Reklama

Reklama

Orphan Black

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 7
Kanada, (2013–2017), 36 h 39 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Kristian Bruun, Skyler Wexler, Evelyne Brochu, Dylan Bruce, Ari Millen, James Frain (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sarah se stane svědkem sebevraždy ženy, která vypadá přesně jako ona. Začne se za ni vydávat a ponoří se do světa plného tajemství. (Netflix)

Videa (90)

Trailer 7

Recenze (78)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou další seriálovej maraton, ale tentokrát to nebylo úmyslný. U Dextera to byl plánovaný, ale tady jsem nečekal vůbec nic. Prostě jsem se nudil, tak jsem si pouštěl první díly všelijakejch seriálů, které jsem ještě neviděl a pak jsem narazil na Orphan Black a vzpomněl jsem si na Hellstruck, jak mi to doporučovala, tak jsem si dal jeden díl a tak jsem si oblíbil Sarah, že jsem si pustil další díl a tak to šlo až do dílu 10týho. Ve tři hodiny ráno jsem si říkal, že bych už mohl skončit, ale konec 9 dílu mě tak navnadil, že jsem musel zkouknout i poslední díl. Naprosto strhující a skvělej příběh, který je doplněn o úžasnej výkon Tatiany, který hraje božsky a všechny její klon jsem si oblíbil. Teda až na Alison, která byla taková ta klasická kráva, ale nakonec jsem si jí oblíbil taky. Dokonce jsem si oblíbil i vedlejší role, což moc často nedělám. Vic i když byl kretén mi nějak přirostl k srdci a jeho situace v seriálu mě strašně bavili. Konečně zase úžasnej seriál, jediný mínus je, že musim na druhou sérii čekat takovou dobu. Už aby to bylo, páč to skončilo dost blbě. Oblíbené postavy: Sarah, Cosima, Helena, Vic, Fe. Prostě skoro každá postava je boží! Miluju ten seriál.... ...Jak se pozná posranej seriál? Tím že je v každém díle několik vražd a stejně to příšerně nudí. Druhá série stojí za hovno, totálně mě nebaví a dokonce jsem přestal mít rád postavy, co jsem rád měl, takže přestávám druhou sérii sledovat, akorát bych si ještě víc zkazil mínění o tomhle seriálu. A to jsem ho měl po první sérii chvíli v topce, příšerná škoda. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Celý pilot stojí a padá na charizmatu hlavní hrdinky, která ho má naštěstí na rozdávání. Potenciál do budoucna by zde byl, jen ho nezabít případnou (hrozící) vatou a klišé. Hodnocení pilotu: 77% ___ Druhá epizoda byla jednoznačně slabší, vyložila několik karet na stůl, ale jaksi zmizela atmosféra. Doufejme, že se třetí epka vytasí s nějakým esem v rukávu. Hlavní postava je stále velice sympatická, ale to pobíhání sem tam nebaví. ___ Přede mnou poslední dvě epizody a já si marně lámu hlavu s tím, zdali se do nich vůbec pouštět. Čím více autoři rozkrývali tajemství, tím klesala epizodu za epizodou atmosféra, atraktivita, ale především ono dravé a zábavné tempo. Hlavní hrdinka se skryla ve stínu charismatické "stepfordské paničky" Alison, z drávé (ze začátku nejzajímavější) Cosimi se vyklubal otravný jedinec a na vrchu této nesourodé "pyramidy" je naprosto iritující, otravná, zbytečná svou existencí, Helena. _____ Nabalovaná klišé tomu nepřidávají a ač mám Beth, Alison, Miss S a Felixe opravdu rád dávám tomu vale. Škoda. 65% ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot: První díl je nabitý akčním dějem a navnadí na další sledování. Hlavní postava není protivná a vedlejší se dají snést (gay kámoš je na hraně). Uvidíme po pár dílech, co z toho vyleze. Po dalších dílech: herečka si musí vícero rolí užívat. Některé postavy jsou zábavné, některé otravné a některé strašidelné. Tatiana ale musí přehrávat, aby zdůraznila rozdíly mezi rolemi. Děj se bohužel posouvá moc pomalu, jako by nás mělo čekat pět sezón, což pochybuji. Za největší WTF považuji vklouznutí do role detektivky ze dne na den. Prozatím 60%. Druhá sezóna 80%: je ještě větší úlet než ta první. Bavila jsem se královsky. Tatiana se výrazně zdokonalila, takže většinou nevnímám, že klony jsou jenom ta stejná ženská s parukou, ale opravdu vidím různé osobnosti, gesta apod. Některé scény jsou tah na ceny, a tak doufám, že ten seriál nebudou vidět akademici jako příliš béčkový. ()

ICTS 

všechny recenze uživatele

Žena jménem Sarah Manning vidí ženu na nástupišti, kterou nikdy předtím neviděla, ale vypadá naprosto identicky jako ona. Neznámá žena spáchá sebevraždu, Sarah toho využije a ukradne jí identitu - od té chvíle je součástí bláznivé polévky polorealistických klonovacích technik a tajného genetického inženýrství. Je to skvěle napsaná a dokonale promyšlená série. Velký podíl na tom má pozoruhodný výkon relativně neznámé Tatiany Maslany. O tomto seriálu jsem věděla dlouho, ale neměla jsem nějakou motivaci se na něho podívat. Bránil mi to můj odpor k Sci-fi žánru. Pak ale nastal zlomový den, kdy jsem se nudila a narazila jsem na něho na Netflixu. Jsem strašně ráda, že jsem seriálu dala šanci, protože co se z toho vyklube je až k neuvěření. Opravdu mohu říci, že neznám žádný jiný seriál, který by se téhle bombě jednoznačně vyrovnal. Jsem ráda, že jsem mohla být svědkem takové geniality. Nejvíce, co mě na tomto seriálu mrzí je to, jak nedoceněný je a o Tatianě ani nemluvím. Další věc, proč je seriál tak úžasný, je ta, že má skvělou hudbu. Všimla jsem si, že často hraje hudba, což uvádí diváka do většího rozpoložení a napínavosti. Zaujalo mě, že i když hraje Tatiana pět hlavních postav(a více), nepřijde vám vůbec, že všechny postavy hraje jen jedna herečka. Postavy jsou tak rozdílné, jak chováním, tak vzhledem. A na akcenty nesmím zapomenout-Tatiana zvládne jak ukrajinský, americký, tak britský, a to je samotná Kanaďanka. Naprosto smekám. Toto bylo přímo porno pro všechny moje smysly. Každá věc na tomto seriálu byla úžasná a hlavní hrdinky byly pro mě jakou rodina. Nejoblíbejnější postavy: Cosima, Helena, Alison #CloneClub Forever ()

West 

všechny recenze uživatele

Maslany je chameleon. První dva díly jsou jen takové,.. seznamovací, ovšem od třetího to nabírá neskutečnej drive a pálí to až do závěru první serie, která mě nadchla hlavně originalním příběhem, svou hravostí a bez nejmenších slabších, či nudných míst. Má to akci, drama, tajemno a dokáže to být i celkem vtipné, což jsem vůbec nečekal. Po herecké stránce naprosto skvělé. Tatiana je talent - každá její postava má svůj styl, gestikulace, slangu, mimiky, nářečí a osobitého charakteru.. Pokud to nespadne do nějaké rutiny (což se u seriálů stává) řadím ho do svých oblíbených. 1.Serie - 80% Druhá je rozhodně slabší, začali si pohrávat s pár postavami - Ti co byli v první serii zlý přehodili jako spojence do týmu Sarah a spol. Ale některé díly byly povedené (např: S02E05, 6, 9, a záverečný). Četl jsem, že třetí sezóna zatím naprosto vede, tak uvidíme.. 2.Serie - 70% ()

Galerie (1 496)

Zajímavosti (19)

  • Pro hlavní roli Sarah byla původně zvažována Ellen Page, ale režisér trval na poctivém castingu, kde Tatiana ohromila a roli získala. (Eržik)
  • Súčasťou štábu bola aj vedecká konzultantka Cosima Herter. Podľa nej bol pomenovaný jeden z klonov. (Astonko)
  • Režisér John Fawcett uvedl, že jeho velkou inspirací byl film Memento (2000). (aknamor)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama