Reklama

Reklama

Resident Evil: Vendeta

  • Japonsko Biohazard: Vendetta (více)
Trailer 1

Když bezohledný protivník v touze po odplatě vypustí nebezpečný smrtelný virus, kapitán protiteroristické jednotky Chris Redfield požádá o pomoc agenta Leona S. Kennedyho a profesorku Rebeccu Chambers, aby společnými silami zastavili obchodníka se smrtí a zachránili New York. (Bontonfilm)

Recenze (88)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Opäť animovaný Resident a ja som v celku spokojný. Vendeta má skvelý vizuál a akčné scény, kde poteší aj pohľad z prvej osoby.Ako film sám o sebe trošku slabší, tak isto aj scenáristicky. Ja som fanúšik Leona tak troška sklamalo, že nebol on v poprednej úlohe. Chýbal aj nejaký pamätnejší soundtrack. Damnation prekonané nebolo , ale ja som sa bavil a som zvedavý na niečo ďalšie. U mňa solídne 4*. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky herní série Resident Evil povinnost! Každopádně mocc pěkné a rozhodně mnohem lepší a nadupanější než animák z 2012 (Zatracení). Příběh je dobře a napínavě namixován, člověk tam pozná mnoho známých postav z her jako Leon, Chris, Rebecca apod. ()

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Krásný zpracování,ale nechápu,co ti japončíci mají pořád s těma obrovskejma mutantama.Kdyby zůstali jenom u zombíků,udělaji líp. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Velice strohá a jednoduchá zápletka doplněná o pár zajímavých scén, které vykrádají filmovou sérii (viz. past s ostrými dráty). Animák však působí celkem dospělým dojmem a zarputilého fanouška nenadchne ale ani neurazí. 55% ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele

Klišé nijak zvlášť zajímavé. Ačkoliv je dobré že konečně zase vidíme Rebecu, která je z hlavních postav dosti upozaděna, v tomto kousku tomu dává trochu dávku lidskosti. Jinak slabota 4/10 ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Pekna sragora, i ve hre byly lepsi scenky. Jedna hvezdicka za ten dum co vypadal jako Spencer mansion z jednotky. ()

Perth 

všechny recenze uživatele

Vendetta vysoko nastavené laťky CGI movies Degeneration ani Damnation nedosahuje. A může za to tentokrát kromě pár divnoscén a slabého příběhu především bezcharakterně rozplizlá postava Chrise Redfielda. Ne ani prostřednictvím tohoto snímku se tento steroidový chlapec nestane vašim oblíbencem. Už jenom proto, že jeho přítomností se dostáváme do žánru který horor viděl možná tak z vlaku. Nechat to u životem zhýralého motorkáře Leona Kennedyho (který z nějakého důvodu zjevně začal nosit eyeliner) co má už plné zuby boje s biozbraněmi asi by to byla mnohem zajímavější podívaná. Co ale musím vypíchnout je neuvěřitelná animace. Ve scénách bez postav se mi párkrát zatajil dech věrohodností vykreslení, Japonci prostě tohle umí. ()

M1911 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem neviděl film, který by tak moc zachraňovala jediná scéna. Dialogy jsou někde na úrovni her (zajímalo by mě, kdy už skončí to ližprdelnictví Breaking Bad, jasný, bylo to dobrý, ale vše má své meze), příběh pod úrovní her (zajímalo by mě... vlastně ne, nazajímalo) a animace se pohybuje mezi "wow, vypadá to jako skutečný" a "wow, vypadá to jako na PS3", ale kurva, ve chvíli kdy na Chrise a Leona v klasické residentevilovské chodbě vyběhlo stádo zombies se mi na obličeji objevil přitroublý úsměv, který vydržel až do konce filmu. Hlavně Leon, který zombíky zabíjel maximálně stylově a s takovou vervou, že by jeden řekl že mu ukradli auto a zabili psa, doslova pozdvihuje film z hlubokého podprůměru na vcelku normální podprůměr. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete užít kvalitní zombie film, kde je motivace postav vykreslena na výbornou, kde se postavy nechovají jak absolutní kreténi, kde kvalitní první hororovou půlku vystřídá ultranářez v půlce druhé, musíte sáhnou po téhlé Biohazard serii. Animace v HD je prostě boží. Jak Degeneration tak Damnation tak Vendeta je totiž o 3 lvl výš než všechny americké Resident Evily dohromady (snad se restart serie více přiblíží této animované sérii). ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Animace opravdu pokročila a většina pohybů reálně kopíruje lidské pohyby. Do toho propracované detaily a extrémně nápaditá choreografie soubojů - ano je hodně přehnaná, ale podívejme se na Avengers, Thora, Supermana, Batmana, atd. to jsou slátaniny mnohem větší. Já v tom chvílemi viděl souboje se zbraněmi z blízka po vzoru Equilibrium a to se mi líbí. Takže za mě fakt dost slušný průměr a parádní oddechovka. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Další z řady animovaných Resident Evilů. Nikdy jsem nehrál hry, takže nemám žádný vztah k postavám a ani příběh nemam nějak nastudovaný, takže vím jen to, co mi řekne film. Jako samostatný film to samozřejmě selhává téměř ve všem. Od postav až k příběhu. Všechno je nezajímavý až běda. Upřímně řečeno z celé hodiny a půl jsem si zapamatoval akční scénu před koncem, kde ty dva kucí likvidují se skoro neomezenými zásobníky asi 350 zombieků. Zbytek je prostě nic. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Asi prozatím nejlepší filmový Resident Evil. Poprvé se nám zde ukáže i Chris Redfield, kterému pomůže s novou hrozbou (kdo jiný než) Leon S. Kennedy. Upřímně, trochu se ztrácím v návaznostech s herní sérií. Ocenil bych více, kdyby to s ní tvůrci dokázali lépe provázat a třeba jen na pár okamžiků ukázat, nebo jen zmínit jiné důležité události či postavy z RE univerza (například Jill Valentine sakra!). Rozhodně mě potěšila přítomnost Rebeccy a její chemie s Chrisem (když je spojuje jejich zážitek ze sídla v Arklay Mountains). K tomu všemu máme celkem tuctový příběh o pomstě jednoho týpka, který nějakým zázrakem přežil výbuch bomby a pak ještě volný pád na beton asi ze 150 metrů (he, v Residentu asi nic nového). Ikdyž toto je jen špička ledovce všech možných (i nemožných) nesmyslů, kterými se to tu jen hemží. Během poslední půlhodinky ale na všechny neduhy rychle zapomenete, protože přijde na řadu neskutečná akční jízda, na kterou se díky výborně pokročilé animaci i náramně kouká. Takže jestli se ptáte, jestli jsou filmový Residenti dobrý filmy? Ve své podstatě nejspíš ani tolik ne, ale jsou sakra zábavný! 70% a 4 hvězdy hlavně z lásky k sérii. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel ku každému filmu sa rozpísatť ale tu nie je čo sa rozpisovať Ja neviem celá táto séria je nejaká divná. Hlavne po scenáristickej stránke. Príbeh v každej je fajn. Animácie sú slušné ale charaktery postáv priam neexistujúce. Bolo mi celý čas pri každom filme úplne jedno o čo im ide a či to vlastne prežijú. Atmosféra filmou je fádna, taká nijaká. Je tam ale po skromne. Prišlo mi to ako by sa režisér bál dať do filmou nejaké napätie. Celá séria mi príde ako bezduchä zombie vyvražďovačka u ktorej sa predpokladalo, že každý pozná každý jeden diel hry a to je asi tá najväčšia chyba. Za mňa sú lepšie filmové Resident Evil s M. Javovich. Celá animovaná séria je u mňa za 50%. Samostatne časti sú takto: Vendeta 55%. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Absurdní over the top je slabej popisek, tady se s každou přibývající minutou jelo na ujetost (avšak to u RE bývá zvykem), ale bohužel takovou, která při sledování psychicky i fyzicky bolí. Příkladů by bylo víc, ale můžu uvést třeba Leona nahánějícího psy na dálnici, nebo souboj Chrise a Glenna, kdy na sebe navzájem střílí ze dvou metrů, ale ani jeden z nich se nemůže trefit. Kdyby to skončilo tím, jak se Glenn rozmrdne o zem, tak je to ještě relativně v pořádku. Jenže to by nebyli japonci, aby tam nedali super zmutovanou příšeru, která jim dá ještě pěkně zavařit a díky tomu vznikne ještě víc úsměvných momentů. Tvůrci už zkrátka vaří z vody a vůbec jim už nejdou nějaký inovativní nápady na zajímavý zápletky, či nový postavy. Je super, že dali Chrise i Leona dohromady, ale co naplat, když ve výsledku z obou dělají šašky. Nejzapamatovatelnější scénou tak zůstává přestřelka na chodbě alá John Wick hadr. Smutný. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Další počítačový počin ze světa Resident Evil. Je samozřejmě vidět, že grafika se postupně zlepšuje, ale řekl bych, že mechanika některých věcí (výbuchy, fyzika krve aj.) by potřebovala ještě hodně zlepšování. Po hudební stránce, i když je to tak nějak pořád stejné, tak se nedá nic vytknout - prostě "herní světy" vždy mají tu správnou sílu. Další takovým velkým plusem bych viděl souboje, které se jim opravdu povedly. Jenže co se příběhu týče, tak ten je strašně primitivní a místy až stupidní. Přece jenom po té delší době by měli ty ozbrojené složky vědět, kam střílet na zombíka, když ho chtějí zabít. Vedlejší záporácké postavy ani nedostaly moc prostoru - kdy možná akorát ten úplný konec něco značí. Hlavní záporák je největší učebnicový psychopat. Takže tam ani žádné překvapení čekat člověk nemůže, kdy dokáže i odhadnout, co se v příběhu bude dít dále. Hlavně je spousta věcí uspěchaných, takže toho málo dramatu, kterého se tam člověk dočká, si moc neužije. Koncept bych řekl, že není až tak úplně špatný, ale řekl bych, že by se to dalo zpracovat lépe. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najslabšia časť. Veľký podiel má na tom aj to, že laťka bola nastavená príliš vysoko vďaka vizuálne a hlavne príbehovo úžasným predchádzajúcim dielom. Áaale čo sa budem je***, aj tak to bolo dobré, takže po istom čase zvyšujem hodnotenie z 3 na 4. ()

Kanalizato odpad!

všechny recenze uživatele

Az do sceny kdy vyskocej psiska z dodavky to bylo koukatelne a davalo to jakz takz smysl. Od tehle sceny dal uz je to nekoukatelna blbost. ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Mnohem akční, zábavnější a ujetější. To že je tam pár přepálených scén, no a co ? Vždyť to není hraný film, navíc je to celé smyšlené. Ta hraná série s Milou J. je mnohem přepálenější, víc zpomalovaček, které jsou místy až nudné. Klidně by se mohl natočit další animák v tomhle stylu. ()

Reklama

Reklama