Reklama

Reklama

Všechno úplně všechno

  • USA Everything, Everything (více)
Trailer 3

Madeline je sedmnáct a hodně čte. Nic jiného totiž dělat nemůže. Její imunita nedokáže bojovat s venkovním světem, a proto je stále zavřená doma ve svém sterilním pokoji. Společnost jí dělá jen matka a ošetřovatelka. Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se do sousedního domu nastěhuje nová rodina a s ní i kluk Olly. Jelikož se nemůže se záhadným sousedem setkat, začnou si psát emaily. Madeline si tak během krátkého času uvědomí, že její život není skutečný, a proto nabere odvahu všechno risknout... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (109)

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Já bych měl jediný problém se samotnou látkou, ale dal jsem tomu šanci i přesto, že prostě nejsem filmová ani knižní cílovka. Proto musím strašně ocenit, jakým způsobem režisérka vyřešila ten „malý“ problém, kdy hlavní hrdinka nemůže opustit vlastní dům a přece musí začít vrkat se svým vyvoleným. Celkem logické textování je tak obrazu zachytitelné, asi jako vojenské estrády na Rudém náměstí. Rozhodně musím ocenit i výpravu filmu. Mně se zkrátka líbí ten design interiérů, který zvolili pro první půlku filmu a to jak to vypadá ve druhé části je „eye candy“ samo o sobě. V neposlední řadě je třeba ocenit i herecký ansámbl, hlavně ústřední duo si to uhrálo úplně bez problémů a to, aby spolu mohli být „až navěky“ už samotná kniha vyřešila docela chytře, za to za mě taky palec hore. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Popravdě nechápu onu zdejší nenávist. Amandla je úžasná a celkově je film pojat velmi mile a v rámci možností zbytečně netlačí na pilu. Olly je takovým klasickým prototypem kluka, po kterém holky letí, ale veškerou pozornost si pro sebe stejně urve Madeline (Amandla). Srovnání s Hvězdami by se sice mohlo nějak nabízet, ale spíše bych ho nepoužil. Konec dokonce překvapí - což potěší, protože čekáte úplně něco jiného - a smysluplně všechno uzavře. V rámci současné tvorby rozhodně nadprůměrný počin. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nápad jako takový nebyl úplně špatný, ztvárnění však poměrně pokulhávalo. První půlka ještě ušla, ale u druhé jsem nestačila kroutit hlavou. Ten konec (fakt jsem to nečekala, takže mě to upřímně překvapilo, což tomu dodává plusový bod) ty blbosti v druhé půlce letmo vyžehlil. Hlavní herecké duo bylo docela sympatické, ale možná, že už jsem na tyhle filmy moc stará, za srdce mě to nechytlo. 3* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0LyEE7eR0nM ■ Docela jsem přemýšel, o čem tenhle film vlastně je a myslím, že to mám. Představte si, že jste žena-režisérka tmavé pleti (což uvádím, protože černošské projevování emocí je maličko odlišné) a dostanete do rukou teenagerskou, relativně mělkou romanci. Jako žena, abyste film zaplnila, budete vyprávět z pozice ženy, prostřednictvím ženských emocí, fantazií a aby to bylo koukatelné i pro muže, angažujete talentovanou krásnou osmnáctiletou mulatku, kterou většinu času necháte na plátně. Otázkou je, co se podařilo více. Vyprávění skrz pocity ženy nevypálilo zle, ale pokud ho chtěla režisérka postavit jako stěžejní, neměla hlavní hrdinku nechat snímat tak, že je většinu času sexi (přestože tak, že je přístupnost od dvanácti). Netvrdím, že to je zlé, jen se ptám, kdo je cílovou skupinou. Pro teenagery je to moc inteligentní a možná až moc sexi, pro dospělé by měl víc úspěch film s dospělejšími herci. Na druhou stranu to má jasný tah na bránu, pro dospělé to je srozumitelné a jak jsem indicioval, pro muže koukatelné. Netuším, nakolik bude Everything, Everything úspěšné a nakolik si na to vzpomenu za pár let, ale 3* by byly málo. ■ Po druhém vidění: Napoprvé jsem na to vzal své devítileté dcery (říkal si, že když je přístupnost od 12. ok) a trochu mě rozptylovala jednak občasná pomoc při čtení titulků a jednak fakt, že jsem čekal, něco trochu méně dospělého. Napodruhé se opravuji, že to, co se kreativních nápadů a režisérské práce týče, ladí lépe, než se mi napoprvé zdálo. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Závěrečnou pointu jsem správně odhadl po prvních patnácti minutách a pak už jsem jen čekal, až dojde k jejímu naplnění. Z tohohle námětu přitom mohlo vzniknout zajímavé a silně emotivní romantické drama, kdyby ovšem nebylo tak naivní a hloupé, a kdyby se jeho hlavní hrdinka nechovala jako sebevražedný blázen. Snová vizualizace SMS konverzace je sice zajímavým tahem, leč velmi špatně natočeným. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu Maddyina matka říká, že Olly (Nick Robinson) potřebuje ostříhat. V knize má však Olly hlavu oholenou. (michy9073)
  • Ve filmu je několik rozdílů oproti knižní předloze. Ve filmu má Olly (Nick Robinson) oči hnědé, ale v knížce jsou důrazně popisovány oči modré jako oceán. Dále je v knížce uvedeno, že hlavní dvojice si posílá e-maily, kdežto ve filmu využívají textové zprávy. (TaNya_)
  • Hodinky, které Olly (Nick Robinson) nosí, jsou Casio F-91w a nyní je vlastní fanoušek z New Yorku. (TaNya_)

Reklama

Reklama