Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze uživatele Morholt k tomuto seriálu (1)

Drákula (2013) 

Dracula dumá, kterak se za pomoci van Helsinga dostat na sluneční světlo, prostřednictvím Renfielda kupuje nemovitosti, myslí si na Minu a v pátách je mu jakási organizace, co si říká Řád. Stoker zůstal částečně zachován, ale jinak je seriál pojmut celkem svěže a inovativně. Všemocná tajná organizace, se kterou se setkáváme napříč žánry, mi tady nepřijde tak nesmyslná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Spíš naopak. Ani mi nevadí Dracula coby světák 19.století či černý a nijak šílený Renfield. Tak nějak tu zatím všechno sedí tak, jak má. Hodně dělá i solidní obsazení, přičemž Meyers jako Dracula byl kauf. Snad si seriál tuhle úroveň udrží. 80%. ()

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama