Reklama

Reklama

Mob City

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 4 h 19 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

John Buntin (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jon Bernthal, Milo Ventimiglia, Neal McDonough, Alexa Davalos, Jeffrey DeMunn, Robert Knepper, Gregory Itzin, Edward Burns, Dana Gould, Andrew Rothenberg (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Film sa odohráva v Los Angeles v povojnovom období štyridsiatych a päťdesiatych rokov minulého storočia, kedy proti sebe bojovala mafia a skorumpovaná polícia. Dej je založený na skutočných udalostiach a sústredí sa na súboj vtedajšieho policajného šéfa Williama Parkera a hlavy podsvetia Mickeyho Cohana. (Hydra Foy)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (77)

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Pilotný diel je strašná slabota. Som zvedavý, čo prinesú ďalšie časti. // Po štvrtej časti hodnotím troma hviezdami. Zatiaľ je to docela nuda. // Piatou a šiestou časťou sa to citeľne zlepšilo. Spestrila to najmä postava Meyera Lanskyho, scéna v savehouse a odhalenie širších súvislostí a rozrastanie príbehu. Ak bude druhá séria pokračovať v tomto tempe, tak sa neubránim zvýšeniu hodnotenia. Zatiaľ 7/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobová atmosféra je navozena dokonale a to jak vizuálně, tak hudebně. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že kdyby bylo Mob City zpracováno jako celovečerní film, udělali by tvůrci lépe. Ačkoli má první série (a další nebude) pouhopouhých 6 epizod, tempo seriálu je děsně uondané. Sem tam mě z usínání vytrhla nějaká efektní scéna, ale děj není natolik nosný a propracovaný, aby utáhl 6 epizod. Nějaké to napětí a silnější sžití s postavami chybí úplně a to i navzdory tomu, že je herecké obsazení vyloženě skvostné. Tentokrát však až moc vítězí forma nad obsahem. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Perfektná noir atmosféra s hviezdami z iných seriálov a dobovou hudbou. Po vizuálnej stránke seriál nesklame a nielen štyridsiate ale aj dvadsiate roky sú na maximálnej úrovni. Nemôžem si pomôcť, ale trocha mi tam chýbajú flashbacky z vojny v Pacifiku s Bernthalom a Ventimigliom, ale túto myšlienku mi asi vnukla hra L.A.Noire v ktorej bolo niečo podobné a ktorú mi tento seriál príjemne pripomína. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Noirový bonbónek. Pro milovníky tohoto subžánru je to ráj, jelikož ta atmosféra z toho přímo čiší. Má to perfektního hlavního hrdinu. Buldočí ksicht Jona Bernthala se na to fakt hodí a toho urputnýho exmariňáka, kterýmu je u prdele všechno, kromě jeho ženský jsem mu žral i s navijákem. Kolikrát on tam dostane na držku a stejně se zvedne, vezme kvér a jde dál. Hlavně díky němu stojí na Mob City koukat. Nevím jestli je šest dílu konečných a přestože finále bylo fakt správně drsný, tak si tvůrci evidentně nechávají otevřená vrata do další série. Té bych se rozhodně nebránil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skvělá retro série / zpatlaný pokus o vydírání, válka s mafií a do toho zasazená love story. Staré Los Angeles a krásně neonový noir vizuál, silná plejáda v obsazení, přičemž Bernthal jako policejní ranař v hlavní roli padne přímo dokonale (kam se hrabe Punisher). A je to slušně krvavý, popravu v závěru prohlašuji za legendární. Převeliká škoda, že to zapadlo bez S02. ()

Galerie (683)

Zajímavosti (10)

  • Joe Teague (Jon Bernthal) používá revolver Smith & Wesson M&P v poniklované povrchové úpravě a ráži 38.Special. Dále používá pušku M1 Carbine v ráži .30 Carbine. (HectorHagman)
  • Názov filmu bol zmenený z L.A. Noir na Lost Angeles, pretože spoločnosť Rockstar Games - autor hry "L.A. Noir" sa údajne vyhrážala režisérovi, že ak ho nezmení, narobí si tým problémy. (Mp3k)
  • V roce 1947, ve kterém se seriál odehrává, v několika scénách postavy používají foťák s 35mm Tri-X filmem. Tento formát byl ovšem uveden Kodakem až v roce 1954. (Lucasion)

Související novinky

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno