Reklama

Reklama

Pečovatel

  • Belgie De behandeling (více)
Trailer

Policejní inspektor Nick Cafmeyer vyšetřuje případ, kdy byli matka s otcem spoutáni a zbiti a jejich malý synek zmizel. To v inspektorovi vyvolá vzpomínky na vlastního bratra, který byl v dětství unesen... Zdá se, že inspektorovi Nicku Cafmeyerovi vůbec nic nechybí - přitažlivý zevnějšek, inteligence ani slibné kariérní vyhlídky. Přesto se však nad jeho životem a vztahy vznáší temný stín. Od svých devíti let je Nick pronásledován dosud nevyřešeným zmizením svého mladšího bratra Bjorna. Na základě Nickova svědectví byl vyslýchán jejich soused Plettinckx, známý sexuální delikvent, kterého však brzy propustili. Celá ta léta žije Plettinckx v Nickově blízkosti a obtěžovat ho způsobuje Plettinckxovi ďábelskou rozkoš. Jediná žena, která o této dramatické události ví, je Nickova nadřízená Danni. Ta se proto zdráhá Nicka zapojit do velmi znepokojivého případu, kdy byl pár držen násilníkem celé tři dny v zajetí. Útočník zmizel beze stopy i s jejich devítiletým synkem Robinem. Nick se staví do čela masivního pátrání, které se záhy promění v neúnavný hon. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (275)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,454,682▐ zvrhlíkov a úchylákov až nad únosnú mieru tento psycho thriller ponúka, temná ponurá atmosféra, vyšetrovanie nechutných zverstiev, ktoré mohlo mať silnejší dosah ak by sa to doladilo v určitých malých detailoch, ináč dosť nechutný thriller /75%/ ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho hnusného, chce se mi říct po tom, co jsem těsně za sebou zhlédla snímky, zabývající se zneužíváním dětí, z nichž je De Behandeling tím nejděsivějším, protože tady peklo začíná zaživa a kdo jím prošel, už nikdy nebude jako dřív... Potud námět, který mě psychicky naprosto odrovnal, o to hůř jsem si však vedla s jeho dozvuky, neboť zbrkle podané souvislosti způsobily zmatek, který si v mé hlavě vyžádal zpětný chod a dávat po někom věci do pořádku mě nebaví, tím spíš v kriminálních thrillerech... Hojně se zde zmiňuje loňské Zmizení, bohužel, podoba by tady byla, u obou zabíjel jeden a tentýž - scénář, přinejmenším u oněch dvou vyšetřujících kopyt, ale za to, že jsem s Nickem netrpěla tikem i za originální léčbu impotence tak zápas v bahně vyhrává družstvo Belgie... ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zhnusenie je jediný pocit z tohto filmu, ktorý som si pustil cez deň, aby som nebol ovplyvňovaný únavou. Nechápem, aký zmysel má nakrúcanie takýchto filmov. Nechápem, prečo sa policajt musí správať ako retardovaný jedinec. Nechápem prečo dej musí byť podávaný tak chaoticky a nezrozumiteľne. Nechápem, prečo ktoréhokoľvek pedofila pod zámienkou jeho vyliečenia ešte pustia do spoločnosti. A podobne, ako v ďalšom "kultovom" filme Se7en, nechápem prečo si aj tu neustále svietia baterkami, keď stačí nájsť vypínač. A ak by som nemal zásadu nevyjadrovať sa k hodnoteniam kolegov z ČSFD, napísal by som aj o ďalšom nepochopení. Chápem vlastne iba jedno. Ak by takýchto filmov malo byť viac, tak sa v budúcnosti pokojne obmedzím na filmy nakrútené v normálnejšej dobe, na normálnejšie námety, normálnejšími režisérmi. A ďalším nepríjemným zistením je, že okrem Zory Neoralovej existuje aj ďalší titulkár, ktorý prenecháva tvorbu titulkov počítaču s poškodeným softvérom, nerešpektujúcim, že málokto ovláda holandštinu alebo čím to vlastne hovorili a rovnaký počet divákov dokáže dvojriadkový text prečítať za zlomok sekundy, počas ktorého sa objaví na obrazovke. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Smutné, jak odporné téma dokáže zvednout rating na všechny způsoby vykonstruovanému příběhu. Nutno přiznat, že tah na branku má Pečovatel ale opravdu zmáknutý a pokud vás obsah nesrazí na kolena, není s váma patrně něco v pořádku. Bohužel se však ve všem tom hnusu a opájení se temnými stránkami (ne)lidskosti tak trochu místy vytrácí elementární logika. Ale chápu, měl jsem být zdrcený a nepřemýšlet nad takovými detaily jako je třeba modus operandi pachatele. Dál se nevyhnu SPOILERU JAKO KRÁVA, čili kdo neviděl, ať nečte, ale nedokážu si představit, jak se stopadesátikilové prase slaňuje po zdech obytných budov hlavou dolů, aby mlsně nahlíželo do oken dětských pokojů, nebo jak šplhá jako Tarzan po větvích stromů, chce-li si svou oběť někam schovat. Ale to je asi jen ten detail, šlo přeci o něco jiného. Postavu detektiva, léta bydlícího poblíž pedofila a možného únosce jeho bratra, který si z něj dělá, rovněž léta, nemístné šoufky , jsem pak trochu nepochopil. To je skutečně velmi autentické, případně jen detail a šlo přeci o něco jiného. A když už mu bouchnou saze a toho svého démona nechá klidně chcípnout jako psa a projde si dalším peklem v podobě sledování dětského porna, tak pak a opět velmi autenticky couvne před výslechem staré štětky pomocí metody žhavení lebky zvané budík a místo toho jí za důležité informace nabídne úplatek. Ale to je patrně opět jen detail, šlo přeci o něco jiného. Ano, šlo o temnotu, a ta je skutečně autentická, bohužel. V Pečovateli je však jen a jen hysterická. A to až moc a láme jí to vaz. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct, že se nám poslední dobou s podobnými filmy, či seriály roztrhl pytel. Po veleúšpěšném Témném případu zkusili v Belgii velmi podobný námět a natočili tentokrát film. Kdybych ho měl nějak popsat, tak řeknu dobrý, mohlo to být lepší, asi tak nějak. Všechno je tak nějak ponuré, depresivní, napínavé, ale podle mě až moc. Hlavní hrdina mi taky moc nesedl, dle mě až moc tlačil na pilu a scénář by šel taky určitě zvládnout lépe. Teď mám na mysli především, dějovou linku vedoucí do minulosti, která mi tam přišla úplně zbytečná. Ale jinak, jak říkám, celkem dobrý... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Mo Hayder, autorka knižní předlohy, souhlasila, že se děj filmu nebude odehrávat v Londýně, jako v její knize, ale v Antverpách. Souhlasila i s přejmenováním hlavního hrdiny z Jacka Caffreye na Nicka Cafmeyera (Geert Van Rampelberg). (TheDon)
  • Film byl natáčen v belgických Antverpách. (TheDon)

Reklama

Reklama