Reklama

Reklama

Kapitán Exner

(seriál)
  • angličtina Cpt. Exner
Česko, 2017, 11 h 1 min (Minutáž: 55–56 min, Alternativní 6x80 min)

Předloha:

Václav Erben (kniha)

Hrají:

Michal Dlouhý, Vica Kerekes, David Novotný, Jan Vondráček, Arnošt Goldflam, Petr Nárožný, Anna Polívková, Jitka Schneiderová, Marie Málková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kapitán Exner je jednou z nejznámějších postav české detektivkářské školy. Uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí se vždy vymykal představě běžného kriminalisty, a to nejen v minulém režimu, kde šokoval svým veteránem-kabrioletem a kanárkově žlutým oblekem, ale také nahlíženo dnešní detektivkářskou optikou. Své případy řeší jaksi mimochodem, během svádění žen a dívek, nezřídka o mnoho mladších, než je on sám. Avšak nejen proto jsou Erbenovy romány čtenářsky mimořádně oblíbené. (TV Prima)

(více)

Recenze (51)

PKD 

všechny recenze uživatele

Bez barvy,bez chuti,bez zápachu. Jinak můj oblíbený Michal Dlouhý,se na tuto roli absolutně nehodí a bylo mi ho docela líto. Zbytečně (opět) vyhozené peníze. A potom tady mají vznikat kvalitní (klidně i detektivky/kriminálky),filmy,když se dávají chechtáky na tohlencto. Nejsem z tohoto nějak naštvaný. Jen smutný. ()

noizcore 

všechny recenze uživatele

Velmi stylové zpracování, které ovšem nesedne každému (proto nebyla dotočena druhá série). Jediná TV stanice, která souhlasila s realizací tohoto projektu, byla TV Prima, proto bohužel musíme přetrpět účast neherců (Vondráčková, Krainová, Šeredová, ...), jejichž herecké výkony místy fyzicky bolí, zvláště jsou-li v kontrastu s výkony áčkových herců, kterých se pro seriál podařilo sehnat opravdu hodně. 6/10 ()

Reklama

soviczka 

všechny recenze uživatele

Seriál pro mě byl velice příjemným překvapením a to hlavně zásluhou Michala Dlouhého, který přesně odpovídal mé představě o kapitánu Exnerovi, a také díky skvělé hudbě Ondřeje Brouska. Jediný pro mě opravdu rušivý fakt bylo rozdělení každého příběhu na dva díly, jednak kvůli čekání a také jsem za ten týden leccos zapomněla. Když ale Kapitána Exnera srovnám s jinými krimi seriály, které můžeme nebo jsme mohli vidět v televizi, nemůžu dát méně než 4 hvězdy. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Kupodivu pěkná oddychová podívaná. Britský kriminální seriál v českém podání tak nějak jakoby. Michal Dlouhý je skvělý, u ostatních, hlavně role mladších náctiletých, nechápu, kde dělali nábor. Absolutně žádné výrazy, žádné zabarvení hlasu, jen monotóně přeříkat text a vypadnout. Jinak vcelku dost narážek, vtípečků a pidigagů, které potěšili i rozesmáli. * * * * * SPOILER * * * * : Ztratili se mě sestry. Opravdu ? A kolik ? Tři ? ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení, až nečekaně milé. Dobří herci, dobrá atmosféra, elegán dlouhý každým coulem a jeho dvojka vyšetřovatelů, zajímavé příběhy. Jak tu někdo v komentářích pyskuje, že to neodpovídá předloze, tak by se měl držet zaručeného pravidla znát danou věc jen z jednoho pohledu a nedivit se, když to jinde zužitkují jinak, aneb když znám literární předlohy, nelezu koukat na seriál nebo musím počítat s tím, že to bude trochu jiné. Tenhle seriál a jeho provedení je velmi podařená práce. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Vůz kapitána Exnera (Michal Dlouhý) je Jaguar E-type II. série v americké verzi, vyráběný mezi lety 1968-1971. (Muf911)
  • Pokud má, jak kapitán sám říká, svůj vůz po dědečkovi, tak dědeček musel žít v USA. Bohužel neexistuje běžný legální způsob, jak takové auto přihlásit v ČR na běžné značky. A na veteránských značkách by kapitán Exner (Michal Dlouhý) nemohl autem jezdit běžně každý den do práce. (Muf911)
  • Natáčení probíhalo na bývalé protiletadlové raketové zakladně Dobříš v brdských lesích, kde v současnosti sídlí Centrum aplikovaného výzkumu Dobříš, jeden z nejmodernějších vědeckotechnických parků v Evropě. (Chevees)

Reklama

Reklama