Reklama

Reklama

Koruna - Série 2

(série)
Trailer 2
Velká Británie, 2017, 9 h 48 min (Minutáž: 55–62 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Kamera:

Stuart Howell

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Claire Foy, Matt Smith, Catherine Bailey, Ed Cooper Clarke, Chloe Pirrie, John Sackville, David Shackleton, Michael C. Hall, Yolanda Kettle, Vanessa Kirby (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Začíná nová éra. Královna Alžběta se snaží zorientovat ve stále se měnícím světě a udržet přitom pohromadě své království i manželství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (57)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka potvrzuje fakt, že úspěch jedničky nebyla náhoda. Mistrně pokračuje ve vybroušené kombinaci historické přesnosti, dobové okázalosti a sem tam trochu zdravé improvizace. Jedinečný lektvar na úspěch doplňují i znovu famózní herci defacto ve všech hlavních i vedlejších rolích. Tvůrcům se zároveň podařilo nešlápnout vedle se snahou dvojku udělat v něčem větší, velkolepější, či snad mainstreamovější. Recept z prvního dílu pracuje s velmi podobnými ingrediencemi. Tedy operuje s tím co chutná a snaží se na maximum eliminovat to, co nechutná a to se daří na 90 procent. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší než první série, několik dílů mě fakt nebavilo. Tím nechci upírat Crownu filmařské kvality, ale jen to nestačí. Rozhodně bych vyzdvihnul díl s Alžbětiným projevem v Jaguaru a následným honem na lorda Altrinchama, ten byl pro mě asi historicky nejpřínosnější, a to je to, co mě na tomhle seriálu nejvíc zajímá. Škoda, že oproti první řadě historických událostí ubylo a přibyla vztahová dramata. (Netflix, orig.) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Crown se těší neochvějné popularitě a v druhé sezóně jsem se tomu nadšení přiblížil...ovšem ještě to tam není. I zde najdeme několik vyloženě mimořádných dílů, ale se zábavností to u mě bylo tentokrát podle tématu, jímž se ten který díl zaobírá. Je to luxusně natočené, mimořádně zahrané, ale místy přece jen až moc dlouhé. A co je vůbec nejhorší, nabírám kuráž na komplet nové obsazení ve třetí řadě. Alespoň, že Korunu sleduji s odstupem několik let a nedozvídám se tuto neradostnou novinu až po zhlédnutí. Claire Foy a (nevěřil jsem, že to někdy řeknu) Matt Smith mi budou hrozně chybět. Alespoň, že se to povedlo i napotřetí. ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Druhá série byla o jednu hvězdičku slabší než ta první. Pořád se jedná o velmi kvalitní seriál, který ve svém žánru v podstatě nemá konkurenci, ale oproti první řadě tomu skutečně "něco" chybělo. Možná bych řekl, že druhá série měla méně takových těch dramatických okamžiků, podpořených skvělou hudbou, u kterých člověk až mrazilo v zádech a kterých bylo v první řadě mnoho. To u druhé sezóny tak trošku absentovalo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná se ve "2. dekádě" opravdu tolik nestalo, pročež hlavně v prvních dílech vařili scénáristé docela z vody: únava manželství a rutina vládnutí ze sedačky zrovna nezvedaly. Nicméně několika takřka geniálních dílů jsme se poté dočkali a i ty diskutabilně slabší se pořád mohly opřít o bezchybně vypilovanou výpravu, režii, herecké výkony, hudbu… prostě všechno. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (3)

  • Mladý Filip odlétá z Německa do školy Gordonstone na palubě letadla Junkers Ju 52/ 3M. Stroj se začal sériově vyrábět v Německu v roce 1931, výroba byla ukončena ve Španělsku v roce 1952. Luftwaffe zpočátku používala letoun i v roli středního bombardéru (Legie Condor a při napadení Polska), později pro transportní účely a jako stroj pro přepravu výsadkářů. (Necrotongue)

Reklama

Reklama