Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (557)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevná a především ohromně zábavná pohádka pro celou rodinu, která konečně využila plný potenciál, jenž myšákovo portfólio animovaných dobrodružství skýtá a je radost pohledět, že u toho je Guy Ritchie, kterému tento úspěch po debaklu s (výborným!) Králem Artušem moc přeji. Jen mě mrzí, že na Aladinovi není jeho tvůrčí ruka tak patrná… Bezesporu odvedl výbornou práci a převedl na velké plátno kultovní Disneyovku s grácií jemu vlastní, poutavým vizuálem, sympatickými herci a ohromnou dávkou zábavnosti, ale jeho starší filmy by jste zde hledali jen těžko. Paradoxně považuji za jediný problém snahu odlišit se od původního filmu, díky které se zde setkáte s mírnými nelogickými lapsy, kterými Aladin v roce 1992 ve své jednoduchosti nedisponoval. Ale co naplat, když to jako rozptýlení od každodenní rutiny funguje na 110% a po skončení závěrečných titulků máte chuť si tuto vizuálně strhující a pohodovou estrádu užít znova. 8/10 (Disney Live Action Reimaginings: Cinderella 6/10 Beauty and the Beast 4/10 The Jungle Book 6/10) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V podstatě všechno špatně, od upozadění komické vložky, kdy je většina zábavných vedlejších figur původního snímku jen nezajímavé statické křoví, přes buď nevýrazný, nebo rovnou mizerný casting, až po fádní režii a lacinou výpravu. Jsem upřímně překvapený, že něco takového Disney pouští s vážnou tváří do kin. Vypadá to spíš jako nějaká orientálnější verze televizního Muzikálu ze střední, s přehrávajícím "Disney Channel" záporákem a chybně obsazeným Willem Smithem, který se sice snaží, ale ta postava zkrátka potřebuje větší neřízenou střelu. Je to ohromná škoda už proto, že Guy Ritchie rozhodně mohl tomuhle tématu dát něco svého (pouliční hajzlíci, to je bez debat jeho parketa), ale on mu nedal vůbec nic. Je jen jménem v titulcích, nikde jinde se jeho osobnost nepřipomene. Je něco, co nový Aladin má? Nejlepší jsou přepálené hudebně/taneční pasáže jak z Bollywoodu. To jsou jediné momenty, kdy ten film opravdu ožívá. Ale to je tak 10 minut... ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ty moderní západní hodnoty o silných ženách působí v arabské pohádce hodně divně, ale budiž. Vizuálně podmanivá Richieho verze klasické Disneyovky odsypá a jediná slabá místa jsou tak písničky, kterých je snad víc než v animované předloze. Smith je super, Aladdin celkem sympaťák a Jasmína kost. P.S: Byla ta kontroverze v tom, že hrál Will otroka nebo o tom, že měl jako otrok modrou barvu? ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Po Louskáčkovi a Dumbovi člověk už fakt nic nečeká a pak přijde takováhle ultra barevná bomba! Všechno správně, hlavně opravdu dobrý casting plný sympatických herců v čele s Willem Smithemn, který si bere z původního džina Robina Williamse to nejlepší, ale zároveň mu dává vlastní osobní kouzlo. Předělávky písniček a scény s nima spojený jsou jedna velká radost, protože je to jako dívat se na původní verzi na speedu (jo a ty barvy!). Já si to snad v tom kině dám znovu! A mám radost za Ritchieho, který dělá prostě skvělý filmy, jen mu na ně moc lidí nechodilo, takže tohle ho snad zase nakopne a bude si moct zase natočit něco svýho. A na nostalgickou vlnu: ono je na tom fakt něco krásnýho, když vás na tyhle filmy brali dřív rodiče, a teď můžete zase vzít vy je a společně si užít výborný rodinný film, čehož byly disneyovky vždycky zárukou:') ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Aladin je zkurvený terorista, představující pro pomalu degenerující světovou kulturu úplně totéž, co Binládin pro Světové obchodní centrum. A Guy je Vpitchie! Úplně! Pohřbít totiž svůj dřívější talent, jedinečný styl a nespornou originalitu komerčním zaprodáním se nejhoršímu rakovinotvornému kurviči dětského vkusu, který to opět bez skrupulí napálil tupým, prázdným, povrchním, ale mohutně přebarvičkovaným Boeingem plným zubokazných máršmelousů rovnou do křivozubých úsměvů mongoloidních diváků, to je přinejmenším ukázka ztráty sebeúcty na úkor hrabivé bezcharakternosti za každou cenu, nebo zoufalství. Kdejaký Sindibád, jakož i původní příběh Aladina, vám potvrdí, jak jsou Pohádky tisíce a jedné noci rozmanité, mnohdy napínavé a plné fantazie, ovšem Globální degenerátor zase vyplodil jen umělohmotný vykrmovač korporátního prasátka, ze kterého by Šehrezáda z fleku hodila sultánovi kosu na turban. Plytký až dementní buzikál „Na pandžábské svatbě 3“, kde se tři čtvrtiny hrací doby jen nějaký mimořádně odpudivý a nesympatický cigoš úlisně snaží v paláci zasunout svůj hnusně pokřivený scimitar do pochvy byť prudce píchatelné a slušně zpívající princezny, do čehož místy až trapně a násilně freščurákuje modrý Wilík. Ten ostatně v mých očích taky právě spláchnul svou veleúspěšnou kariéru, podloženou pečlivým výběrem kůl rolí, do smrdutého hajzlu osmiciferných podílů z prodejů nabubřelého a uvnitř dutého hovna zástupům slaboduchých přežvykovačů popkornu ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Džin (Will Smith) promění Aladina (Mena Massoud) v prince Alího z Ababua. Když tato dvě slova řekneme rychle za sebou, tedy: Alí Ababua, vznikne nám Ali baba, což odkazuje na Alibabu a 40 loupežníků, kteří jsou mimo jiné i ve filmu přímo zmínění Džinem. (Matej.Krajci)
  • Produkce měla původně začít již v červenci roku 2017, ale byla posunuta, jelikož Disney měl problém najít ty pravé herce do rolí Aladina a Jasmíny. (MeanWhile)
  • Natáčelo se v ohromující pouštní oblasti Wadi Rum a Wadi Disi v Jordánsku, kde se natáčel také snímek Lawrence z Arábie. Královská filmová komise poskytla natáčení neocenitelnou podporu, která zahrnovala komplexní produkční služby, pomoc při zajišťování logistiky s místními úřady, dojednávání povolení k natáčení a najmutí 150 místních členů štábu, kteří měli doplnit stávající britský štáb. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama