Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (234)

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

NAtaované, nezáživné. Pár zajímavých záběrů možná nějaká malinká myšlenka, Morgan si zasloží jednu hvězdu, protože u tohodle se človk kouše nudou. Příběh o lidech kteří se chovají hloupě a pak se navzájem chtějí zabíjet. Do toho "nějaký Jeříš káže lásku" Škoda, že to musím říct, ale "vraťte mi dvě hodiny života". Nejsem věřící, nepamatuji si příliš příběh z bible. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Tento snímok mal rozpočet 100 miliónov USD? No nech sa na mňa nehnevajú, ale to je fakt potom krádež storočia! Tento snímok je iba predražená televízna inscenácia, bez charizmy, bez atmosféry, so slabou hereckou kvalitou a slabou réžiou. Podpriemerné digitálne efekty boli vrcholom tohto nevkusného bordelu. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Veškerá nevraživost a kritika snímku mě od začátku celkem překvapila, a když jsem po první půl hodině na vlastní oči shledal, že zpracování, herci, postavy jsou moc dobře vyvedené, ještě více mi to nešlo na rozum. Možná ne dokonalý snímek, ale atmosféra tu je zhotovena myslím zdařile. Rozumím, že klasika z roku 1959 je pro mnohé nepřekonatelná, nicméně akčnost a poutavost tohoto výtvoru se pohybuje na úplně jiné úrovni a každopádně se mi nechce věřit, že by byl obecně tak špatný!!! Bohužel mě samotného zklamalo posledních 5(?)minut, ve kterých byl (pravděpodobně) velmi urychlen celkový závěr a tím se lehce vytratilo dokreslení celého příběhu. Navíc i píseň v závěru zbytečně moc podtrhla národnost tvůrců. Poslední, a taktéž citelné zklamání přišlo, když jsem naznal, že neexistuje v historii žádná konkrétní souvislost (byť sebemenší), která by spojovala hlavní postavy s realitou. Opět bohužel. Každopádně, i přes toto trio negativ a navzdory zdejšímu hodnocení, shledávám snímek jako velmi zdařilý! ()

Karbos 

všechny recenze uživatele

Takovej gladiátor, opět příběh dvou mužů z jedné rodiny i když jeden z nich do ní vlastně nepatří a cestě za pomstou. Až na to, že tady neumře ani jeden z nich natož oba, počkat, tady vlastně vůbec nikdo neumře! A i malomocní se uzdraví! Ještě že Ježíš je tak choulostivá postava, jinak by to přežil taky! Problém je, že ten konec z toho celé udělal hrozný kýč...kdyby se to rovnou jmenovalo Hercules nebo oddysea, hned bych věděl že koukám na pohádkovou pověst. Tady se to ale tváří hrozně vážně a historicky, ohání se to tam Ježíšem a Pilátem, lítají letopočty a pak se z toho vyklube pohádka, což při některých drastických scénách nedává smysl. Stejně jako cesta za pomstou kde nikdo nezemře, ještě že ten římskej sirotek přišel aspoň o.....(spoiler)....takže nic... opět se potvrzuje, že to co funguje na papíře skvěle, neplatí vždy pro plátno. ()

durkes odpad!

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy, ktoré boli dokonalé vo svojej dobe a ostalo im to aj dodnes, by nemali byť točené nanovo......Je to i prípad Bena Hura (predtým napríklad Psycha, ale aj Angeliky), Dokonca aj scéna so súťažou záprahov v aréne natočená reálne je omnoho dokonalejšia a uveritelnejšia ako tá terajšia počítačova......... Celé zle..... ()

ElVory 

všechny recenze uživatele

Film mě příjemně překvapil, především tomu pomohly nepříliš velká očekávání. Neviděl jsem původní film, takže to nemohu srovnávat s předchůdcem, ale řekněme si to narovinu...filmů s podobným (ne-li stejným) scénářem je mnoho. Historický film o rozepři a usmíření mezi dvěma "bratry" z jiných náboženských kultur by se dal lehce přirovnat k loňskému Exodus: Bohové a králové, který byl ovšem zpracováním někde jinde... Není to nic originálního ani převratného, ale jako filmová jednohubka to postačí. 60% ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

trocha zdlhave, trocha nudne, trocha epicke, trocha biblicke, trocha hrdinske. myšlienka boja otroka proti velkemu rimu je vsak zachovana v realnej podobne. zaver v arene zazenie vsetky mraky pochybnosti ktore prinesie zvysok filmu. nie je to ziadna tragedia. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

WTF tá bláznivá rozprávka s vyliečením matky a sestry na takú diaľku LOL, keby aspoň boli pri Ježišovi, tak ešte ešte ()

samoso 

všechny recenze uživatele

Zbytečná adaptace, obsazení nezajímavé a bez špetky charizmatu, Morgan Freeman v další variaci téhož, co už hrál jinde, jedině závod byl natočen zajímavě a dynamicky, byť TEN nepřekonal. Celkově hodně nuda ()

funkyman 

všechny recenze uživatele

Skratit neznamena zhovadit.... Timur vyzeral ako pohodovy atypicky pepsi-colovy ruskij direktor- no sicas pajavilas asibka.. Timurovi by som nezadal uz ani Timura a Jeho druzinu kamandovat.. Vyumelkovanost.. Dialogy ako v turkisch airlines..Herci ako hlinene babky..Akcia ako tak - ale poetika povodneho spektaklu - ani naznak.. And Real Cirkus Maximus with Charlton - my action high level ever - tu len ako dalsia srackoidna kulimasa na ktoru do konca filmu clovek zabudne... Ribjata uze nikagda.. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

No po pravdě řečeno, i když jsem původního Bena-Hura neviděl, historické filmy zpracované v 50. a v dalších minulých letech kromě devadesátých a někdy výjimečně osmdesátých mě nikdy nijak pozitivně neoslovily, i když jsou brány jako filmové klasiky, tudíž nové verze stejného tématu bez ohledu na reálnější děj jsou mnohokrát negativně hodnoceny. Tedy přiznávám, že nový BEN-HUR není žádná nezapomenutelná filmová jízda, avšak přesto ho dokážu vnímat jako oddychový film, i když místy, přiznávám, jsou hluchá místa. Však závěrečný závod na mě dokázal udělat velký dojem, ač o napětí nebyla nouze. A když to ohodnotím objektivně, jedná se o celkem koukatelný průměr, i když mezi diváky jsou lidé, kteří film odsoudí už jen kvůli zmíněnému slovu víra. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Když se odpoutáte od klasiky s Čárlstnem, tak se musí nový Bekmambetov líbit. Je akčnější, dynamičtější a rozhodně nenudí, jelikož jeho stopáž je poloviční. Herci sice stojí za prd, ale zato židák vypadá jak židák, narozdíl od árijského Čárlstna, a slizký Říman vypadá jak slizký Říman. Obsazení i kostými a kulisy jsou věrohodnější, což je dáno dobou, takže chápu, že ocenit to, připadá někomu zbytečné. Stejně tak je dáno dobou, že jsou daleko lepší efekty, jenže tady bohužel ta animace nepatří k těm nejlepším, takže je jasné, že ten kulaťoučký stomelounek dolarů musel někdo vytunelovat. Jelikož jsem se podíval jako správný fajnšmek na obě verze hned po sobě, nemohlo mi uniknout, že v té nové chybí hromada velmi silných scén (hlavně dialogy nebo ty s Ježíšem), které dělají ze starého Ben Hura tak velký film. Donebevolající je však smutná skutečnost, že ty slavné dostihy jsou akčnější a působivější ve filmu starším skoro o šedesát let. Jak nás mohli ochudit o ty sekáčky na kolech a o úžasnou scénu pádu pod koně? Ano, starý Ben Hur je něco jako zázrak a takový se neopakuje. Přesto, když si odpustím srovnávání, musím uznat, že nová verze není tak přehnaně natahovaná a rozhodně baví. Mezi současnými sandálovými eposy to sice není Gladiátor, ale i tak je to skvělý film, takže proč jsou lidé tak přehnaně kritičtí? No, protože se všichni opičí po několika rádoby kriticích. ()

MKV 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: $95,000,000▐ Tržby v USA: $26,410,477▐ Tržby celosvětově: $88,725,100▐ Tržby za prodej DVD: $2,268,261 ▐ Tržby za prodej Blu-Ray: $2,632,897▐ Na takový rozpočet se mohl napsat jak lepší scénář tak mohla být i lepší režie. Příběh docela zmatený, chvíli jsem myslel, že bude to a ono nakonec bylo tamto, do toho Ježíš Kristus, kterého jsme tam absolutně nepochopil, resp. jeho příběh mohl být víc rozveden a z filmu měly být odstraněny nudné a zdlouhavé scény... 50% ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Poněkud nasládlé a "černobílé" zpracování klasické látky. Přesto se na to dalo koukat už pro ty historické paralely a propašované ideály dobra.  No a zároveň opětovnou připomínku, že nic se v historii lidstva tak moc mentálně nezměnilo. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Asi dávám dost často víc hvězd než ostatní, ale i tentokrát přemýšlím o čtvrté hvězdě. Kdybych viděl původní verzi nebo znal předlohu, možná by to bylo pro mě jasnější... Působilo to na mě trochu jako nějaká turecká telenovela z počátku letopočtu s průměrnými herci vyjma Mistra MF, občas nějaká chybka, občas viditelná počítačová úprava... Určitě to šlo celé udělat lépe a asi bych se na to znovu nepodíval... ()

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama