Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Recenze (613)

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Za ty prachy... slušná vibíjená velmy plnohodnotně dobré zakončení tehle rozporuplné série one-men army. I když jsem ze začátku dost lamentoval nat otravnou, ale asi dost nutnou rodinou idilkou.. která vás má nejspíš vtáhnout do děje. Po asi 20 minutách unavného tlachání se to konečně rozjede. Bohužel né zrovna ve stylu jak jsme od Bryna zvyklí. Takže žádné lámání vazů a drtění kostí se moc nekoná... Spíš něco jako variace na Uprchlíka říznutého Cobrou 11... Akce není rozhodně málo.. scénář chvílemy dost pokulhává, ale zběsilý střih má zelenou, srážky a tuny zrouceného nejen policejního plechu a občasný ten mega výbuh, jako třeba, výtahová šachta patří asi k nejpůsobivnějiším scénám filmu. .. ale prostě něco tomu chybí. Jelikož jsou poliši i když dost nadopování... za ty hodný, musí s nimy hlavní hrdina zacházet jako v rukavičkách, i když si ty rukavičky visvětluje trochu po svém, spíš to jsou boxerky. :D Naštěstí se s nimy Brayn moc dlouho nesere a zruba po polovině stopáže začne opět šlapat na VAZ těm správným lidem... tedy zlosinům... Jenže se to ještě trochu ve finále zamotá kdy vše vygraduje do ještě větších absurdit na patře 48" (snat záměr? ty oblíbené Bryanovy 2 dny? :) Takže se v tom nejeden nechápavej stratí uplně... i když je zápletka i samotné překvapivé vyvrcholení jasné už od začátku... tedy od buchty. Každopádně, když pominu logiku a blbosti ve scénáři, já se rozhodně dobře bavil. Možná víc než u dvojky. Jen tak závěrem trochu tápám nad tím" Zůčtováním... Jelikož to má tak nějak otevřený konec (A PŘEDEVŠÍM UPLNĚ JINÝ DĚJ, KTERÝ NENAVAZUJE!).. asi tak jako v Kill Bill... ty víš. :D Pak se to bude jmenovat jak? REVENGE? Poslední výstřel :) Jako že pokračování se rozhodně nebráním, však to taky dobře vykoštovalo.. tak proč přestávat když to nese? Například Born má taky svojí reinkarnaci taky. :] Ale je fack že raději od původního režiséra. Takže závěrem... 2 hvězdy za film, jelikož to co se mi líbzlo byla spíš akční pasáž, jako třeba né ta uplná absence psichologie která mě tak brala u 1. Z čehož to taky hodnotím. Nehodlám tu rozhodně rozebírat nějaký psichologický profil režiséra... či jeho umění zmočit na co šáhne, víz co provedl z HITMAN47... není třeba rozebírat, No a 1 tradičně za sound. A proč film vidět? (1. Liam je jako flaška z vínem" je jedno kolik let je stará dokuť se nerozbije-nevyleje přidává stále na hodnotě. :) ... (2. Výtahová šachta - dálnice Cobra11 .... (3 patro 48:) ... frajer v trenkách absolutně rozzsekal, ale lepší.. než kdyby ho třeba vytáhnul rovnou z vany. :D PS Miss Verbal, někdo prostě nemůže za to z jakým chcichtem se narodí... někdo má role šité přimo na hrdinu, jiný je tipický záporák- kokot už od pohledu. Ale co ty, o tom musíš vědět nejlíp jak to myslím. B) ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Do třetice starý dobrý Bryan Mills pro změnu doma v Kalifornii. Já v tom nevidím moc rozdílů (pravda, první díl byl lepší). Dobré akční scény, zápletka nebyla hned tak čitelná a příjemné oživení poldou Whitakerem. Jenom stříhač mi přišel občas trochu ujetý s těmi mikro sekundovými záběry. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Kladem je to, že už se to nedrží dějové linie předchozích dílů, takže to nenavazuje. Blbé je to ale dost na to, aby se to vyrovnalo dvojce. Přišlo mi podezřely hlavně to, že si asi vůbec neproklepl toho chlápka, s kterým jeho ex pařila, přitom by to u něho logicky každej čekal. Jinak pan Bryan Mills je opět dokonalost sama. Všechno mu vychází, všechno přežije, vůbec se nezraní a to jeho "zjeví se jak duch odnikud" už mu taky nežeru. Prostě tahle série vůbec neměla být série, ale jen první díl. Doufám, že nehodlaj natočit další díl a klesnout tak ještě níž... ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Elegance prvního dílu je nenávratně pryč, z hlavního hrdiny se stal nesmrtelný demolition man, kterého nepřátelé nedokážou trefit ze tří metrů. Tisíckrát omletý příběh nestojí za nic a lempl Megaton nedokáže natočit jedinou přehlednou, nebo dokonce zajímavou akční scénu. Odpad nedávám jen díky Neesonovi a Whitakerovi. ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Škoda toho šíleně rychlého střihu, při automobilových honičkách, soubojích, atd.. Člověk ani nepozná komu který úder patří. Příběh je naprostá klasika, ale to se dalo čekat. Zatím všechny filmy od Megatona mají stejný problém a to je střih. I přesto je pro mě trojka o trochu lepší než druhý díl. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

To je tedy pompézní zápletka! Dcera má být opět unesená a Liam si opět musí prorážet cestu hlavou sám. Šilhavý skotský král se potměšile usmívá a myslí si na koblihy, zatímco Liam vyhazuje do povětří patnáctipatrové budovy a opět po něm nejsou žádány reparace. Poplatník zaplesá. 60% ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Liam je pořád dost dobrej, Bryana Millse bych fakt nasrat nechtěl, ale takhle série a téma je beznadějne vyčerpaný, vysátý do dna a to už prvním dílem, kde to všechno mělo skončit. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

3 rady: 1) Nenech se odradit zdejším podhodnocením od čekatelů Áčka po Béčkové dvojce, 2) připrav se na solidní,akční a né střihově tak zbrklou, jak se tu píše, Béčko podívanou, 3) vypni mozek a jdi do kina!!!!! Neeson je dědeček,to mu už nikdo neodpáře a když svoje seschlé tělíčko rozhýbe do rytmu facek a kopanců,mám o něj trochu strach. To ale neznamená,že mě pohled na něj nebaví nebo snad odpuzuje (to jen v závěrečném slipovém fightu). Trojka je prostě nadupaný akčňák s dobrou zápletkou, dotaženou akcí, povedenou muzikou a hvězdou nejlepší, která tu nebyla v přechozích dílech....je Whitaker a jeho chraplák, kteří jsou boží ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Liamek nám stárne a jeho bříško které skrývá jak může pod klasickou koženou bundou moc nepomáhá. Ale i tak je to taken se vším všudy, tentokrát trošku nelogicky posazené k těm nejbližším asi kuli rodinným hodnotám. Pochopitelně se nedá srovnávat s famózní jedničkou a ulítlou dvojkou. Prostě další akčnák nic víc, proto dávám vyšší hodnocení než by si zasloužil. Musím si totiž položit ruku na srdce říct si, že jsem se prostě bavil ()

Haretix 

všechny recenze uživatele

Tohle je k pláči. První díl pomalu mistrovské řemeslo, pak slabší dvojka a teď? Totální průser. Tady selhalo vše krom Neesona, který je v tom fakt nevině až mi ho je líto. Tohle bych dokázal natočit i já proboha, ale rozhodně bych to neprezentoval veřejnosti. Takhle sestříhat honičku, akční scény, no fuj. Režisér Megaton je totální hovado a klidně si může podat ruku s Moorem. Jelikož jeho Past je na tom velmi podobně. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Vykleštěná verze Uprchlíka... Bezpohlavní film... Policajti kreténi... mafiáni kreténi... A Millsovi, tak jsou taky kreténi... ()

FaceMan 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie nám prinieslo trochu iný pohľad ako predchádzajúce dva diely. Čiže to prinieslo niečo nové čo sme ešte do teraz "nevideli". Prečítal som si tu pár komentárov a v dosť s nich sa spomína Megaton, kt. vraj túto sériu posiala do hrobu. Najprv som nechápal prečo? A však stačí si pozrieť tretie pokračovanie a dôjde Vám prečo. Ja však najväčšie mínus pripisujem strihu. Strihačom by som dolámal ruky. Nájsť tam záber, kt. by presahoval aspoň 5 sekúnd nemožné. Scény neprehľadné často až chaotické. Odporúčam tento film hlavne epileptikom. Určite sa im bude "páčiť" . Bryan už nedostáva ani toľko priestoru ako v predchádzajúcich dieloch. V tomto diele podľa mňa nakopal málo ľudí. Nato som u neho neni zvyknutý. A kto by povedal že Maggie je už 31 rokov. Nevyzerala na to. Veľmi slabé pokračovanie a dúfam že aj zakončenie tejto série. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá, mě se ten film líbil. Víc než dvojka. A za tím si stojím. Ale už to stačilo. Nerada bych koukala na čtyřku, kde unesou Neesona a zachraňuje ho dcera s duchem zemřelé matky. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Chudák Neeson v rukách asi nejhoršího režiséra všech dob potí krev v nepřehledné akci bez logiky a špetky umu. Tenhle třetí díl nemá čím zaujmout. Spíš jsem celou dobu nevěřícně kroutil hlavou nad těma hovadinama, co Francie vychrlila. I kdybych ale odpustil všechny ty píčoviny, tak proč sakra 3/4 filmu sledujeme absolutně zbytečné snažení se o setkání s dcerou, které nikam nevede, a k chycení skutečných vrahů neposune ani o milimetr? Je to prostě sračka a to takřka ze všech možných pohledů. Od pana Megatona se už nepodívám doufám na jediný film (ani kdyby v něm hrál třeba Arnold!). ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

A máme tu 96 hodin po třetí. Už je to celé takové vyčpělé. Neeson je pořád dobrý, ale je nuda dopředu vědět, jak to dopadne. Protože tak jako v první i druhém filmu Bryan Mills opět všem nakope. Povětšinou sám a krom zloduchů má tentokrát opět co dělat i s policií, která není zrovna na jeho straně... Nebojte, zvládne to. Jak jinak. Prostě nuda, ale jinak je to pořád ještě solidní akční snímek. 96 hodin po čtvrté? To už snad není nutné. 55% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No čo, tak účtujme. Po skvelej jednotke prišla prevarená dvojka a všetko zakončil film, kerý so sériou už nemá nič spoločné. A Neesonovi ako keby sa už ani nechcelo. Málo súbojov, málo akcie, všetko od začiatku jasné. Vo štvorke ( kerá dúfam nebude ) sa scenáristi hecnú a určite mu nechajú zabiť dcéru. Slabé 3 z 5 ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Tak zo zúčtovania sa vykľulo iba všedné mnohokrát videné akčné krimi, ktoré aspoň u mňa okamžite zapadá prachom. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson se v již poněkud ikonické roli svých obyčejných akčních filmů vrátil zas a znovu a ani tentokrát mu nespravedlnost nedala spát. Bez debat se v posledním Taken jednalo o nejslabší článek celé trilogie, nicméně já jsem z té hrstky, která oceňuje, že se příběh neukončil už po dvojce. Pokud totiž semtam smlsnete nenáročnou akční jízdu, je Tak3n právě pro vás. ()

puleček odpad!

všechny recenze uživatele

WTF I just saw? Taken mel zůstat tam kde ho sebrali po prvním dílu a nemordovat jeho zdechlinu dál, aby z ní vyždímali nějaký peníz navíc. Docela bych očekával, že bude aj Taken 4, ale tentokráte mu unesou vnuka a Liam bude bojovat z kolečkového křesla, protože už bude stařík, ale čiperný stařík! ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Liam potretí krát Bryan. Páčilo sa mi ako sa okázalo vyhli vete "she was taken". Asi videli honest trailer. Tiež sa mi páčilo, ako si robili prdel sami zo seba. "I will find you and ... you know what will happen" Neeson už je starý. A kvitujem, že do dvoch rokov chce skončiť s akciou. Ale tu mu to ešte žeriem. Aj keď na ten zhrbený chrbát by som mu odporučil navštíviť pár lekcií pilatesa. Príbeh bol zaujímavejší ako v dvojke. Akcia mi tiež prišla lepšia ako v dvojke. Niektoré chmaty som doknca aj videl. Hlášky obstojné. Whitaker určite filmu pomohol. Vlastne mi vadili iba dve veci. Strih a PG-13. Minimálne tá strela z brokovnice vyzerala v PG-Pussy dosť zle. Na záver trochu matematiky. Meggie Grace má 31, Liam 62 a Famke 50. Čiže ak správne počítam. Bryan Mills musel nabúchať Lenore 18 ročnú a on mal 30. Otázka znie. Ako sa agent, ktorý je už 7 rokov vo špionáži, dostal k nejakej osemnástke? 3.5*, velmi málo chýbalo do štyroch. Ale aj tak Megáč kurví sériu. ()

Reklama

Reklama