnom (pre neznalcov ... nemá to nič spoločné s "orálnym") výskume :) medzi väzňami tak si to pozrite. Je tam veľa rozhovorov a diskusii, ja som to v štvrtom diely vzdal. Čakal som od seriálu niečo pružnejšie. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbožňuji tenhle seriál a zastavení produkce dalších sérií beru od Netflixu jako ránu do zad a obří krok vedle... ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu znám už dvacet let, téma zaujalo už tehdy a hodně rozšířilo obzory. Je to zároveň nejsilnější stránka seriálu, společně se scénářem, jehož důraz není na akci, ale na vzorcích chování a jejich postupném odhalování s využitím skutečných přepisů. Aplikace nových poznatků na vyšetřování dává seriálu potřebný dramatický rozměr. Pak se ale seriál taky vyrovnává se spoustou balastu. Tou je vztah Holdena se studentkou (už ani nevím, jak se jmenovala), velmi málo uvěřitelná celá zamotaná situace a její vyústění u Tenche doma, totálně neuzavřená postava doktorky Wendy v profesním prostředí a její zbytečná vztahová odbočka, a vůbec. Ty linky okolo srážejí kvalitu, nehodí se, předpokládám, že je tam tlačí studio. Kdyby zůstalo u interakce hlavních postav s těmi, kdo jsou předmětem jejich zkoumání a soustředili se na nové případy, neřeknu ani slovo. Nevěřím, že ten balast je Fincherova práce. Ten už kolikrát dokázal, že se umí na svou linku soustředit. Tak doufám, že si k sobě Fincher i studio ještě cestu najdou a třeba i dodělají další zamýšlené tři série. Pokud ale do toho budou producenti tlačit soft vztahová témata, kvalitě nepomůžou. Nejvíce to funguje bez nich, když je to detektivně a hororově syrové. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pro chytrý lidi je to moc blbý....a pro blbý zase až moc chytrý. Takže vzdělaný v oboru se nudí a ten, který to nezná, ten nerozumí použitým výrazům. Zůstalo to napůl cesty a navíc ten kluk v hlavní roli je nesympatickej. 60% ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

prvni serie hodne dobra, nektere momenty top (hlavne konec) - 2serie skvelej zacatek a skvelej rozjezd a skvela story, bavilo me to snad vic nez prvni serka, genialni serial. seru z toho !! ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Po třech epizodách uchvácenej naprostou precizností Mindhuntera, mě zajímalo jediný, kdo za tímhle sakra stojí? Na seriálu se podíleli David Fincher a Tobias Lindholm, což asi vydá za celej komentář, takže jen krátce - doporučuju všema deseti. 10 epizod bez jediný akční scény, ale zato nabytých vypiplanými dialogy a perfektní psychologií postav. Jediná kaňka - za mě - je krapet nevýraznej pilot, ale od 2. epizody už se to nezastaví. 5* ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to teda zhltnul jak malinu.. byla teda obří, bo jsem si na ni dal záležet celých 17 hodin. No krásné. Mindhunter může posloužit jako Fincherova učebnice vývoje behaviorálních věd a jejich využití v kombinaci s vyšetřováním, alias "policejní prací". Vidíme zde fiktivní osudy na reálném podkladě, v reálném prostředí přelomu 70's a 80's, s reálnými příběhy, jmény a reálnou terminologií, se kterou se v té době postupně přicházelo (například původní "sequence killer"). I přes velkou touhu podat divákovi i nějaké to drama, dobře reflektuje sériové vrahy zbavené všech mýtů (mýtů, které se začaly stále donekonečna omílat od dob prvních sérií Dextera) a na podnose jsou nám představeny různé typy reálných sériových vrahů minulosti (i masoví vrazi se objevili) s odlišným IQ, modus operandi nebo vztahem k rodině... ovšem s jistými průsečnými body. Tenhle seriál fakt můžu vřele doporučit jak po filmové stránce, tak pro zájemce o psychologii vícenásobných vrahů i po stránce obsahové. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Silný nástup, který chytne a nepustí. Skvělá režie, atmosféra, dialogy a herecké výkony. Postupem času ve druhé sezóně trochu dýchavičné, ale v záplavě tuctových "high production value" seriálů na různých streamovacích službách Mindhunter vyčnívá svou oldschool kvalitou a smyslem pro detail ala Se7en. 9/10 ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Netflixu ide karta čo sa týka autorskej tvorby a ponúka nám prvotriednu krimi záležitosť s mrazivou atmosférou podobnou Zodiacovi od Finchera. Ten mimochodom aj tu ukázal prvotriedne remeslo. Prvá časť moc nenadchla a hovoril som si prečo to má tak vysoké hodnotenia, no od od druhej ma už seriál vtiaholo a zhruba v polovici som vedel že ide o jeden z najlepších vôbec. Pritom tu ani nemáme žiadne brutálne, krvavé ani až tak napínave alebo vyslovene akčnejšie scény. Všetko funguje vďaka inteligentnému scenáru ktorý vie rozobrať postavy vrahov ako aj tých z druhej strany zákona do najmenších detailov. Väčšinu dôležitých vecí sa dozviete iba z rozhovor a verte mi, pár scén bude rezonovať ešte dlho po dopozeraní. 2.séria potvrdila kvality prvéj a tajne dúfam že ešte niekedy vznikne pokračovanie, ajkeď zatiaľ vyzerá že asi nie. Veľka škoda 1. séria 9/10 2. séria 9/10 ()

Tosi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál postavený téměř výhradně na rozhovorech, se snahou pochopit, co se děje v hlavách psychopatů. Pro mě to nebylo až tak bezchybné, ve vší té prkennosti a strojenosti bych kapku napětí a akce uvítal, ale chápu, že tým režisérů chtěl pracovat hlavně s myšlenkami. Ovšem jako studie charakterů je Mindhunter velmi zajímavý, a to nejen mezi usvědčenými magory, ale i mezi zúčastněnými agenty FBI. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Rozhodně skvělí seriál, tempo je vlažné a neuvěřitelně poutavé. Hlavní hrdinové jsou sympatické a dobře zahrané. Nevím co přesně vytknout. Velmi zdařilé ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

1S Má to svoje geniální "know how" v podobě drobných nuancí které s divákem až nevědomky zatřesou, ano, v tom je Mindhunter přímo masterclass. Bohužel se nemohu zbavit dojmu, že Fincherovi postavy vás nijak nezajímaj. Nevtáhnou. Jeho precizní stroj je sice formálně bezchybný a má své momenty, jinak jde ale pořád o sterilní stroj. Chladný, prázdný a vypočítaný. Psychologicky precizní studie nelidských vrahů nemůže být ani jiná, napadá mě jako argument, ano. Problém ale je, že hlavní postavy sadističtí vrahové nejsou. Tam bych asi čekal, že režie tak odtažitá nebude. Silně antidivácký zážitek. Do druhé série se mi až nechce. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení mezi seriály, které na mě čekalo, skryté. Nikdy jsem o seriálu neslyšela a když jsem se nudila, našla jsme ho mezi nejlepšími seriály na čsfd. Jelikož mě celý život fascinují sérioví vrazi, byla to trefa do černého. Pokud chcete zažít pokec s Edem Kemperem, který zabil svou matku, usekl jí hlavu a následně měl s její hlavou sex, jen do toho. Akorát mi dost vadil hlavní hrdina. Trochu toporný, bez emocí v obličeji, dost uvažuji, proč zrovna ho casting vybral do hlavní role? Navíc i samotná postava není moc uvěřitelná, když v podstatě profesionální vyjednavač FBI se následně diví, když mu přítelkyně vysvětluje, jak ženy manipulují s muži řečí těla a on jak kdyby tohle slyšel poprvé v životě a úplně to změnilo jeho pohled na svět. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

První díl se mi vůbec nelíbil, to jsem myslel že se to celé vykašlu, ale další díly jsou lepší, pořád to ale není nic extra. Je tam cítit napětí ale nic moc se neděje - jezdí se od města k městu, vyslýchají se svědkové nebo sérioví vrazi ve věznicích, spekuluje se o motivech... Je to až takový dokument - někdo sedí u mikrofonu a vykládá svoje zážitky, samozřejmě když sériový vrah vykládá o tom, jak někoho zabil, tak to není úplně nuda, ale je to takové suché, prakticky žádná akce. ()

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

David Fincher odhalil nový projekt

David Fincher odhalil nový projekt

14.10.2021

Tajemný tweet stránky Netflix Film tento týden nalákal filmové fanoušky na nové oznámení od režiséra Davida Finchera (Sedm, Zmizelá). Spekulovalo se o třetí řadě Mindhuntera, případně filmovém… (více)

Reklama

Reklama