Reklama

Reklama

Helena

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2012–2018), 25 h 3 min (Minutáž: 23–27 min)

Předloha:

Matt Williams (kniha)

Hudba:

Daniel Fikejz

Hrají:

Sandra Pogodová, Leoš Noha, Martina Kavanová, Kristýna Belzová, Jan Maršál, Martha Issová, Petra Hřebíčková, Jaroslav Plesl, Pavlína Mourková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Helena se snaží čelit strastem a radostem rodinného života s velkým nadhledem a optimismem. Jenže k tomu všemu chodí do práce a vychovává tři ratolesti. Tak se nejednou stane, že jí jde ze všeho hlava kolem... (TV Nova)

Zajímavosti (15)

  • „Natáčení Heleny jsem si užíval, už jen protože mám se svou rolí stejnou zálibu: pivo. A také rád vařím. Pro mě to byla první velká role v oblasti sitcomu,“ řekl Leoš Noha, který ztvárnil roli Dana. [Zdroj: topvip.cz] (SONY_)
  • „Sitcom je mi herecky velmi blízký. Při natáčení se navíc sešel skvělý tým, složený převážně ze známých a kamarádů. Role Heleny, tedy matky, která má tři děti, byla pro mě zcela novou polohou,“ řekla Sandra Pogodová, která ztvárnila roli Heleny. [Zdroj: topvip.cz] (SONY_)
  • Je možné všimnout si nápadné podobnosti seriálu se sitcomem Rosseane (od r. 1998). Podobají se fráze, jména a někdy i kompletní epizody. (fiLLthe3DD)
  • Ve 24. epizodě pouští Marek (Filip Antonio) televizi, ve které hraje úvodní znělka k sitcomu Přátelé (od r. 1994). (fiLLthe3DD)
  • Martha Issová (Klára Brázdová) odešla ze seriálu kvůli svému těhotenství, Jan Maršál (Marek Musil) zase proto, že začal hrát v seriálu Gympl s (r)učením omezeným (od r. 2012). (fiLLthe3DD)
  • Leoš Noha má podle svých slov se svou seriálovou postavou společnou lásku k pivu a „gaučink“. (Olík)
  • Leoš Noha v jednom rozhovoru prozradil, že sit-com není zrovna tím druhem zábavy, který by vyhledával. (Olík)
  • Od prvního castingu se kromě Leoše Nohy obsazení Musilovic rodiny kompletně proměnilo. On sám to komentoval slovy: „Asi jsem typický Musil.“ (Olík)
  • Ačkoliv je v civilním životě Sandra Pogodová bezdětná, má s výchovou tří dětí zkušenost. Před deseti působila v Americe jako au pair v rodině, která měla tři kluky staré devět, jedenáct a třináct let. (Olík)

Helena - Perný den (2012) (epizoda) (S01E01)

  • Na začátku epizody slyšíme z rádia hrát „Dancing Queen“ od ABBA a pak hraje „Sounds Like A Melody“ od Alphaville. (SONY_)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama