Reklama

Reklama

Americký sniper

  • USA American Sniper (více)
Trailer 1
USA, 2014, 133 min

Odstřelovač jednotek SEAL amerického námořnictva Chris Kyle je vyslán do Iráku s jediným úkolem: chránit své bratry ve zbrani. Jeho neomylná přesnost zachrání na bojišti velký počet životů, a když se rozšíří pověsti o jeho odvážných husarských kouscích, vyslouží si přezdívku „Legenda". Avšak jeho pověst se donese až za nepřátelské linie a na jeho hlavu je vypsána odměna a stává se z něj hlavní terč povstalců. Navzdory nebezpečí i obětem ze strany jeho rodiny se Chris se zúčastní čtyř hrůzných misí v Iráku a stává se symbolem kréda jednotek SEAL „neopustit ani jednoho muže". Ale po návratu domů Chris zjišťuje, že na válku nedokáže zapomenout. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (1 307)

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Dopredu som vedel ako to skončí, ako to pôjde ďalej, no aj napriek tomu som sa bavil. Slabšie 4*, možno postupom času pôjdem aj na 3, trochu klišoidný film. Ináč Clint skvelý, skvelý Cooper. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je příkladem konzervativního amerického vidění věci a to je na filmu znát. Jeho vojáci ve filmu chrání americké domovy, o tom není pochyb. Zároveň i on nám ale ke konci filmu naznačuje, že asi není všecko černobílé, a že ta služba své zemi může být jedna velká bublina, která praskne, zabije vás, ale nafukoval ji někdo úplně jiný kdesi v kanceláři v teplíčku. Být loajální své americké vlasti je dnes mnohem těžší než před dvaceti třiceti lety. Clint natočil pohádku o obyčejném chlapíkovi, který vyrazil do války. Trochu mi to připomnělo souboj odstřelovačů v Nepřítel před branami. Pohádka o Vasiliji Zajcevovi se od téhle zas tak moc neliší. Hodnotím filmové zpracování, nikoli životopis Chrise Kylea. Mnohem lepší z regionu středního Východu je třeba Království, Spy game, Syriana a další.....60% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Tomuhle může konkurovat jedině Black Hawk Dawn nebo Lone Survivor :-) Good job Clint Eastwood. Doporučuju 30ti minutový dodatek "One Soldier's story: The Journey of American Sniper" pro doznívající zážitek. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

A zo starého dobrého Clinta sa časom stal starý dobrý Spielberg. V hlavnej úlohe: klišé každého existujúceho druhu. Funguje to navonok a funguje to intenzívne, ale iba chvíľu. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Mnoho psů, zajícova smrt, i když tady je spíš mnoho zajíců a psí smrt. / Po vynikajícím dánském Krigen, který jsem viděla cca před týdnem, mě Americký sniper bohužel nadchnout nedokázal. Místy nervydrásající střih, místy samoúčelnosti jenom na efekt (třeba ty telefonáty z boje nebo ztracený telefon) a celkově snaha pochytat příliš mnoho zajíců najednou vedla k přílišné roztříštěnosti celého snímku. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dělat z chlápka legandu už zaživa bylo podle mě dost ošemetny a obzvlášť když se jedná o jedince z americké armády. Clint Eastwood na postu režiséra je poměrně solidní záruka kvality a to se potvrdilo hlavně v akčních scénách, které se fakt povedly. Bylo to realistické a vcelku záživné, ale jinak je ten děj docela o ničem. Nepotřebuju další dávku vlastenecké oddanosti k propagaci toho, jak je americká armáda skvělá a přesně tak to na mě působilo. Příčí se mi to ale pohřbít dvěma hvězdičkama. PS: ale to použití panenky místo mimina, to bylo pěkně trapny, protože to fakt bylo poznat. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Obsahově samozřejmě odpad. Zelené mozky v akci. Tupá kráva, co si vezme za muže zelený mozek a pak se strašně diví, že manželství není podle jejích představ. Při scéně, kdy velitel říká vojákům u tabule, že si mají dávat pozor na tamtu skupinu arabáčů, protože jsou dobře vycvičení a zaplacení, ale nějak zapomene dodat kým, se prostě nejde nesmát. A docela degradace od Clinta, dát do filmu digitální krev (digitální stříkance ještě jakžtakž snesu, ale digitální krvavé fleky jsou už výsměch filmařině). Dva body pouze za všechny mrtvé arabáče (ano, i děcek, protože by z nich stejně vyrostl jenom další sebevražedný zmrd). Trošku se ale změnila doba, takže jsem byl rád i za každého odstřeleného tupého amerického okupanta. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně dobrý!! Americký sniper je snímek, který když vás chytne, tak už vás nepustí. Brutální, akční, silné, emotivní, správně americky vlastenecké a jednoduše krásně převyprávěné story legendárního snipera z aktuální války. Mix drsných válečných scén s něžností rodinného zázemí, ale také problémy ohledně posttraumatického stresového syndromu, to vše dodává Eastwoodovu filmu šmrnc. Film je velmi akční, často se zde střílí, tempo je slušné, dialogy na úrovni, kamera úhledná, Bradley perfektní. Clint Eastwood potvrdil své filmařské schopnosti. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Svět lidí který mi je na hony vzdálený... Chválím za přítomnost pochybností i nezvládnutých emocí a pocitů... Co zůstane z kluků co se vrací z válek? ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Válečný film s hutnou atmosférou a propracovaným hlavním protagonistou. Cooper předvedl zatím nejspíš svůj nejlepší herecký výkon. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nic proti BREDLYMU - je to fajn fela, jež vyniká v dívčích románech a chlastačkách s kolegy. Avšak tahle role je pro tohoto chuděru s průměrnou mírou talentu prostě moc. Z toho důvodu se režie soustředila na to, aby herec samotný vlastně nemusel prokazovat svůj um - dali mu helmu a pušku a střílej za vlast, brachu! Neustále pendlování mezi USA a Falůdžou je otravné. Žena brečí, že nemá kdo vodit syna na písek, že nesouložila ani nepamatuje a že peníze nejsou všechno (ale jistě, že jsou!). A když už má vyděláno na splacení hypotéky, tak šupajs do družení se z beznohými kolegy, jež stále pálí ostrými! 87% ()

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Dlouho mě takto hodně žádný film nenadchl! Neskutečně mě vtáhl do děje, scény byla velmi dobře natočené a člověk tomu opravdu věřil. Hltala jsem skoro každý moment filmu. Bradley se role zhostil neskutečně dobře, přijde mi, že musel přibral tak 30 kg, aby se hlavnímu hrdinovi co nejvíce podobal. Akorát tedy prostřižené scény domů, byly docela nudné... Na konci celý sál oněmel a myslím, že lidí byli hodně dojati, zvlášť, když šlo o příběh podle skutečné události.... Vřele doporučuji :))) Myslím, že se tento válečný film hodně povedl :) ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper milo prekvapil. Svalovou premenou, aj herectvom. Scenérie z bojov pôsobia reálne, surovo a hlavne technicky na úrovni. Prelínanie vojny a osobného života nie je rušíve a koniec bol chladne dokonalý. Eastwood sa tu nesústredí len na hrôzy vojny ale aj jej dopad na rodinu tisícky kilometrov ďaleko. Príjemne prekvapenie a zatiaľ Bradleyho najlepšia vážna rola. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

V téhle době aktuální film,který by měl každý vidět.Hrozba víc než alarmující a velmi reálná.Clint vystihl atmosféru výborně a Bradley zahrál amerického hrdinu,těžce traumatizovaného z krvavých misí,kde se musí střílet i děti a ženy víc než dobře.Nelehký úděl rodiny překonat sniperovi těžké psychické stavy,blýskání se na lepší časy a nakonec nezvratně tragický konec vše jen podtrhl. ()

Kulik.Z 

všechny recenze uživatele

Aniž bych se koukl na čsfd nebo jinam, nečekal jsem, že je tento snímek podle skutečné události... Dost slušné! ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

American Sniper si to nemíří úplně k nějakému konkrétnímu cíli. Je to prostě o zachycení života ženatého muže ve válce. Když se na to pak člověk dívá takhle a nečeká žádné extrémní vyvrcholení, v podstatě je to v pohodě film. Alespoň mě znovu neotravovali s přehnanými emocemi a podobnými levnými zlatými doly dramatu. ()

Související novinky

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama