Reklama

Reklama

The Orville - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2017, 8 h 39 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, Halston Sage, J. Lee, Mark Jackson, Larry Joe Campbell, Norm MacDonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (13)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem čeka šílenou sci-fi řachandu, která bude satirou, parodií a vším možným...Ale takovéhle jsem to úplně nečekal. Pořád značně odlechčené, ale spíš ve stylu těch devadesátkových věcí jako Hvězdná brána, takže postavy hážou cool hlášky na pozadí morálních a společenských linek. Postavy jsou výborné, každá má svůj dost barvitý a až absurdní charakter, který dokáže pobavit. Je vidět, že i různá poselství lze přinášet skrze humor a nadsázku. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem fanoušek Star Treku a Setha MacFarlana považuji za nevtipného břídila (taky je po právu nejhorší postavou). Tohle odlehčené podání sci-fi žánru mi ale sedlo, ačkoliv většina vtipů vůbec nepadla na úrodnou půdu. Hodně situací bylo naopak skvělých, takže se to jaksi vynulovalo. Orville táhnou kupředu především výborné postavy, i když třeba takový Bortus měl dostat mnohonásobně více prostoru. Co se opravdu povedlo, tak jsou to přímo dokonalé masky a fakt, že přes obrovskou variaci ras a pohlaví jsem nikdy neměl pocit, že by se nám tvůrci snažili podsouvat jakoukoliv agendu. Každá epizoda vypráví samostatný příběh na ploše 45 minut, takže není moc času na zbytečné meditování a uvažování, jde se přímo na věc. ()

Reklama

JamesXY 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem s tímhle začal dva roky zpátky, po dvou dílech jsem to vzdal, jaká to byla blbost. Nedávno jsem si ale řekl (po té, co jsem viděl pozitivní hodnocení), že tomu ještě dám šanci...a ono vážně, od čtvrtého dílu dál se to docela hezky rozjelo. Preferuji sice kontinuální seriály, tohle je ale pěkná připomínka starých SciFi, která navíc občas pobavví. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, těm jinotajům a kritice rozumíme. Díl Majority Rule je špičkovou kritikou dnešního světa doslova zblblého lajky a šmajlíčky. Giorgia Whigham mě nadchla už v Punischerovi, tady má sice štěk, ale podstatný. About a Girls je námět na film, nikoliv díl, takže hodně palců nahoru.Občas mi to připadalo podlézavé k očekávanému chování "vyspělé společnosti", ale jindy to vtip zachránil. Není to parodie Star Treku a není to nudné. Není to ale také špičkové, aby mi obsah dílu zůstal v hlavě déle jak dva dny. Solidní řemeslo, kde mě míjí jen nechytlavá hudba. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokorný hold klasickému Star Treku se navrací k jeho samotné podstatě a možná člověku několik dílů dochází, že se ji nesnaží "módně" shazovat ani vytlemeně parodovat, ale opravdu obléká podobný kabát a kráčí v povědomých šlépějích - jen s úsměvným, znalým pomrkáváním. Posádku unijní průzkumné lodi USS Orville proto tvoří normální (s)prostí lidé (mimozemšťané), kteří pro nemístnou hlášku / sexuální narážku, kanadský žertík či sklenku alkoholu nejdou daleko - ovšem ve výrazně umírněnějším podání, než bych od MacFarlaneho čekal. Navíc mnohým epizodám nechybí myšlenka a (stejně jako "předloha") nakusují závažná společenská, kulturní či náboženská témata. Přesto musím podotknout, že si mě ani postavy, ani zápletky kolem prstu úplně neomotaly - zatím. ()

Galerie (180)

Zajímavosti (24)

  • Při ztvárnění rodné planety komandéra-poručíka Bortuse (Peter Macon) se tvůrci nechali inspirovat sibiřským městem Norilsk, které je považováno za jedno z nejznečištěnějších měst světa. (HellFire)
  • Holografická loď, kterou se vydá posádka Orvillu zachránit, se jmenuje Bleriot, což je narážka na Louise Blériota, francouzského vynálezce a leteckého konstruktéra, který v roce 1909 uskutečnil první let přes kanál La Manche v letadle těžším než vzduch. (HellFire)

Reklama

Reklama