Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 630)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dej tohto filmu sa odohráva desať rokov po udalostiach, ktoré boli zachytené v snímku "Prometheus" a osemnásť rokov pred tým, čo sa stalo vo filme "Votrelec". Titul "Votrelec: Covenant" je teda akýmsi medzníkom medzi týmito dvoma titulmi. Kľudne by sa mohol volať "Prometheus 2". Možno by mu to aj viac pristalo, ako to že sa hrdí značkou Votrelec (Alien). Ale to je len zbytočné teoretizovanie. Mňa osobne režisér Ridley Scott veľmi potešil, že sa opäť vrátil ku tejto kultovej sci-fi horrorovej sérii a znova trocha objasnil zrod ukrutných, vražedných, vesmírnych beštií. Poodhalil, čo predchádzalo vyčínaniu votrelcov. Natočil veľmi zaujímavé pokračovanie prequelu. **** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nemohu souhlasit s tím, že by ,,atmosféra vetřelců" byla ta tam. Po každém z vytřeleckých spektátklů jsem vypínal (na časové ose) video, dývko, comp, a přitom se jemně oklepal. Určitý pocit hnusu, díky kterému si jedinec zase chvilinku rád zaskotačí v normálním světě. Sliz, krev, bezvýchodnost, i přes dočasná vítězství lidské rasy. S čím však souhlasit mohu je věta - méně vetřelců, stejně šlemu, nelidskosti a beznaděje. Jak, kde a proč si pusťte sami. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Scott překvapil. Ve chvíli kdy by jeden čekal, že ho skolila stařecká senilita a demence aspoň dle jeho posledních hitů přišel na sklonku své kariéry z touhle nekompromisní totálně až na půdu blbou sci-fi vyvražďovačkou, jejíž pozvolný rozjezd mě úplně nestrhnul, ale ve chvíli kdy se to zvrhne v přímočarý masakr na planetě vetřelců, kdy je většina postav vedená jenom jako ovce na porážku jsem se až do konce nenudil. Jasně není to nic revolučního ani nevím jestli je to na 4* ale poprvé mě letos v tomhle roce nějaký kino i bavilo.70% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Působivý kompromis mezi Prometheem, Vetřelcem a Isolation, který šlape od začátku do konce. Ridley Scott dokáže i na prahu své osmdesátky strhnout okázalou (leč už ne tak opulentní jako u předešlého Promethea) formální stránkou, úchvatnou výpravou, funkční atmosférou a intenzivními, místy až překvapivě fyzickými scénami konfrontace s mimozemským patogenem. Nový směr je mi nadmíru sympatický a z původu ikonického monstra jsem vysloveně nadšený. Celkový dojem z Covenanta narušuje pouze jediné. Vetřelec, ať už v plurálu nebo na ntou, vždycky byl předně žánrovým hybridem a jako takový zůstává i nadále. Potíž ovšem je, že tentokrát scénáristé k přechodům mezi jednotlivými polohami používají poměrně laciných prostředků. Každopádně komu se nelíbil Prometheus, bude Covenanta zatracovat totožnými argumenty. Komu se naopak líbil, bude minimálně spokojený. Za mě tentokrát ještě o chlup lepší. A pekelně se těším na Scottovo Awakening. P. S. Fassbender hrající Streitenfeldův leitmotiv z Promethea na flétnu je jeden z nejlepších filmových momentů tohoto roku. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Bullshit...na kolonizacnu misiu poslu bandu tupcov ktorych si da na desiatu nejaky virus a vychcany android... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Drahá vesmírná vyvražďovačka ve starých známých scottovských kulisách, s povědomou hudbou a nejoblíbenější sci-fi potvorou všech dob. Shut up and take my money. P.S. Všichni hateři tady by se s Alienem jistě vypořádali bez stresu, chytřeji a lépe :). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Trochu lepsie ako jednotka. Nasadil som fanusikovske okuliare, znizil ocakavania rozhodol sa urobit k tomu krok vpred a nakoniec som si to celkom uzil. Ale na povodne tri filmy to samozrejme nema ani nahodou. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Covenant dostal nepěkně naloženo a myslím si že ne všechna kritika je zde oprávněná. Ano, je pravda že dřívější koncept vhodit posádku do mlýnku na maso a čekat kolik z nich se zachrání, pokud vůbec někdo, tady je odsunut na souběžnou kolej s dilematem, jestli může výtvor shodit svého stvořitele. Podle mého neudělal Ridley zrovna moc šťastné rozhodnutí když vložil obrovskou zodpovědnost, kterou má už prakticky 40 let vůči všem Alienovským fanouškům, na bedra Fassymu. A potažmo jeho postavě Davida. Mě osobně to zase tolik nevadí, cítím zklamání, že film není více Alienovský, a že je více Prometheovský, to samozřejmě ano, ale dokáži se smířit s tím že se tady buduje nějaká trilogie a tak Covenant nemohl ani vypadat moc jinak, než ve finále vypadal. Mě mrzí spíše jiné věci. Děj jsem prakticky znal dopředu, protože jsem si na Moviezone přečetl zhruba před 3 měsíci nabotnalý článek, který obsahoval strašnou spoustu spoilerů. Trailery také vykecaly hodně. Vždyť skoro veškeré scény Alienů jsou v nich obsaženy. Potom mě už film překvapit evidentně moc nedokáže. Čekal jsem prostě ještě něco podstatně navíc a to jsem nedostal. Také mě přišlo že film prožívá svůj vrchol zhruba po 35 minutách a potom dochází k hodně velkému sundání nohy z plynu. Totéž následuje při opouštění chrámu po, kterém nám přichází hodně zrychlené utkání na palubě lodi. Kdyby si Ridley trošku více dal záležet na atmošce, možná bych mu líbal ruce. Bohužel závěr se odbyde. A příjde ujištění že se zřejmě potkáme za nějaký čas znovu a třeba u toho bude Alien figurovat více než tentokrát. A třeba taky ne. Nechme se překvapit. Na další díl stopro půjdu opět. Mé očekávání byly zkrátka neuvěřitelně vysoké a já dostal "jen" povedený film. 85% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle komentář psal člověk, kterému se kurevsky líbil Prometheus, takže jsem nejspíš jeden z těch výjimečných, nebo degenerovaných blbů, jak je libo. A tenhle film je v první půlce naprosto, ale naprosto skvělý, už od úvodního dialogu stvořitel/android hraje na nějakou vyšší strunu, než jen bezbřehou vyvražďovačku (a je celkem jedno, že ty vyšší motivy jsou dost průhledné a očekávatelné). Jakákoliv scéna, ve které je Fassbender, nebo Fassbender, nebo rovnou oba Fassbendeři, je naprosto skvělá a má neskutečně hustou atmosféru a rozšiřuje svět Vetřelce tím, že odpovídá na otázky jak a proč. Velká škoda, že poslední čtvrtina se zvrhne jen v parafrázi na to, co jsme s Alienem viděli už několikrát, ale co, vidět tu tlamatou potvoru ňufatou požírat lidi taky není k zahození. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott uzavřel kruh. Základní backstory funguje. Evoluce původní banální hororové žánrovky v neadekvátně samožerský epos o stvořitelích mě bavil v Prometheovi a baví i tentokrát. O to víc je k vzteku, jak neskutečně hloupí a nekompetentní u obou posledních filmů postavy jsou a jak neobhajitelné je jejich konání (otázka ale zní, jestli tomu v Alien universu někdy bylo jinak). Smrt každého z hrdinů je tak satisfakcí a to v jiném slova smyslu, než Ridley zamýšlel. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

OK, po delší době se zase trochu rozkecam. Svým způsobem jsem ideální člen cílovky tohohle filmu. Všechny vetřelčí filmy jsem: viděl mnohokrát; utratil tisíce za různé originální nosiče s nimi; měl tu čest vidět je v kině; na první dva díly psal retrorecenze/glosy; na Promethea vyrazil do IMAXu. A co je důležité - všech pět předešlých filmů mám rád. Některé méně, jiné víc, ale mám - a prvního Vetřelce považuju za jeden z nejlepších filmů všech dob. Covenant chce svým věrným dávat a pracovat s motivy, jejichž náznaky jsou tu už od kořenů série (nezapomínejme, že jedna důležitá linie v prvním Vetřelci byla ta s androidem Ashem, který vetřelce obdivoval). Bohužel, když si objednáte nejlepší menu v restauraci, neznamená to, že vám ho kuchař dobře připraví. Covenant několik highlightů má: první sekvence s neomorfy je parádně gradovaná a vyschízovaný stres z ní teče proudem... až do chvíle, kdy si vzpomenete, že ti lidé na plátně nejsou banda retardovaných středoškolaček, nýbrž speciální tým, jenž má kolonizovat cizí planetu. Hahaha, ty vole. Prometheovi se nemalá část publika vysmívala za scénu se sundaváním helem v místě, kde by se sundavat rozhodně neměly. Tady si parta, probuzená z hibernace, dovolí doslova během několika minut kompletně vyměnit cílovou planetu kolonizace (protože "nikdo nechce jít znovu spát") a při prvotním průzkumu nové destinace vyrazí rovnou bez helem. Následně vůbec nikoho nevzrušuje, že narazil na zjevně mimozemský život, který nějakým způsobem zkřížil cestu posádce lodi Prometheus (o jejímž osudu nikdo nic neví). Když do hry vstoupí android David, rozjede se kecací linie v útrobách budov vyspělé mimozemské civilizace (všemi - včetně filmu samotného - kompletně ignorované); určitě není vyloženě hloupá, nicméně v žádném ohledu nepřekvapí a její vývoj je silně předvídatelný. V téhle části filmu dost hapruje časová i prostorová kontinuita - fakt by v opuštěné kamenné budově nikdo neslyšel křik umírající kamarádky? Nevylíhnul se náš očekávaný první vetřeleček podezřele rychle? Eh... docela zbytečné béčkové přešlapy, ale dobře, na tohle kašlu, nikoho to nezajímá - co mě ovšem zajímá víc, je téměř nulová práce s postavami. David a Walter OK, to je klíčová kolize filmu (ve fyzické formě; klíčovým konfliktem je ve skutečnosti střet přirozené nedokonalosti s uměle vytvořenou dokonalostí), ale co zbytek? Proč se posádka chová jako banda zpovykaných pitomců? Proč naopak zachovává ledový klid ve chvílích, kdy objevuje MONUMENTÁLNÍ a VYVRAŽDĚNOU civilizaci? Nikomu není věnován prostor a Danielsové máme fandit jen proto, že jí na začátku umře manžel, se kterým chtěla chajdu u rybníka na cizí planetě? Co ty kecy androidů o lásce k ní? Kde má opodstatnění? V jednom krátkém monologu a jedné ukousnuté ručičce v rámci silně chaotického nočního souboje? Je toho moc a zároveň strašně málo. Zkratkovitost je bohužel místy natolik ve formě, že se film stává nechtěně směšným. Pro mě osobně je jejím nečekaným vrcholem právě samotný vetřelec, nastoupivší na scénu v závěrečné dvacetiminutovce. Vejce, facehugger, vetřelec zrozen, vetřelec hopkající po lodi, mrtvý vetřelec (vše z předchozí věty během několika minut). Následuje další vetřelec, mord ve sprše, "epický" fight, další mrtvý vetřelec (opět pár minut). Hele, nechoďme kolem horké kaše a řekněme si to na férovku: Covenant doplácí na slasherovitou stupiditu a prázdnotu svých postav, ignoraci potenciálně působivých prvků, zkrat(k)ovitost, nedůstojný přístup a pohrdání univerzem, jenž stojí na hrůze a neuchopitelnosti neznáma. A právě tady je konečná stanice - Covenant rezignuje na tajemno, místy až polopaticky vysvětluje a vše, co mohlo další porce tajemna přinést, okázale zahazuje. Čistě subjektivně mám navíc nemalý problém s tím, kterak je osvětlen vznik slavného monstra (a moc nechápu, jak tohle chce někdo naroubovat na původní vetřelčí sérii). Můžete si plácat něco o aktualizaci tématu a vývoji filmové řeči, ale tohle nevyperete. Abych řekl pravdu, při závěrečné řeži, v níž poletuje CGI loď s CGI vetřelcem, jsem si dávno přál, aby už film skončil. Neskončil, ještě chvíli to zkoušel a ve finále přinesl zbytečný twist, prokouknutelný od chvíle, v níž se perou dva "stejní" androidi. U všech předchozích Vetřelců (včetně Promethea) jsem si naopak před koncem říkal něco jako "sakra ne, dejte mi ještě něco, haste ještě chvíli mou žízeň po tomhle temným vesmíru!" Jdi do hajzlu, Covenante. Ospravedlnit tě může jen případná výjimečnost pokračování. Závěrem ještě pár věcí, které se mi líbily: Delikátní soundtrack Jeda Kurzela, zdatně recyklující motivy made by Jerry Goldsmith. Neomorfové jsou mrazivě hrůzná stvoření a scéna, v níž jeden z nich hoduje na těle mrtvé dívky, zatímco její zdánlivě netknutá hlava plave v nedaleké kašně (či co to bylo), je jedinou, mající potenciál na zásek v paměti. Momentka s krásně brutální poetikou. Vizuál se místy snaží navazovat na vizuál vetřelčích filmů, což je fajn. Herci zdatně hrají (často sice dementní postavy, ale hrají je dobře) a rozpočet dodal kvalitní triky, přestože nestřídmost v závěru trochu smrdí přemírou CGI. Linie s androidem Davidem přináší určitý potenciál, který by mohl být v budoucnu jistě zužitkován, přestože mu nejsem vděčný za způsob, jakým odpovídá (byť snad ne definitivně) na otázky ze světa engineerů a vetřelců. Zbytek je PŘINEJLEPŠÍM průměrným sci-fi hororem, nebo spíše docela dobrým, avšak nedobře uchopeným nápadem, jemuž vráží do zad kudlu kontext přechozích filmů. Jako takový si možná zaslouží i těch 5/10 P.S. Dalo by se spekulovat o pozici Covenanta v celém vetřelčím vesmíru, přičemž málokdy bylo těžší dosáhnout oné mýtické "objektivní pravdy". Četl jsem spoustu zasloužené kritiky, nicméně četl jsem i několik pozitivních ohlasů, jimž se dá dát za pravdu (viz Douglas). Kultovní univerza jsou zkrátka natolik svébytná a mají natolik ortodoxní fanoušky, že jsou nové přírůstky přijímány nikoliv pouze pro vlastní kvality, nýbrž taky na základě přístupu a věrnosti látce. Potenciální vítěz by měl mít oboje... () (méně) (více)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Nový Vetřelec se konečně rozjel a Scott je opět ve své kůži. Divák, pokud o to stojí, dostane vše, co má na vetřelčí sáze rád. Báječná výtvarná kamera (ano, Scott je přece výtvarník), skvělé triky, atmosférická hudba. Kurzel mě přesvědčil už v Assasin´s Creed, že skládat umí, navíc se nebál využít některé motivy (od J.Goldsmitha) z původního Vetřelce. Spousty odkazů mě překvapovaly na každém kroku, nejpříjemnější byla jistě variace na proslulý obraz Ostrov mrtvých od A.Böcklina. Literatura (angličtí romantici), hudba (R.Wagner) i připomenutí H.R.Gigera. A samořejmě i prvního a druhého dílu ságy. Rajský Nový Zéland (kde už se kromě potvor z LOTRa prohánějí i vetřelci) byl pastvou pro oči. A samozřejmě gore. Ano, nový Vetřelec si žádá krev. Ovšem pokud si někdo myslel, že se posádka bude mydlit s xenomorphy celý film, pak se samozřejmě mýlil a já bych mu doporučil Vetřelce z roku 1986. Jiní si možná mysleli, že půjde o hlubokou filosofickou sondu o původu života na Zemi. No, to pak asi neznají původního Vetřelce a netuší, kam bude režisér směřovat. Osobně lituji ty, co vyhodili peníze za lístek do kina, na druhou stranu dnes není těžké zjistit dopředu, na co vlastně jdu... těším se na třetí část trilogie, která vytvoří se stávajícími dvěma jeden skvělý kompaktní celek. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si na premiéře, že dostanu aspoň něco z Aliena, dostal jsem porci hloupostí nastřádaných neuvěřitelným profesionálem a originálním režisérem, který už ztratil asi vše, čím ještě poměrně nedávno ohromoval, tohle je pohřbení příbehu zaživa.!!! Hrůza... :-() Sebezpyt hollywoodských producentů a studií by měl nastat, jinak potopí ten průmysl do sra.ek, z kterých už se nevyhrabou... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Netroufám si srovnávat Promethea a Vetřelce Covenanta, neboť na prvním zmíněném snímku jsem byl v kině, což zážitek umocnilo, a navíc je to již hodně let a zdaleka všechno si nepamatuji. Nejnovější Vetřelec je zajímavým přírůstkem do vetřelčího univerza, Ridley Scott točit prostě umí, v uvedených dvou snímcích pak nadnáší otázku vzniku naší civilizace, což je mi sympatické, ale nemohu se zbavit pocitu, že toto téma by mohlo být daleko lépe zpracováno. Je jisté, že ani Prometheus, ani Covenant se nestanou legendami žánru jako tomu bylo v případě Alien 1, ale pro jednorázové pobavení poslouží jistě velmi obstojně. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Neill Blomkamp, chtěl natočit svého Vetřelce, ale bohužel se mu do cesty vecpal Ridley Scott, který ho chtěl natočit sám. Vzniklo tedy pokračování Promethea, které není rozhodně tak špatné, jako zdejší hodnocení. Rození malého vetřelce bylo zajimavé, digitální vetřelec dostal nové možnosti v rychlosti pohybu, ale tím se trochu ztratilo kouzlo, i když po grafické stránce už to bylo celkem vymakaný. Jen Covenant nepřináší pomalu nic nového. Konec se soubojem měl podobný spád jako v minulých filmech a vypořádání s vetřelcem bylo chabší na dnešní dobu plné velkých možností. Vynechal bych tlachání mezi Fassbenderem a Fassbenderem, zbytečně film natahuje. :D ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Aký je ďalší Votrelec? Dobrý. Temný, strašidelný, prepracovaný a vyšperkovaný. Tu a tam predvídateľný, v ďalšom momente zase vie priniesť nečakané. Ide hlbšie ako ktorýkoľvek iný diel, len občas veľmi pomalým tempom. Je to ale dôstojné pokračovanie, ktoré nás dokáže upútať, vystrašiť, napínať, prekvapiť (občas bohužiaľ aj tým, že sa postavy správajú vážne hlúpo), prináša i šťavnaté finále. Katherine Waterston je celkom príjemná a jej postavu čaká veľa akcie hlavne v závere. Solídna kamera je nevyhnutnosťou. Čaká nás tiež jedna sexi scéna, ktorá je ale trochu rozporuplná. Pre niekoho možno príjemné oživenie, na druhú stranu erotické chvíľky naivných hrdinov očakávame skôr v lacnom horore. Každopádne ak to ešte niekedy v živote budete robiť v sprche, na túto scénu si tutovo spomeniete. Pochválim ešte krásne scenérie na planétach a tie krajinky proste musíte vidieť na veľkom plátne. Kedže sa už na toto nedostanete do kina, tak aspoň na stene cez premietačku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ja ako veľký fanúšik tejto vesmírnej a uslintanej ságy som spokojný a bavil som sa. Aj keď rovnako ako Prometheus aj toto ma svoje muchy a nepribližuje sa to kvalitám prvým trom dielom. Ale nepozerajme sa späť, ale dopredu. V rámci sci-fi hororu je to stále to najlepšie a do ságy Alien to nie je vôbec zlý prírastok. Už som si tak trochu zvykol, že Scott v Prometheovi udal trochu iný smer. Rovnako ako v predošlom diely aj toto ma výborne a nádherne spracovanie (kulisy, masky, kostýmy, vizuál, kamera). Herecké obsadenie nie je nič moc a je slabšie ako v predošlom filme. Najviac tu vyčnieva znovu fantastický Fassbender, ktorý hraje skvelú dvoj rolu a všetkých schová do kapsy. Ostatný sú tu viac menej mäso do mlynčeka, na ktorých vám záležať ani moc nebude, ale okrem Fassbendera aj Katherine Waterston a sympaťák Danny McBride tu majú svoje miesto. Dokonca si tu zahral aj McBrideov kamarát James Franco, no dostal len symbolickú rolu, minimum priestoru a všetky jeho scény sú vystrihnuté. Čo sa týka celkového filmu, tak aj keď úvod bol síce dlhý a nie až tak zaujímavý, predstavil aspoň postavy. Trošku treba úvod pretrpieť, ale potom vám Ridley naservíruje scény s votrelcami, ktoré majú čím zaujať a krvou sa vôbec nešetrí. Postavy mi neprídu, že by sa správali až moc nelogicky ako sa všade píše. Jasne občas sú tu veci, ktoré bijú do očí, ale dá sa to vysvetliť a zhltnúť. Príbeh neponúka odpovede s predošlého filmu, čo je škoda, ale je tu pár vysvetlení, ktoré potešia a na ktoré sa teším aj do ďalšieho filmu. Scott sa tento krát viac inšpiruje svojím prvým kultovým dielom a pomaličky prepája túto preqelovú sériu s tou pôvodnou. Či už cez kostýmy a grafické spracovanie v počítačoch a na paneloch alebo samotným záverom, kde sa mi opäť potvrdilo, že Aliena mám najradšej vo vesmíre a v uzavretých priestoroch. Potešila aj hudba a pôvodné tony Goldsmitha, ktoré k Alienovi jednoducho sedia. Trošku zamrzí, že Scott nedokáže ponúknuť tak hutnú atmosféru ako v prvom filme. S votrelca už nejde ten strach, za to Ridley stále vie namiešať zaujímavú atmosféru. Nie je to horšie ako Prometheus, ale ani lepšie. P.S.: odporúčam pozrieť aj dodatky, ktoré dobre dopĺňajú film. Obzvlášť The Crossing stojí za to, ktorý nadväzuje priamo na koniec Promethea. 85% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ridleymu Scottovi je 79 let. V tomto věku už sotva kdo udrží stolici na uzdě. Přesto je mistr pořád ve své formě. A pokud nejste úplní hardcore fanoušci Vetřelce a líbil se vám Prometheus Covenant nezaostává. Zatím co Prometheus si šel především svou cestou, Covenant trošku zajíždí do not Vetřelce. Celá zápletka s Inženýri je odhozena na druhou kolej a především jde o zrod tohoto pradávného monstra. Z Prometheuse se vrací Michael Fassbender který zde hraje dvojroli a pořád je to neuvěřitelně skvělý herec jehož interakce sama se sebou je neuvěřitelně dokonalá. Jediným dalším hercem který pak provádí něco speciálního je DannyMcBride který v sobě má trochu té své staré komediální fasády. O ostatních rolích se toho moc říct nedá ale asi se ani říct nechtělo. Jak jsem řekl Prometheus se moc neřeší a tak žádná odpověd zodpovězená není ale naopak se dočkáme víc otázek. A upřímně mi celé to mysteriózno na Prometheovi a Covenantovi sedí. A něco mi říká, že Ridley Scott nedělá další Vetřelce pro srandu králíkům. Hlavní hrdinka Danielsová poté není žádná Ripleyová. Ale ani nechce. Především začne být Covenant po půlce neuvěřitelně děsivý a to tak jak se nikomu nezdá. A při vší té béčkovosti je to vlastně hrozně chytré! Ridley Scott prostě natočil další povedený film a jsem hrozně zvědavý na Prometheus 3. Cokoliv pod úroveň Alien vs Predator by bylo zklamání. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Průšvih ani náhodou, na to je Covenant pořád zatraceně přitažlivý a soudržně odvyprávěný, se zajímavě využitou dvojrolí pro Fassbendera a několika scénami z ranku luxusního žánrového kalibru. Bohužel, pořád se nemohu zbavit pocitu, že to není úplně vetřelec, byť o nějaké kopírování Ridleymu v žádném případě nešlo. Zatím slušných 70% a více zde ()

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama