Reklama

Reklama

Lví hlídka

(seriál)
  • USA The Lion Guard (více)
USA, (2016–2019), 29 h 20 min (Minutáž: 23–53 min)

Tvůrci:

Ford Riley

Hrají:

Max Charles, Joshua Rush, Diamond White, Atticus Shaffer, Dusan Brown, Kevin Schon, Andrew Kishino, Vargus Mason, Dee Bradley Baker, Landry Bender, Rob Lowe (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(74)

Příběh začíná ve chvíli, kdy se druhorozené lvíče Simby a Naly, Kion, má stát vůdcem Lví hlídky. Od nepaměti se Lví hlídka skládá z těch nejstatečnějších, nejdivočejších, nejrychlejších, nejsilnějších a nejbystřejších lvů, kteří mají za úkol ochraňovat Říši lvů. Kion místo toho, aby svolal takovou skupinu mladých lvů, poruší tradici a vybere si za společníky své přátele, o nichž je přesvědčen, že jsou tou nejlepší volbou. Vybere si Bungu, odvážného medojeda; Fuli, sebevědomou gepardici; Beshteho, lehkovážného a srdečného hrocha a Ona, intelektuální volavku. V příbězích se příležitostně objeví hrdinové z filmů Lví král: Mufasa, Timon, Pumbaa, Rafiki, Zazu a Kionova starší sestra Kiara, budoucí královna Říše lvů. (Disney Channel)

(více)

Recenze uživatele avril4234 k tomuto seriálu (1)

Lví hlídka (2016) 

S filmami to príliš zrovnávať nebudem, seriál je kapitola sama o sebe, navyše je pre najmenších. Lenže práve to mu dodáva ešte väčšie kúzlo - fakt, že ide v stopách filmov takmer dokonale (podľa mňa im teda žiadnu hanbu nerobí, práve naopak) a je určený pre najmladších divákov. Je výnimočný od bežných seriálov pre predškolákov. Myšlienku má dokonalú (mám strašnú slabosť pre príbehy, kde hlavné postavy reprezentujú odlišné tváre "niečoho"). Snáď mi osobne vadí len charakter Kiary (to je snáď jediná vec, ktorá ma zaráža). 3. séria však dokonca vyjasnila dejové "nezrovnalosti" s Leví Kráľ 2 a mne teda dávajú perfektný zmysel a seriál si nesmierne užívam. 3. sériu vrelo odporúčam vidieť. Rozhodne to radím medzi lepšie animované seriály a v mojich očiach to proste nieje seriál hodný len pre predškolákov. Za mňa jasných 5 hviezd. ()

Reklama

Reklama