Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Diskuze

fimler

fimler (hodnocení, recenze)

Film, který určitě světovou kinematografii poznamenal. Zazvonil bukanýrský zvonec a Carolcu byl konec viz. Encyklopedie akčního filmu str. 45 :))

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Moiki

Moiki (hodnocení, recenze)

Mě se tenhle film moc líbí je tu vidět kvalitní práce kterou ale ne všichni dokážou ocenit

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Alpha-17

Nemohu nesouhlasit Geena Davis je v tomto filmu parádní a vůči její Morgan Adamsové bych neřekl ani ň.. =]

Alpha-17

Alpha-17 (hodnocení, recenze)

majo25

Taky jsem viděl asi jen asi dva díly pirátů, na další už jsem neměl žaludek, ani odvahu. U tebe je škoda, že ač se ti ten film jak píšeš líbil, dáváš tak málo % (tedy jen lehký nadrůměr). Je to škoda a s takovou se tenhle film do červené zóny, kterou si bez pochyb zaslouží asi nikdy nedostane. Je teda fakt, že některým druhořadým hororům/sci-fi bych taky nedal třeba víc jak 40%, i když bych se u nich dos pobavil;-) Jó, taky je pro mě jako pěst na oko S.J. v Avengers, ale co s tím nadělám, když si to veřejnost žádá. Ale opakuji, Geena se do (tohohle typu) filmu fakt hodí víc než kdejaká "svěhurka".

na příspěvěk reagoval Jakkob

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Alpha-17

chlape...neviem, kolko je u teba priemer, ale u mna je 50%, a 60% je teda už nadpriemer, a že som nedal viac ako 3*??, tak lebo tých mínusov tiež nebolo málo....a jedným z mínusov (pre mna) bola tá nesympatická ženská...a ako som písal, ženské ako nejaké akčné hrdinky nežerem. To že som sa nenudil, neznamená, že ten film je špička. Nemusím sa nudiť ani u 40%-ného filmu, ale za to ho nebudem vynášať do nebies. A nie som nejaký fanúšik PzK...videl som iba 2 filmy zo série.

na příspěvěk reagoval Alpha-17

Alpha-17

Alpha-17 (hodnocení, recenze)

majo25

Předvoj k PzK? Ani hovno! Tohle je poctivá pirátská prácička a ujetý fetiš v podobě PzK tomu nesahá ani po dřevěné koleno. Jinak fakt nevím, koho bys tam chtěl místo Geeny? Nějakou zasranou modelku, jako v posledních Transformátorech, která v tom filmu byla jako pěst na oko, naprosto bez hereckých zkušeností (což je ale naneštěstí pro diváky v takovém filmu jedno), které by se ani nedaly věřit všechny ty akční scený, šermovačky atd.? A 60% za to, že ses dvě hodiny vůbec nenudil u svižného děje a vtipných hlášek? To je průměr, kámo. Možná i kvůli takovejmhle debilním hodnocením má tenhle skvělý film tak málo. Všichni jsou posraný z příšernejch PzK:-/

na příspěvěk reagoval majo25

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Bol som celkom prekvapený tímto pohodovým filmom a akýmsi predvojom PzK. Efekty, hudba, príbeh ok, zato hl. predstavitelku mohli dat aj krajšiu, ale potom radšej nejakého chlapa - zo žien-hrdiniek na plátnach kín je mi trošku zle, na čele s J.I.Jane, a im podobným príšernostiam. Takisto pár nelogičností a akýsi trend, že akcia vyrieši všetko za každú cenu, trochu podkopáva tento film (čomu asi zodpovedá aj tunajšie priemerné hodnotenie). Plusom ale je, že 2 hodiny som sa vôbec nenudil, proste svižný dej a vtipné scény či hlášky. Hodnotenie: 60%

na příspěvěk reagoval Alpha-17

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

" ..chaotický děj a ničím vybočující akční scény " .. ?! Hmmm, tak to asi viděli trošku jinej film než já.. !

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Inu, nenaděláme nic, ale tak jen když se nám film líbí, ne.. ? Že se většině nelíbí mi je celkem šumák, já své důvody proč "ano" mám, takže i kdyby to třeba nenáviděl celý svět, já se za fanouška filmu klidně prohlásím...

corpsy

corpsy (hodnocení, recenze)

Jakkob: Je veľká škoda, že to v tej dobe neocenili aj ostatní diváci. Obrovská škoda toho prepadu v kinách.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Po dlouhé odmlce sem si tady na Ostrov Hrdlořezů vzpomněl a jen tak si zapátral na ulozto.cz, zda bych tam neobjevil nějaký aspoň trošku kvalitní rip, neboť sem měl opravdu velkou chuť si tenhle pro mě skvělej pirátskej film (kterému Piráti z Karibiku nešahají ani palubu.. XD) zkrátka připomenout. A měl sem docela štěstí, protože sem objevil skvěle vypadající HD rip v orig. znění, který sem si hned stáhl a na film se následně podíval. No a už dlouho sem si nějakou projekci takhle neužíval.. ! Sem jedním z toho mála, který tento film miluje a obdivuje a který absolutně nechápe onu averzi, která je s tímto filmem spjata. Takřka vše mi zde přijde více než skvělé - hudba, viz. efekty, výprava, kostýmy, her. obsazení... Zkrátka všechno.. ! A ta závěrečná bitva.. !!! Na tu bych se mohl dívat 100x po sobě a neomrzela by mě. Dle mého názoru něco tak krásně realistického a efektního už asi nikdy nevznikne, což je na jednu stranu škoda, ale na druhou se o to raději budu vracet k Ostrovu Hrdlořezů.. =]

corpsy

corpsy (hodnocení, recenze)

Gigantický film, ktorý giganticky prepadol. Naozaj nevidím dôvody. Každý cent z rozpočtu je vidno, akcia berie dych, Geena sa do chlapáckej úlohy prekvapivo hodí...pre mňa jedna zo záhad vesmíru.

zeďa

zeďa (hodnocení, recenze)

Film celkově až tak špatný nebyl, až na ten pos..nepovedený dabing. Ale ta závěrečná bitva, kdy proti sobě z těsné blízkosti střílí dvě lodě rovnoběžnými kanóny a přitom se jistkří z hlavního stěžně o třicet metrů výš, mě přinutila dát odpad.

Alpha-17

Alpha-17 (hodnocení, recenze)

DO E s Českou televizí!!!!!!!!! ...za ten nový příšerný dabing, který působil jako pěst na oko... a to jsem stihl jen závěrečnou bitvu. Geena zní jako chlapna, zato všichni ostatní páni celkem zženštěle.
Jinak ale dávám za pravdu těm, co film chválí. Tohle je opravdový film o pirátech jak má být. Jeden z mých nejoblíbenějších na toto téma. Né jako trapárna PzK, která se pod tím vším pirátským pozlákem, spíše však fetišem, tváří jako velký film o pirátech.

iskovsky

iskovsky (hodnocení, recenze)

2* vďaka skvelej hudbe... ak by sa vymenila predstaviteľka hlavnej hrdinky, tak by som ešte jednu pridal....

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

To salahadin: Naprosto s Tebou souhlasím! Tenhle film o několik příček lepší jak nějaký Piráti z Karibiku! Je to čistokrevná pirátská akce, se spoustou šermu, alkoholu a vůbec všeho, co se pirátů týče!

salahadin

salahadin (hodnocení, recenze)

Absolutně neprávem spláchnutý film...dejme tomu, že bych byl taky radši, kdyby Davisová nehrála kapitánku, ale jinak...hudba je Debneyho majstrštyk, režie není špatná, ať si říká kdo chce co chce...mnohem lepší jak Piráti z Karibiku...prostě mi přijde, že v to v 90. letech kritici smetli a lidi se toho drží. Fakt nechápu, proč se v koentářích někdo ohání tím, že je to blbý...no a? Piráti z Karibiku jsou taky blbí a nikomu to neva (hlavně že tam hraje Depp).

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Upřímně řečeno - tenhle film se mě líbí mnohem víc jak nějaký "Piráti z Karibiku"! Ano, má svoje mouchy, ale dle mého názoru má mnohem více kladů a obsahu vše, co by měl dobrý film mít. Muzika úžasná, herecké obsazení až na někoho dobré a asi největší plus celého filmu - aprosto dokonalá a epická závěrečná bitva, při které mě dodnes naskakuje husí kůže! ;-)

tengelei

tengelei (hodnocení, recenze)

Hodně podceňovaný film, nemám rád když někdo papouškuje zavedený,,oficiální názor" .

Karmin

Karmin (hodnocení, recenze)

ja si z toho filmu pamatuju jenom vybuchy :-) porad tam neco vybuchovalo...pristav..dreveny kocar..a tak. jo a taky tam byli asi nejaci pirati...mozna

fannah

fannah (hodnocení, recenze)

Tak co na Ostrov hrdlořezů říkáte? Myslíte že je to zaslouženě propadák? Já osobně si myslím že je to neprávem odsuzovaný film. Navíc jsem se u něj dost bavil, a to nepočítám perfektní efekty a úžasnou hudbu... Pište

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama