Reklama

Reklama

The Orville - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2017, 8 h 39 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, Halston Sage, J. Lee, Mark Jackson, Larry Joe Campbell, Norm MacDonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (13)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem čeka šílenou sci-fi řachandu, která bude satirou, parodií a vším možným...Ale takovéhle jsem to úplně nečekal. Pořád značně odlechčené, ale spíš ve stylu těch devadesátkových věcí jako Hvězdná brána, takže postavy hážou cool hlášky na pozadí morálních a společenských linek. Postavy jsou výborné, každá má svůj dost barvitý a až absurdní charakter, který dokáže pobavit. Je vidět, že i různá poselství lze přinášet skrze humor a nadsázku. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvele. Mix tradicnich trekovskych dobrodruzstvi s trosicku osobitejsim McFarlanovym humorem mi opravdu sedl a celou serii jsem se bavil. Bylo tu par slabsich dilu, ale vetsina jich byla na plny pocet. Ja se bavil, atmosfera dobrodruzstvi a objevovani novych planet, civilizaci a entit me naplnovala uz u uvodnich titulek. Proste paradni spin na trek, lepsi nez samotny trek. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz davno vo mne nejaky serial nevyvolal tak rozporuplne pocity. Na jednej strane to ma tu pôvabnu roztomilu atmosferu ake maju stare Star Treky, ktorymi sa MacFarlane inspiroval natolko az sa divim, ze mu to preslo bez nejakej pokuty za vykradanie pôvodneho nametu. Prijemne ma prekvapil spickovy vizual s na TV tvorbu kvalitnymi trikmi. Masky mimozemstanov su tiez dokonale a zaroven originalne. Bohuzial pocit, ze sledujem dalsi Star Trek neustale narusuju pokusy o ten klasicky MacFarlaneovsky pubertiacky humor o tom, ze niekto do niecoho šliapne alebo ma trapne sexualne narazky. Stalo sa pravidelnostou, ze behom epizody sa najde len jeden jediny inteligentnejsi vtip, ktory ma rozosmial. Akl by sa tie trapne pokusy o humor vystrihli, tak dalsim problemom je, ze pokial sa serial snazil zaoberat nejakou vaznejsou myslienkou, tak jej chybala poriadna hlbka, ktory by skutocne podnietila divaka k zamysleniu. Zakazdym je nejaka zaujimava dilema len povrchne nacrtnuta a nasledne primitivne vyriesena. Aj prvy, dnes uz skoro rozpravkovo pojaty Star Trek, oproti Orvillu pôsobi ako tazke artove sci-fi. Holt, dnes sa vsetko toci co najjednoduchsie, aby to pochopilo aj male dieta a aby sa nenudilo, tak tam musi byt trapny humor. Zlozenie posadky tiez nie je nic extra. Nikto ma z nich sice nestval, ale ani nezaujal. Znova som si ale potvrdil, ze Seth MacFarlane nie je ani dobry dramaticky herec ani komik. Charizmu nema ziadnu. Prave kapitan by mal byt tahunom a on je strasne nevyrazny. Napriek vsetkym tym vytkam som si rad prvu seriu pozrel, kedze mi serialove space opery chybaju a najnovsi Trek postrada ten klasicky Star Trekovsky styl. Namiesto druhej serie Orville mozno ale radsej dam prednost reprize skutocneho Star Treku. 5/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Orville Seth MacFarlanea je studnicou múdrosti ukazujúcu inteligentný spôsob prístupu k emóciám a problémom spoločnosti v atraktívnom prostredí vesmírneho cestovania. Takže v zásade ako akékoľvek iné sci-fi. Ale páči sa mi to. Nie je to také absurdne vtipné, ako by sa mohlo od predchádzajúcich Sethových prác zdať. Je to kupodivu veľmi uvedomelé. Niektoré diely trošku tlačia na pílu v moralizovaní a niektoré sú slabšie. Väčšina je ale nápaditá - postavy bavia a celkovo je to taká ľahšia verzia k novému Star Trek: Discovery. Prvá séria bola každopádne super a som spokojný. Uvidíme čo druhá. 1. Séria 80%. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, těm jinotajům a kritice rozumíme. Díl Majority Rule je špičkovou kritikou dnešního světa doslova zblblého lajky a šmajlíčky. Giorgia Whigham mě nadchla už v Punischerovi, tady má sice štěk, ale podstatný. About a Girls je námět na film, nikoliv díl, takže hodně palců nahoru.Občas mi to připadalo podlézavé k očekávanému chování "vyspělé společnosti", ale jindy to vtip zachránil. Není to parodie Star Treku a není to nudné. Není to ale také špičkové, aby mi obsah dílu zůstal v hlavě déle jak dva dny. Solidní řemeslo, kde mě míjí jen nechytlavá hudba. ()

Galerie (180)

Zajímavosti (24)

  • Holografická loď, kterou se vydá posádka Orvillu zachránit, se jmenuje Bleriot, což je narážka na Louise Blériota, francouzského vynálezce a leteckého konstruktéra, který v roce 1909 uskutečnil první let přes kanál La Manche v letadle těžším než vzduch. (HellFire)
  • Mercer (Seth MacFarlane) v jedné scéně požádá dr. Aronova (Brian George), aby se postavil za Alaru (Halston Sage). Na to Aronov odvětí, že neví, kdo je Alara, protože posádku Orvillu zná pouhých pár minut. Jedná se o narážku na fakt, že lidé mají problém zapamatovat si jméno někoho, s kým se právě seznámili a zároveň tím tvůrci dávají divákovi najevo, že sleduje první epizodu a nemusí si nutně pamatovat jména všech postav. (HellFire)
  • První epizoda, ve které je výslovně uvedeno, že důstojníci Unie používají zařízení k překládání cizích jazyků. (HellFire)

Reklama

Reklama