Reklama

Reklama

Lví hlídka

(seriál)
  • USA The Lion Guard (více)
USA, (2016–2019), 29 h 20 min (Minutáž: 23–53 min)

Tvůrci:

Ford Riley

Hrají:

Max Charles, Joshua Rush, Diamond White, Atticus Shaffer, Dusan Brown, Kevin Schon, Andrew Kishino, Vargus Mason, Dee Bradley Baker, Landry Bender, Rob Lowe (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(74)

Příběh začíná ve chvíli, kdy se druhorozené lvíče Simby a Naly, Kion, má stát vůdcem Lví hlídky. Od nepaměti se Lví hlídka skládá z těch nejstatečnějších, nejdivočejších, nejrychlejších, nejsilnějších a nejbystřejších lvů, kteří mají za úkol ochraňovat Říši lvů. Kion místo toho, aby svolal takovou skupinu mladých lvů, poruší tradici a vybere si za společníky své přátele, o nichž je přesvědčen, že jsou tou nejlepší volbou. Vybere si Bungu, odvážného medojeda; Fuli, sebevědomou gepardici; Beshteho, lehkovážného a srdečného hrocha a Ona, intelektuální volavku. V příbězích se příležitostně objeví hrdinové z filmů Lví král: Mufasa, Timon, Pumbaa, Rafiki, Zazu a Kionova starší sestra Kiara, budoucí královna Říše lvů. (Disney Channel)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (4)

Lví hlídka (2016) 

Takhle má vypadat animovaný seriál pro děti! Ke Lví hlídce jsem se dostal hned po Timonu a Pumbovi a upřímně jsem se bál co zase dostanu za bejkárnu. A dostal jsem parádní, nařachaný seriál, který se nebojí jít až k otázce smrti. Jasně, je to stále seriál pro děti, je to barvené, hlasité, zpívá se tu minimálně 2x v každém díle, ale taky je tu fungující, zajímavý svět a skvělý postavy! Nesourodá Lví hlídka se skvěle doplňuje a každý má dost prostoru, aby se u mrňousů (a vlastně i rodičů) dostal v oblíbenosti nejdál. Po první takové epizodní sérii je citelná změna pravidel, děj se soustřeďuje na větší příběh a je to určitě ku prospěchu. Ve trojce pak zase opustíme Lví říši a je to zase trefa do černýho. Lví hlídka se prostě povedla, je vtipná, zábavná, barevná, děti poučí, rodiče pobaví a mě je líto, že Kiona a celou tuhle partu už neuvidím! ()

Série 1 (2016) (S01) 

O několik levelů nad ultranudným Timonem a Pumbou. Příběhy jsou sice epizodní, ale dostatečně zábavné a krátké. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Oproti první série tu je určitá změna. Jednička byla čistě epizodní, příběh co 20 minut, po kterém byl prakticky konec. Jasně, dvojka je sice na tom podobně, ale celou sérií se line hlavní příběh, spojený s jednou z hlavních postav Lvího krále. Díly mnohem více na sebe navazují a je to jen ku prospěchu. Stále se bavíme o seriálu určeném hlavně pro děti, takže s tou návazností zase nečekejte nějaké harakiri, ale je to o chlup vážnější, akčnější a příběhovější. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Finálová série je asi nejlepší z celého seriálu. Už se vyloženě jede na jeden dlouhý, hlavní příběh a jednotlivé miniděje jsou tu jen zřídkakdy a jsou jen jako doplněk putování hlídky ke Stromu života. A závěr? Dojemný, epický i zábavný. Takhle má vypadat animovaný seriál. ()

Reklama

Reklama