Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (425)

klerik 

všechny recenze uživatele

Na jednotke som sa bavil, lebo to bola hlúposť, keď sú to už ale dve hlúposti, mal som trochu rozpačitý pocit. Pestré prostredie, hašterenie ústrednej dvojice aj triky sú fajn, ale film je opäť akási béčková bondovka, ktorá nemá poriadnu dobrodružnú atmosféru. Scenár je hlúpučký ako traky, kamera vôbec nevyužíva krásu prostredia, dokonca aj Bontova réžia ma otrávila (a to som schopný pozerať jeho Zámok hrôzy). TR2 mal trochu bližšie k skvelej hre ako jeho predchodca, ale stále je v úplne inej lige... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento film jde již mimo mě. Nehodlám se tu moc rozepisovat, protože každé slovo, které směřuje k tomuto filmu by mohlo být bráno jako kladné. Tomu se chci vyhnout, protože na tomto filmu je kladná maximálně Angelina Jolie. A zbytek jsou zápory. Od scénáře, herců až po režii. Jan de Bont by měl být jen ten pán co si hraje s kamerou, ale ne režisér!!! Hudba o ničem, příběh nudný až mě z toho bolela hlava a adrenalinové "bomby" velmi nudné. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve vnitrozemí Afriky, na místě zvaném Kolébka života, je ukryta Pandořina skříňka, skrývající ty nejtemnější a nejhorší hrozby pro lidskou rasu, jaké kdy lidstvo vůbec poznalo. Světově uznávaná archeoložka Lara Croft, je jediná, která může najít skříňku dřív, než nositel Nobelovy ceny a obchodník s biologickými zbraněmi, doktor Reiss. Ten ji chce využít k dosáhnutí neomezené vlády nad světem. Lara bude muset vyčerpat celý rezervoár svých schopností, protože Reiss má před ní pořádný náskok. Nemusíte hrát hru Tomb Raider, abyste se bavili u pokračování, které je lepší než jeho předchozí díl. Angelina Jolie je zde sexy, tak co si víc přát, a navíc příběh rychle odsýpá, je dynamický a je zde spousta akčních sekvencí, takže ani není čas se zamýšlet nad logikou děje, která si tentokrát vzala dovolenou, protože konzolové hry také nikdy moc logiky nepobraly. Tentokrát tvůrci chtějí diváka bavit. V mém případě se jim to povedlo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

a máme ji tu zpátky! krásku s úchvatným copem. tentokrát pátrá po pandořině skříňce. nevím jak v originále, ale v dabingu to vypadalo, že se Lara Croft bere vážně. občas její nadlidské kousky působily silně nepřesvědčivě. a trapně. jejímu parťákovi (G.Butler) jsem věřil jen tu (bohužel krátkou) sexy scénu. takže nejzajímavějších pro mě bylo zhruba posledních 20 minut, kdy jde ,,o všechno", které jsou z hlediska akce vizuálně zajímavé a občas zapracují i zadní repráky. je třeba se zamyslet, jestli by nebyl svět lepší, kdyby tu někteří nebyli? ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl, tak i jeho pokračování se pohybuje v mezích tolerance dobrého vkusu. Vizuální efekty se sice mírného zlepšení dočkaly, téměř vše ostatní směřuje spíše k odpadu. Co lze pochválit (stejně jako v prvním filmu) je pohled na Angelinu Jolie, tentokrát k ní můžu přičíst i Alana Silvestriho, který složil příjemně padnoucí hudební doprovod. Kam však dali producenti oči při výběru režiséra, scénáristy či castingového režiséra? Jan de Bont už několik let platí za akčního packala a dává zapomenout časům Nebezpečné rychlosti i Twisteru. Scénář je překvapivě ještě hloupější než scénáře nejnovějších dílů herní série a Gerard Butler? Po Danielu Craigovi tu vězí obrovská díra v roli sidekicka, kterou Gerard při vší úctě zaplnit nedokázal. Že by do třetice všeho dobrého? Snad. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (18)

  • V předchozím dílu měla Angelina Jolie (Lara Croft) v podprsence vycpávky, aby se více přiblížila předobrazu její postavy. V tomhle dílu to odmítla, protože chtěla udělat Laru realističtější a lidštější. (Elisebah)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 65,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 160,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama