Reklama

Reklama

Koruna - Série 2

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2017, 9 h 48 min (Minutáž: 55–62 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Kamera:

Stuart Howell

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Claire Foy, Matt Smith, Catherine Bailey, Ed Cooper Clarke, Chloe Pirrie, John Sackville, David Shackleton, Michael C. Hall, Yolanda Kettle, Vanessa Kirby (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Začíná nová éra. Královna Alžběta se snaží zorientovat ve stále se měnícím světě a udržet přitom pohromadě své království i manželství. (Netflix)

Zajímavosti (3)

Koruna (2016) (seriál)

  • Seriál byl kritizován, že reálné historické události překrucuje a přehnaně dramatizuje. Mnoho osobností a institucí, kterých se děj dotýkal, například bývalí premiéři John Major a Tony Blair nebo Gordonstoun School, kde studovali princ Filip a Charles, seriál veřejně odsoudilo. Britský kulturní tajemník Oliver Dowden a herečka Judi Dench vyzvali, aby každý díl začal upozorněním, že děj je fiktivní. Netflix k tomuto přistoupil až u páté řady. (kenny.h)

Koruna - Paterfamilias (2017) (epizoda) (S02E09)

  • Mladý Filip odlétá z Německa do školy Gordonstone na palubě letadla Junkers Ju 52/ 3M. Stroj se začal sériově vyrábět v Německu v roce 1931, výroba byla ukončena ve Španělsku v roce 1952. Luftwaffe zpočátku používala letoun i v roli středního bombardéru (Legie Condor a při napadení Polska), později pro transportní účely a jako stroj pro přepravu výsadkářů. (Necrotongue)

Reklama

Reklama