Reklama

Reklama

Já, Earl a holka na umření

  • USA Me & Earl & the Dying Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film, který je důkazem, že pravé přátelství překoná vše, Já, Earl a holka na umření, přináší výjimečně zábavný a povznášející příběh, jenž si získá vaše srdce a vyvolá ve vás smích! Seznamte se s Gregem Gainesem, svérázným teenagerem, který se snaží nenápadně proplout střední školou, zatímco většinu času tráví se svým “spolutvůrcem” Earlem natáčením parodií na klasické filmy. Jednoho dne Grega jeho matka požádá, aby se začal věnovat smrtelně nemocné spolužačce. Gregovi se nejprve nechce, pak se ale pustí do svého dosud nejambicióznějšího projektu. Zbaví se strachu z okolí a se svými blízkými naváže vztahy, jaké si nikdy nedokázal představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (203)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že vím do čeho jdu, ale jak se ukázalo ne tak úplně....:) a to bylo konkrétně tady jedině dobře. Citlivé, ale stejně drsné. Není úplně lehké tenhle film někam zařadit, protože je to tak trochu od každého něco, ale tady to prostě funguje. Moc povedená je nejen kamera, atmosféra a scénář, ale i hudba a obsazení mi přišlo taky fajn. Jediné co mi lehce vadilo byl úplný závěr, ten mi už připadl trochu křečovitý, ale posuďte sami....Je to určitě povedený film. Slabší čtyři hvězdičky. ----"Just let me sit here and regret stuff. I'm just gonna think aboutall the things that I've ever done......and all the things I haven't done and just regret the living shit out of it. Okay?"---- ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vy-ni-ka-jí-cí nezávislý filmový crossover mezi teenagerskou komedií ze střední, subžánrem romantické komedie/dramatu s nevyléčitelně nemocným a kreativní výtvarně invenční art crazy komedií, jaké točí třeba Michel Gondry, jehož Prosíme přetočte se snímek motivem ,,švédování" filmů podobá nepominutelně. Dva amatérští filmaři, tentokráte v pubertálním věku, se značnou slabostí pro artové klasiky světové kinematografie, a jejich spolužačka s leukémií, tenhle rámec tu byl již nespočetněkrát, ovšem Alfonso Gomez-Rejon k němu přistoupil překvapivě originálně - nesentimentálně, nepodbízivě, bez citového vydírání diváka. Zajímavá je formální složka, kupříkladu zakomponování pásma animace do struktury filmového vyprávění, připomínající třeba nedoceněný Jenningsův snímek Malý Rambo, postmoderní narace a struktura díla, členění na kapitoly, výborná minimalistická hudba Briana Ena... Esence amerického nezávislého filmu... ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který se místama nevyhl nějakému tomu klišé, ale zase právě originální styl vyprávění a způsob natočení a zpracování, je největším přínosem tohoto snímku. Podařilo se mu život teenagerů podat jaksi autenticky a jinak, než na co jsem zvyklá. Hlavní postavou je Greg, kterému jeho matka sdělí, že Rachel má rakovinu, že by se jí hodil kamarád a v podstatě ho donutí, aby se s ní vídal. Což ani Greg, ani Rachel neberou jako pozitivní věc, naopak jsou oba otrávení. Ale i tak se spolu dívají na filmy, vedou různé sarkastické a realistické rozhovory, vyměňují si názory a prakticky si jeden na druhého jaksi 'zvykají'. Žádnou romantiku ale nelze očekávat, protože Greg má neustále pocit, že je do všeho nucen a nejradši by se z toho vyvlíknul. Vše komentuje sarkastickými, upřímnými i ironickými poznámkami. Stejně tak se cítí i Rachel až do doby, než oba zjistí, že trávit čas spolu, je nakonec jedna z věci, která je opravdu těší. Greg jako hlavní protagonista mi přijde velmi sympatický a ty jeho neustále ironické a sarkastické komenty, to já můžu. V průběhu se zde seznámíme i s jeho nejlepším kamarádem Earlem, který svou lhostejností ke všemu a jeho také věčně netypickým divným poznámkám, dodával na dobré atmosféře filmu. Rachel je zde spíše jako vedlejší postava, i když má vlastně pro celý příběh zásadní význam. Každopádně je samotářka, která se svou nemoc snaží brát s nadsázkou. Sečteno podtrženo, tohle je jeden z nejupřímnějších filmů o rakovině, jaký jsem kdy viděla. Doporučila bych ho hlavně lidem, kteří se rádi zasmějí a nevadí jim slyšet upřímnou pravdu, která zrovna nemusí být dle jejich představ. - "I've never been very beautiful, and that's fine because that's not important to me." ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když natočíte takovou pecku, je víc než pravděpodobné, že vás chňapne Fox Searchlight. Tohle drámo má naprosto všecko..napětí, vcítění, Hugha Jackmana, naprosto dokonalou Olivii Cooke, pohodáře Jona Bernthala (kterého obvykle nemusím) a hlavního mimoně, který by potřeboval profackovat. Vážně. Jak sám říká, toto není klasická romantická komedie a o to je to zajímavější...90% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Děj filmu se točí okolo dívky s leukémii a chlapce ,třídního outsidera ,který si snaží najít k oné dívce cestu a zároveň se snaží uvědomit,že každý je něčím dobrý a výjimečný.Přiznám se,že jsem tento film chtěl vidět kvůli účasti Hugha Jackmana,ale pokud je tu někdo takový jako já ,tak to opravdu nedělejte,protože on tam není,respektive je tam jeho hlas asi pět vteřin :-).Silný příběh,silné emoce,ale k dokonalosti tomu něco chybí.Pokud si chcete zabrečet tak doporučuji.Za mě celkově 75% a čtyři hvězdy. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • V scéne v školskej jedálni si môžeme na Gregovom (Thomas Mann) vrecku s obedom všimnúť nápis "Rumunský jed – otrava" a neskôr aj nápis "Nemecké peklo – holle". (JOZZZKO)

Reklama

Reklama