Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (557)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Animovaného Aladina som nevidel, takže porovnávať nemôžem a je vysoko pravdepodobné, že by ma tento hraný remake bavil podstatne menej. Takto ma bavil ale celkom slušne a nemal by som problém mu udeliť aj vyššie hodnotenie. Lenže čisto subjektívne, pesničky v disneyovkách sú pre mňa čisté peklo a oveľa radšej by som si nového Aladina pozrel v nejakej špeciálnej nemuzikálovej verzii. Príbeh má spád, ústrednej dvojke to sekne, Smith je občas ako džin otravný, najmä, keď mu scenár nariaďuje postmoderné hlášky, inak sa ale do role prekvapivo hodí aj on. Výprava veľmi potešila, len škoda nedomyslenej logiky, ale na tej v rozprávkovom žánri až tak nezáleží, že. 70% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zloděj Aladin by rád sbalil princeznu, ale skončí v rukou zloducha Jafara, který ho chce využít k tomu, aby mu donesl kouzelnou lampu. Aladin ale zjistí, že v lampě žije Džin, který mu splní tři přání. A rozhodne se usilovat o princeznu s jeho pomocí. Jafar se ale nevzdává… Guy Ritchie natočil svižnou a vizuálně strhující rodinnou pohádku, která parádně kombinuje humor, napětí a romanci a hrají v ní hodně sympatičtí herci. Problém je, že je až příliš podobná animovanému originálu a co se příběhu týká, nic moc nového nepřináší. Jak moc je to problém, to si musí každý ujasnit sám. Řemeslo je to ale víc než poctivé. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Takový Bollywood si nechám líbit! Vážně. V letošním souboji Ritchieho Aladin vs. Burtonův Dumbo jednoznačně vede Ritchie. Krásná pohádka, vhodná pro děti i dospělé, zpívánky nerušily, Will Smith si to vyloženě užil, mě nesmírně bavil, Aladin i princezna - oba příjemní, šikovní, civilní, pestrobarevné scény byly dech beroucí (jeskyně a příjezd prince Aliho), kostýmy rafinovaně orientální (šaty s pavími pery neměly chybu), létající koberec, ochočený tygr, zlý čaroděj a jeho hněv, to vše bude mít u diváků úspěch. V pohádce bylo požehnaně vkusného humoru a je nám servírována s obdivuhodnou lehkostí! Ritchie mě potěšil už Artušem a tady doslova předčil má očekávání. Že sfoukne takto frajersky pohádku, to mě vážně překvapil. Pohádkové hrdé čtyři hvězdičky, s tím, že pátou možná přihodím. Viděno v kině, ve 3D. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Příliš štědrá stopáž pro příliš jednoduchou story. Vinou toho se tak divák mezi sympaticky lehkonohým pohádkovým rozjezdem a zdařile gradující finální půlhodinkou nemá v ději o co pořádně opřít. Vizuálně je to pěkné (pěkně barevné), písničky jsou taky fajn (byť by tam vlastně vůbec nemusely být) a casting ústředního tria typově výborný (jen padouch Jafar si určitě zasloužil charismatičtější hereckou tvář). Hraný Aladin určitě není žádný průser, ale bohužel ani terno srovnatelné např. s Favreauovou Knihou džunglí. Možná nejvíc mě ale mrzí, že na něm není v podstatě nijak poznat, že ho režíroval Guy Ritchie. Holt asi bylo hodně bláhové doufat, že mu Disney nesváže jeho drzé britské pracky a dovolí mu dodat (další) notoricky známé látce velice osobitou podobu jako v případě Krále Artuše a vlastně i Sherlocka Holmese. 65 % ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hraného Aladina jsem viděl někdy jako dítě, takže už si ho přesně ani nepamatuji. Hraná verze je zaměřená hlavně pro rodiny s dětmi. A to mi trošku vadilo. Základ příběhu je dobrý, i casting se celkem vydařil, ale já bych raději trošku drsnější, vážnější verzi. Hlavně ty muzikálové vložky byly úplně mimo, ty to celé kazily. Takže jak říkám, základ je dobrý, pointa, zápletka, děj také, ale příště vynechat ty muzikálové scény a pojmout to trochu vážněji. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Rovnako ako pri animovanej predlohe, aj tu v českom dabingu Jasmínu nahovorili a naspievali dve rozdielne herečky. V prvom filme rozprávala hlasom Jasmíny Sabina Laurinová a spievala Jana Mařasová, v hranej adaptácii princeznú nahovorila Nina Horáková a naspievala Martina Placrová. Paradoxné je, že v skutočnosti by Laurinová aj Horáková dokázali svoje party aj odspievať, keďže herečky za sebou majú niekoľko úloh v muzikáloch a spev im rozhodne nerobí problém. (matthew.17)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. května 2019 v Paříži. (Varan)
  • Hudební sekvence „Prince Ali“ je nejrozsáhlejší hudební scénou filmu a podílelo se na ní 250 tanečníků a tanečnic a více než 200 statistů. Kostymér Michael Wilkinson se svým týmem vytvořil jen pro tyto statisty zcela od základu přes 200 kostýmů. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno