Reklama

Reklama

Orphan Black

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 7
Kanada, (2013–2017), 36 h 39 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Kristian Bruun, Skyler Wexler, Evelyne Brochu, Dylan Bruce, Ari Millen, James Frain (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sarah se stane svědkem sebevraždy ženy, která vypadá přesně jako ona. Začne se za ni vydávat a ponoří se do světa plného tajemství. (Netflix)

Recenze uživatele Streeper k tomuto seriálu (5)

Season 1 (2013) (S01) 

První sérii jsem měla rozkoukanou asi dva roky. Hodně dlouho mi trvalo, než jsem si k seriálu nakonec našla cestu, ale vzhledem k tomu, že mám rozkoukaných asi 25 dalších seriálů se nedalo nic dělat. Orphan Black jsem začala sledovat díky pozitivním ohlasům a cenám Emmy, navíc se mi líbila ta představa, že jedna herečka zvládá zahrát několik postav najednou a musím říct, že jen díky Tatianě je to koukatelné a je to neuvěřitelný herecký koncert! Myšlenka je zajímavá, je to napínavé, sci-fi a je zde spousta postav, které miluji nebo naopak mě dovádí k šílenství. ()

Season 2 (2014) (S02) 

Druhá série byla kvalitně srovnatelná s tou druhou. Už jsme se v příběhu dostali někam dál, divák pochopí o co v celém tom story vlastně jde, což je plus a navíc se setkáváme s řadou nových postav. Je tam pár momentů, které bych třeba vyškrtla úplně (manžel Dan - pozorovatel), ale jinak je to stejně skvělé a napínavé jako první série. Líbí se mi, že neustále přicházejí s něčím novým. ()

Season 3 (2015) (S03) 

Třetí sérii dávám o hvězdičku méně. Mělo to hodně pomalý rozběh, už jsem to pocítila v předchozí sérii, ale tam to nebylo takové. Castor je zajímavý hráč, který dělal problémy a bylo zajímavé sledovat něco a někoho jiného, bohužel zrovna díly, které se odehrávaly, když Helena a Sarah byly vězněni mě vůbec nebavily. Druhá polovina seriálu byla o dost lepší, hodně se začalo vysvětlovat a ten konec byl prostě wow. Těším se až se podívám na další sérii. ()

Season 4 (2016) (S04) 

Fajn zápletka čtvrté série. Nová sestra MK tomu dodala větší tajemno a navíc bude skvělým přírůstkem do rodiny klonů. Stále napínavé, hlavně ke konci hodně zajímavé, jsem moc zvědavá, jaká bude poslední série a jak se to celé vyvrbí. ()

Season 5 (2017) (S05) 

Skvělý serial a úžasné zakončení. Chvilku mi trvalo než jsem seriálu přišla na chuť, ale nakonec mě začal bavit, bylo to něco jiného než ostatní seriály, na které koukám. Každá série byla něčím zajímavá a originální, stejně jako tahle. Spousta zvratů a nových postav a bohužel I ztráta některých oblíbenců. Konec se opravdu povedl, šťastný a dojemný happyend, který si všechny sestry zasloužili. Smekám taky před Tatianou Maslany, muselo být neskutečně těžké hrát tolik postav, ale zvládla to na jedničku. ()

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama