Reklama

Reklama

Helena

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2012–2018), 25 h 3 min (Minutáž: 23–27 min)

Předloha:

Matt Williams (kniha)

Hudba:

Daniel Fikejz

Hrají:

Sandra Pogodová, Leoš Noha, Martina Kavanová, Kristýna Belzová, Jan Maršál, Martha Issová, Petra Hřebíčková, Jaroslav Plesl, Pavlína Mourková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Helena se snaží čelit strastem a radostem rodinného života s velkým nadhledem a optimismem. Jenže k tomu všemu chodí do práce a vychovává tři ratolesti. Tak se nejednou stane, že jí jde ze všeho hlava kolem... (TV Nova)

Recenze (261)

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Přestože je to další z naprosto zbytečně natočených seriálů, dávám 1* za občasný náznak vtipu. Nelíbí se mi napodobování amerických sitcomů a ještě když se je tvůrci snaží "vtipně" zasadit do prostředí české rodinky....Nelíbí se mi ani výběr herců a to včetně těch dětských. Jako úlet hodnotím pracoviště Heleny a všechny ty její kolegyně, z nichž některé se mi jako herečky vždycky líbily (zvlášť Issová si tímhle seriálem u mě snížila úroveň). Viděla jsem, zhodnotila a už to nechci nikdy vidět. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to až tak hrozné, jak třeba ta Pawlovské slátanina na Primě, některé dialogy jsou hodně dobré, až jsem přemýšlel i o třech hvězdičkách, ale několik věcí celý sitcom sráží. Nejvíce ten namixovaný smích, který se spouští náhodně, a ne u vtipů. Pak špatná gradace a vypointování fórů - třeba u té snídaně byly hned tři vtipy zabity tím, jak neúměrně dlouho se dialog vlekl, a potom také špatným střihem (jednou přijde pozdě, podruhé moc brzy, asi jako když švenkují nervně kameramani při přímém přenosu play off hokeje - jenže tohle není přímý přenos, mankote!). Některé situace jsou rovněž poněkud podivné, a pak někteří herci mi tam nesedí ani náhodou. Nebo snad někdo věří, že Martha a Sandra jsou ségry či co? A slizkého vedoucího zkopírovali z Comebacku, z dílu s hranolema. Takže nakonec mírný podprůměr. ()

Reklama

Aeres odpad!

všechny recenze uživatele

Symbol úpadku české kinematografie vrací úder v podobě seriálu pro konzumenty, kterým dávkování sedativ v podobě Ulice, či Ordinace přestává stačit. Je třeba zvýšit dávky. Instantní smích přidaný za každou větou je zřejmě spouštěcí mechanicmus pro zpitomělé diváky, kteří tápou v mrákotách mezi epileptickým záchvatem a stavem úzkosti, aby se začali smát... Tvůrci totiž při své nekonečné dobrotě nezapomenuli na fakt, že úsměv potlačuje dávicí reflex... PS: prodejte Novu Židům, ti alespoň umí obchodovat. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Rodinný sitcom je od toho, aby se jednotlivě a třebas i polopaticky věnoval populárnímu téma v daném žánrovém zařazení, v tomto případě rodině. Nemaje takové, zíral bych na seriál Helena jistě s nepochopením. Navíc by se ve mně mísil pocit studu, že se vůbec dívám na Novu, kterou strašně rebelsky opovrhuji, protože je taková mocinky mainstreamová, bulvární a kýčovitá, ale... Ale vždycky se mění doba a lidé, a poté, co jsem zde spláchl do odpadu devadesát procent novácké produkce (nejtrapnějšími Nováky počínaje a hrůznou Ulicí konče), musím říct, že jsem se u jednoho dílu Heleny neskutečně bavil. Byl to dokonale fungující sitkom, utahující si z průměrné české rodiny. Proč ne, proboha. Vždyť to byla legrace s vůbec ne špatnými herci, dobrou dramaturgií, kvalitním zpracování a fungujícími fórky. Dokonce i interiér nečpěl papundeklem, jak to známe z jejich jiných rodinných šarád. Helena jako sarkastická matka, která se s nikým prostě nesere, ani se svými spratky, provází přirozeně a sympaticky sérii jednotlivých skečů, vedoucích pak k mírně poučnému finále. Šablona je jasná, o to pokoj, na tohle jsem naučený ze všech těch amerických, výchovných i těch "nekonvenčních" sitkomů. Tak kde je problém? Nač to paušální opovržlivé hodnocení zde na webu rozmlsaných filmových znalců a životem protřelých milovníků všeho? Po celé sledování jsem nezažil jediný pocit studu a trapnosti, jako u ostatních nováckých hahapokusů, a jen mírně nespokojen s projevem jinak dobrého Leoše Nohy, dávám s klidem čtyři hvězdičky. To se vážně tak blbě liším nebo mi něco uniklo? Nebo tobě, dave? A že je to stejné jako Kutil Tim či Roseanne, no... To je asi dobře, ne? Jistě, že v tom je znát pero onoho scenáristy, toho Matta Williamse, ale to je dobře, díky tomu to je zkrátka jiné, tedy tuplem se divím, že hodnocení tak nějak obecně zůstává špatná. Překroucené vlastenectví? Snad ne. ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Když už to tady všichni srovnávají s Comebackem, i když nevím proč - je to horší, ano, a o dost. Tak zasmála jsem se párkrát, ale že bych vyloženě čekala na čtvrteční večer, že to půjde v televizi, to fakt ne. Pogodová se mi moc nelíbí, Nohu vidím furt v Okresním přeboru... no oproti Ordinaci, co jde před tím, je to procházka růžovou zahradou! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Ve 24. epizodě pouští Marek (Filip Antonio) televizi, ve které hraje úvodní znělka k sitcomu Přátelé (od r. 1994). (fiLLthe3DD)
  • V 3. epizodě s názvem "Přesčas", kdy přijde Leoš a říká, že mají špatně sestavený výrobek, ukazuje Helena ukazuje čísla 8 a 9, přičemž číslici 8 drží chvíli správně a poté naopak. (Ivousx.y)
  • Od prvního castingu se kromě Leoše Nohy obsazení Musilovic rodiny kompletně proměnilo. On sám to komentoval slovy: „Asi jsem typický Musil.“ (Olík)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama