Reklama

Reklama

Jedna noc

(seriál)
  • USA The Night Of (více)
Trailer 2
USA, 2016, 8 h 48 min (Minutáž: 57–96 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Riz Ahmed, John Turturro, Bill Camp, Michael Kenneth Williams, Jeannie Berlin, Payman Maadi, Amara Karan, Poorna Jagannathan, Paul Sparks, Afton Williamson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílná minisérie Jedna noc od tvůrců Stevena Zailliana a Richarda Price podrobně zkoumá složité okolnosti fiktivního případu jedné newyorské vraždy. Příběh sleduje studenta Naze Khana, roztomilého podivína, který dostane od basketbalového hráče, jemuž pomáhá s učením, pozvánku na večírek v newyorském Lower East Side. Když jeho odvoz na poslední chvíli krachne, Naz si bez dovolení vezme otcův taxík a vyrazí ze svého domova v queenském Jackson Heights na Manhattan. Když cestou do taxíku nastoupí nádherná mladá žena a požádá ho o svezení, Nazovy plány rázem vezmou za své a rozjíždí se osudová noc. Naz je později obviněn ze zločinu, který podle svých slov nespáchal, a na vlastní kůži zakouší dezorganizaci a manipulaci v právním systému. Tíživá situace, do které se dostal, je ještě umocněná jeho vzhledem a statusem potomka pákistánských přistěhovalců. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (289)

Handle 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu, že někdo chválí herecké výkony a možná i pár dalších filmařských kvalit, ale to je tak všechna chvála, co dokážu pochopit. Hned ze začátku je mi záhadou, proč to proboha mělo 8 dílů? Dokážu si to představit v pohodě jako jeden celovečerní film, protože milión věcí mi tam přišlo navíc a absolutně mě nezajímaly. Proč se tam třeba tak dlouho řešil život ve vězení, nemoc právníka atd.? Kromě pilotního a finálového dílu jsem u toho pokaždé usnul, vážně mi to přišlo děsně nudné a pořád jsem se rozčiloval, ať už jdou konečně k věci. Člověk by si alespoň myslel, že ty vedlejší dějové linky budou mít nějaký význam v celkovém měřítku, ale vůbec. Ta zbytečná vata kolem, která nesouvisela s dějem, mě fakt doháněla k šílenství. Vždycky jsem si říkal, že by to mohlo začít třeba o půl hodiny déle a divák by v podstatě o nic nepřišel. No a pak přijde závěr, který mě teda zklamal na plné čáře. Pro tak neuspokojivé finále jsem se teda nemusel tolik hodin nudit. Sečteno podtrženo, tohle byl pro mě totálně zbytečný čas a absolutně nevýrazný počin, který mi za chvíli vyšumí z hlavy a za rok si nevzpomenu ani na jednu scénu. A přesně to je ten moment, kdy je mi filmařská kvalita v podstatě k ničemu, protože emočně to bylo jedno velké nic. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vvnikající zážitek, který nemá prakticky žádné slabiny. U drtivé většiny zhlédnutých filmů, a tím spíš seriálů, nacházím důvody k dílčím výtkám, tady, pokud jde o kritiku, nemám prakticky co říct a naopak se mi derou ven samé superlativy. Scénář, herecké obsazení, režie, to všechno si zaslouží absolutorium. Ať už ocením seriál tou nejvyšší známkou, takřka nikdy se mi nestale, že bych měl neodolatelné nutkání sledovat hned vzápětí druhý díl, a s klidným svědomím se seriálovými postavami rozloučím s tím, že se znovu setkáme za dva dny. Tady ale jsem měl chuť dát si tu napínavou jízdu v tahu. Do poslední chvíle překvapující záležitost, nesmírně promyšlená, která kombinuje hned tři subžánry - klasickou kriminálku, soudní drama a vězeňské drama. Všechna prostředí a postavy vypadají přesvědčivě, nezaznamenal jsem žádné falešné tóny. Prostě řemeslo nejvyšší kvality. Celkový dojem: 100 %. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku kvalitný mini-seriál o istanbulskom mladíkovi, ktorý je neprávom (a možno aj nie) obvinený z vraždy. Priame dôkazy síce nie sú, ale všetko ostatné svedčí na neho a tak je automaticky presmerovaný do väzenia. Mne sa to páčilo, ale je pravda, že som od seriálu po prvej epizóde čakal niečo viac. Každý ďalší diel sa mi páčil menej a chcel som to ohodnotiť solídnymi tromi hviezdami, no záverečný diel to zachraňuje. Herci aj technici predviedli slušnú prácu, réžia je fajn a diváka to baví, no miestami ma to naozaj iritovalo, najmä počínanie Naza a detektíva Boxa. The Night Of je jeden z tých seriálov, ktoré si pozriem a potom o nich už nechcem nič počuť. Priemer: 73% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Cením vysoko. Krimi série to byla podnětná, temná, přehledná, skvělá a poutavá herecky (Turturro/ Ahmed/ Williams), s nezaměnitelným New Yorkem. Nejen že jde o zajímavý pohled na celý detektivně-soudní proces, vinu-nevinu-nezájem, přičemž tajemství zůstává až do konce, také tu je skvělé okénko do dění ve vězení a s tím spojený vývoj hlavní postavy, "MuslimLivesMatter" podpráh a krásná romantická vložka v úvodu. Ve druhé polovině ve mně napětí malinko zakolísalo, ale nic to nemění na tom, že jsem žral každý díl hned v den jeho uvedení - což se mi dlouho nestalo. 85% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech trvám na pětce a budu čekat jak se to vyvrbí dál, jít dolů mohu vždy........a máme tu konec a mé nadšení rozhodně neochablo. Vynikající John Turturro, který byl snad nejzajímavější postavou téhle kriminálky. Detektiv s šílenou alergií, nic moc pro lidské oko, pro někoho iritující, ale já to brala jako bravurní tah tvůrců. Konečně originální nápad. Další osoba, která budila můj zájem, byl žalobce, který byl čerstvě v důchodu, citelně bylo vidět, že má vysoké IQ a jde si za svým, ať je to tak a nebo jinak, prostě chce znát pravdu, takže jeho úsilí jít tvrdě po důkazech se mně moc líbilo. Celkově a bez velké ukecanosti jsem si Jednu noc skutečně užila se vším všudy. Závěrečný puntík neměl chybu, to byl bonus, který tam sice nemusel být, ale já jsem byla nadšená. Hádejte proč? ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Seriál vznikol v spolupráci dvoch televízií, konkrétne BBC a HBO. (Wargoo)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Reklama

Reklama