Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (416)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Stejně blbé jako minule, ale o dost zábavnější. Dom a jeho rodina tentokrát čelí nepříteli, který se na střet s nimi chystal deset let a hodlá si to užít. A užívá si to i většina herců, kteří se nebojí tlačit desáté Rychle a zběsile do komedie, ale zároveň i posouvat ty nejpovrchnější postavy k alespoň nějakému vývoji. Všichni se tu snaží a všichni se tu baví. Až na Diesela, který si očividně pořád myslí, že točí něco jako Hamleta s auty. Pitomé, ale zábavné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fast Cinefood X. Rodinná grilovačka „sekty s auty“ s migrující kukuřicí a římské koulelo se neutronové jablíčko, s kterým si Dommy Boy pinkne car football, mě rychle přesvědčily o nutnosti dát mozek do polohy OFF. Pak se ale nedivte, že se ptám. Ty camea přátel a nepřátel jejich nepřátel, co jsou jejich přátelé, proč tolik a tak? Má to Cenu? Konec toho digitálního cringe gdě? Wonder Woman umí řídit ponorku? Teatrální Aquaman s vysokou spotřebou laku na nehty hodlal v herecké bídě trumfnout ovarový zátylek, ale nešlo to. Prý je to dělaný, abychom se smáli tomu filmu a ne s ním. A řekli to Vinovi..? ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Daleko lepší než předchozí díl. I když musím říci, že po tolika dílech už si ani konkrétně nevybavuji, co která postava v předchozích dílech dělala, to si nejde všechno pamatovat. Ale tento díl má skvělého záporáka v podobě Jasona Momoy a i tým v podání tradičních hrdinů mě bavil. Změna režiséra sérii prospěla, přišel zase s něčím novým. Samozřejmě Justin Lin natočil ty nejlepší díly série, ale poslední se mu nepovedl, a tak je fajn, že přišel někdo jiný. Také se mi líbilo, že film byl od začátku až do konce napěchovaný akcí. Jen konec je takový úsměvný, protože postavy, které v předchozích dílech umírali, tak postupně každým dalším dílem zase ožívají... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Polepšení oproti poslední pandemické štaci? Jednoznačně. K návratu na vrchol má ale desítka pořád daleko. Příběh soustředící se na jednu postavu je sice z hlediska přehledné struktury správný, ale Diesel tím svým namachrovaným mudrováním už jen otravuje a prakticky nic z toho, co vypustí, nelze brát vážně (a problém je, že většina jeho scén je koncipovaná tak, že vážné být mají). Kde naopak desítka boduje je Momoův záporák (křížence Jokera a Jacka Sparrowa si vychutnal přímo královsky), kontaktní souboje jsou fajn a demolice s bombou sympaticky připomene pětku (která je naopak až přespříliš v úvodu recyklovaná). Další oživená postava už nudí, Brianovo (Paul Walker) násilné vystrčení z příběhu pak přímo otravuje (ta postava by NIKDY ostatní takhle nenechala na holičkách). Téměř seriálové nablblý cliffhanger každopádně v dobrém slova smyslu pobavil. To je ta správná přepálená konina, kvůli které se fanoušek těší na další díl. Jen by v něm bylo fajn méně vážného Diesela, který se tu jako jediný tváří, že točí umění. A vůbec to se zbytkem neladí. 70 % ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nejambicioznější zakončení ságy od Infinity War a Endgame a Fast X končí největším filmovým cliffhangerem od Thanosova lusknutí. Je to naprosto stupidně geniální a já chci víc a chci to hned! Dejte mi další díl! Protože čekání na pokračování bude nekonečný. Abych se přiznal málem jsem v kině vypustil duši a umřel smíchy. Prostě jsem se extrémně bavil. Tohle je jednoznačně nejlepší díl za dlouho dobu a po nejslabší devítce se tu nabral druhý dech na finále. Vím, že poslední dobou nedávám moc často do recenzí číselné hodnocení, protože mi to přijde hloupoučký, ale desátý díl Fast Ságy, Fast X si prostě nezaslouží nic jiného, než upřímných a nefalšovaných 10/10. PS.: Lidi by měli pochopit, že ty filmy jsou dělaný, aby jste se smáli tomu filmu a ne s ním. (Tady máte tak 10 pomrknutí do kamery) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Cipher (Charlize Theron) přijede na začátku filmu k domu Torettovy rodiny v moderní reinkarnaci DeLoreanu s označením Alpha5, který se v době uvedení filmu neprodával. (FIAT 500)
  • Slovo "rodina" je vo filme povedaná 56x. (EvilMatus)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama