Reklama

Reklama

Pečovatel

  • Belgie De behandeling (více)
Trailer

Policejní inspektor Nick Cafmeyer vyšetřuje případ, kdy byli matka s otcem spoutáni a zbiti a jejich malý synek zmizel. To v inspektorovi vyvolá vzpomínky na vlastního bratra, který byl v dětství unesen... Zdá se, že inspektorovi Nicku Cafmeyerovi vůbec nic nechybí - přitažlivý zevnějšek, inteligence ani slibné kariérní vyhlídky. Přesto se však nad jeho životem a vztahy vznáší temný stín. Od svých devíti let je Nick pronásledován dosud nevyřešeným zmizením svého mladšího bratra Bjorna. Na základě Nickova svědectví byl vyslýchán jejich soused Plettinckx, známý sexuální delikvent, kterého však brzy propustili. Celá ta léta žije Plettinckx v Nickově blízkosti a obtěžovat ho způsobuje Plettinckxovi ďábelskou rozkoš. Jediná žena, která o této dramatické události ví, je Nickova nadřízená Danni. Ta se proto zdráhá Nicka zapojit do velmi znepokojivého případu, kdy byl pár držen násilníkem celé tři dny v zajetí. Útočník zmizel beze stopy i s jejich devítiletým synkem Robinem. Nick se staví do čela masivního pátrání, které se záhy promění v neúnavný hon. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (275)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zajímavá detektivka s pedofilní tématikou a velice pomalým příběhovým vývojem. Po celou dobu sledování jsem to viděl zhruba tak na tři hvězdy. Mým názorem výrazně otřásl až propracovaný a celkem znepokojivý závěr. Není to nic převratného, ale oceňuji pochmurnou atmosféru a pocity, které snímek v divákovi vyvolá. A tak přestože jsem se místy trochu nudil, hodnotím velmi kladně. Rozhodně to však není dílo, které si ještě někdy pustíte znovu. 72% Edit 09/10/21: Nakonec jsem se vrátil zpět ke 3*, jelikož jsem viděl nějaké další filmy na podobné téma a Pečovatel se jim prostě nemůže rovnat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Viditelné stopy francouzských kriminálek 70. let o všehoschopných vyšetřovatelích, ale také americké drsné školy o nekompromisních policajtech. Popravdě by však kriminalisté, jako je Nick, neměli u policie co pohledávat. Pravda, jeho práce přináší plody, ale prostředky k nim vedoucí jsou diskutabilní. Navíc Nick je cholerický magor, co nejprve jedná, a pak se ptá. Špinavé, syrové a do jisté míry bezvýchodné. Hvězdu uberu za nesympatického inspektora a hlavně otevřený konec - to by mi normálně až tak nevadilo, jenže tady mám pocit, že řešení by nebylo jednoduché, proto se z něj tvůrci vyvlékli. Nejvíce mne děsil ten rychle projíždějící vlak... ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Strašně zvrácený film o spoustě zvrácených lidí. Ponurá atmosféra prostředí a skvělý kameraman neskutečně táhnou film nahoru. Naopak chování ústřední postavy a vůbec celého policejního sboru mi přišlo přinejmenším nestandartní. Co mě ale ještě víc štvalo bylo, jak každý svědek furt tutlal nějaké podstatné informace, takže detektiv přiběhl k jednomu svědkovi, z něho dostal polovičatou informaci, pak přejel na druhou stranu města, kde zjistil, že je to všechno divný, pak jel za druhým svědkem, ten mu zas řekl něco jinýho a tak to bylo až do konce. Celá ta prapodivná a poměrně složitá skládačka prostě místy nezapadala, jak bych si přál. I délka filmu měla být aspoň o 15 minut kratší. S hodnocením jsem někde na rozhraní 3 a 4 hvězd, v tomto případě asi zůstanu spíš při zemi, ale za tu neskutečně depresivní atmosféru dávám obrovský palec nahoru. To klobouk dolů před belgičanama. 69% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení v hnoji posledních desítek marných pokusů o nalezení staré dobré temnoty na svítící obrazovce. A jak jsem zavýsknul, když jsem zjistil, že zachmuřený detektiv jezdí v saabu:-)) Bohužel právě v této době je živý případ mrtvé a znásilněné holčičky Klostrdlé, takže se mi ironické a drsné hlášky trochu lepí na patro a nejdou z huby ven...:-( ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Odporné téma, city nám hárají, chybu to (ne)má, hvězdičky lítají.“ A u mě lítají SPOILERY! Nejprve ujasnění. Pedofilní zločiny jsou odporné i mně. Hnus, zvrácenost, špinavá atmosféra, patoložka nad mrtvolkou utýraného dítěte, detektiv s traumatem, Belgie prorostlá sítí navzájem spolupracujících pedofilů, to vše ve filmu je. Jenže v zahrádce scenáristy vykvetly hned dvě blbosti par excellence, které mi to sráží na 50%. ZÁHADNÉ OKÉNKO: [][] Na IMDb průměr, tady 80%. Proč? ##  Uživatelé na ČSFD jsou citlivější. ##  „Odporné téma dokáže zvednout rating i na všechny způsoby vykonstruovanému příběhu“ (© PetrPan) ## Kvalita filmu není podstatná. Červeným hodnocením se uživatelé vymezují proti pedofilii. ## Zafungoval faktor verbal, jeho 5*. [][] K těm blbostem. Herbots si plete thriller s fantasy. Umaštěný otyloň, cca150 kg, se v noci transformuje do Cliffhangera a jako nějaká veverka šplhá po zdech baráků, okukovat spící děti, čímž kříží thriller s pohádkou. To bych ještě zkousnul. ALE. V Belgii jsou prý všichni (čtyři případy už jsou statistika) otcové rodin slabí, rvačky neschopní, zbabělí uplakánci a utajení homosexuální pedofilové, kterým se ochotně dostaví erekce (!), když jim dá útočník s nožem příkaz k prznění vlastního dítěte! Až k slastnému orgasmu, viz nalezené sperma a DNA. No to mi ohryž záda. Bůh chraň Belgii! A belgické děti před úchylnými scenáristy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natáčen v belgických Antverpách. (TheDon)
  • Mo Hayder, autorka knižní předlohy, souhlasila, že se děj filmu nebude odehrávat v Londýně, jako v její knize, ale v Antverpách. Souhlasila i s přejmenováním hlavního hrdiny z Jacka Caffreye na Nicka Cafmeyera (Geert Van Rampelberg). (TheDon)

Reklama

Reklama