Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jan de Bont mal pre prvý film v rukách pestrejší scenár s exotickejšími lokáciami a efektnejším vyvrcholením, ale režijne nezažiaril o nič viac ako tu Simon West. Westova akcia je nedotiahnutá, nudná a bez šťavy, ako z video-béčka. Celkovo je síce pokračovanie o pol hviezdičky lepšie než beztvárá jednotka, ale stále nevydá na lepší priemer. Finálny verdikt rovnaký: Pokiaľ je kvôli čomu film vidieť, tak je to zo dňa na deň viacej sexy Angelina Jolie. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak co se nám oproti jedničce změnilo? Režisér:) Ale k tomu dojdeme...Nejdříve to jednoznačně lepší - Alan Silvestri je pořád ve formě a hudba celkově se vzdala elektronické scény, vizuální úroveň filmu je výborná, Angelina je snad ještě víc sexy než dřív (a není to zásluha té stříbrné kombinézky;)) a zápletka s takzvaným "bond-boyem" je opravdu povedená, i s emocemi. Teď to rozporuplné - od první chvíle se mi, coby odvěkému fanouškovi agenta 007, zdálo, že se dívám na modernější verzi Thunderballu:) A nakonec to horší - přetrvala nám jaksi "suchá" režie - největší dějové zvraty se odehrají jako když lusknete prsty. Takže celkově vzato lepší než numero uno, ale pořád jsme o ligu níž než u xXx. PS: Viděl jsem znovu v roce 2018 v rámci přípravy na novou verzi s Alicií Vikander, a musím říct, že optikou tehdejší doby to není špatné. Na červených 70% to ale taky není. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Tupá, nudná, komická, pridlhá, zle zostrihaná a načisto chaotická "fraška", v ktorej mi ani ospevovaná Angelina Jolie nepripadala až tak sexy ako som čakal, ničmenej ponechávam filmu aspoň tú jednu hviezdičku za viac než solídny vizuál a... no dobre, aj tá Angelina, teda jej telo v obtiahnutom tielku k tomu tak trochu dopomohli... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne. Tohle je naprostá recyklace nápadů, jakou jsem v posledních několika letech viděl. Jestli v tomhle filmu něco funguje tak je to... No vlastně nic. Akce je nudná, režie odfláknutá a ani Angelina se mi tady zas tak moc nelíbí. Jedině zajímavější lokace a trochu lepší scénář to zachraňují aspoň na 2*, jinak bych byl nucen tam tu jednu přišít. Prostě některé hry by se měly nechat na pokoji a nepřevádět na plátno, protože tohle byla vážně škoda peněz i času. A to jak pro filmaře tak pro diváka, který trpí, trpí a trpí a to si za návštěvu kina nezaslouží. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný zeměpisný stlas zabalený do stylu a hávu počítačové hry. Ale počítačová hra bez lidské interakce s hrdinou, to jsou opravdová muka. De Bont navíc nezvládl po režijní stránce téměř nic (možná taky nebylo CO zvládat, když scénář urychluje, co se dá) a zjevně je mu už do konce života souzeno nosit odznak bídáckého béčkaře. Ale Angelina Jolie, na tu se dá kouka pořád a člověk nemá nikdy dost...hlavně proto není tenhle film za jednu hvězdičku... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • V předchozím dílu měla Angelina Jolie (Lara Croft) v podprsence vycpávky, aby se více přiblížila předobrazu její postavy. V tomhle dílu to odmítla, protože chtěla udělat Laru realističtější a lidštější. (Elisebah)
  • Natáčelo se v Řecku, Keni, Hong Kongu, Číně, a dokonce i na dosud činné sopce v Tanzanii. Ta se ale probudila, a tak musel celý štáb na nějaký čas místo natáčení opustit. Natáčelo se od 27. srpna 2002 do 19. března 2003. (HappySmile)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 65,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 160,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama