Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mars je vztahová romance o láskách, přátelstvích, nadějích a obavách, které sbíráme celý život na Zemi a pak si je odneseme na jinou planetu. Ale i tam nás stahují k zemi, tedy k Marsu. Gravitace prostě funguje všude, jak už všichni vědí, protože doba, kdy byla rudá planeta v módě, dávno minula. Marťanskou vědeckou stanici udržuje v nouzovém režimu zastaralý robot Bot, ponechaný kdysi na Marsu svému osudu. Přežil pět velkých prachových bouří, četl jen komiks o Indiánech a několikrát ho trefil blesk. Už nechce být sám. Ale místo náhradních dílů přiletí česká výprava. Turisty přivádí různé důvody, někteří se na Marsu chtějí oženit, jiní jsou přesvědčení, že se účastní dobrodružné reality show. Členové expedice jsou tak rozdílné osobnosti, že to mezi nimi brzy začne skřípat a robot Bot zatouží po době, kdy lety na Mars dávno vyšly z módy. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt bolí, zejména proto, že potenciál ten film měl vážně obrovský. Nápad vzít pár Čechů na mezinárodní misi a vytvořit kvalitní komedii založenou na parodování velkých bijáků z vesmíru, kde, daleko od Země, hrdinové přicházejí na rádobyhluboká moudra a uleptané pravdy, mohl být skvělý. K tomu nadějné charaktery, kvalitní herecké obsazení, můj oblíbený Jiří Havelka! No...a absolutně, absolutně vůbec nic z toho nevyšlo! Snad jen ze dva dobré vtipy by šlo ocenit a Vendy je chvílemi opravdu kouzelná, celý ten film ale upřímně vůbec nedává smysl a poenty vyšumí do prázdnoty Marsu. Jako by si po pár kvalitních myšlenkách celý štáb začal jet na drogách a vzdal jakýkoliv ohled na diváka nebo ambici přinést smysluplný film. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, byl jsem na to hodně zvědavý a zároveň čekal naprostý průser. A když se to konečně dostalo ven, děkuju Bohu, že jsem neměl ten debilní nápad za to zaplatit. On to fakt průser je. Komedie se strašně trapným humorem, kterému se může nahlas smát snad jen Tuček a jeho fanoušci (tudíž okruh diváků nejspíš ještě menší, než má třeba Peter Gidal nebo Sadie Benning). A i když se zde pár zajímavých hlášek vyrojí, jsou bohužel blbě podané a tak působí spíš trapně. Ony charaktery postav by na slušnou komedii měli, ale to by to nesměl točit Tuček. Navíc bych rád věděl, jestli to příšerné herectví byl záměr nebo ne, ať tu zbytečně nenadávám na neexistující um českých herců a hereček. Do toho zde máme robota prázdně filozofujícího o lásce, vztazích a samotě - a to dost nezáživně. Něco jako příběh či děj tu samozřejmě neexistuje, to už je pro české filmy taková "hezká" tradice. A jako tečku na závěr tu máme absolutně smysl nedávají scénář. To by mi asi nevadilo, kdyby to fungovalo jako hodně absurdní komedie, jenže ten film je tak trapný, že si na to prostě stěžovat budu. Co tak z Marsu zbude? Příšerným způsobem promarněný potenciál. Abych jenom nehanil, má to dobrou kameru a skvělou hudbu, která by se hodila do nějakého pořádného sci-fi dramatu, možná i lehce mysteriózního, ale na to byl Tuček musel mít koule a vymyslet příběh - což v Česku skoro asi ani není možné. A co nám chce Mars vůbec sdělit? Ale prosím vás, ještě abyste chtěli nějakou myšlenku... Lepší 1* ()

Reklama

Filmmaniak odpad!

všechny recenze uživatele

Zmatený, špatně vyprávěný a neuvěřitelně nekonzistentní blábol bez děje. Je to po všech stránkách od režie a hereckých výkonů až po katastrofální střih a dialogy nepodařené tak epickým způsobem, že se to možná dá doporučit jako bizarní zajímavost, ale jinak těžko. Asi jen pět vtipů je relativně slušných a veškerý zbytek humoru se míjí účinkem natolik, že mnohdy ani není zřejmé, v čem měl ten humor spočívat. Nemůžu se ani pořádně rozhodnout, co označit za pomyslnou třešničku na téhle nesmyslné žumpě - jestli rádoby kovbojsky stylizovaného vypravěče, příšernou angličtinu všech protagonistů, nebo raději závěrečný zvrat, který sice staví veškeré předchozí dění na hlavu, ale protože na něj žádná z postav nereaguje, tak je nakonec takřka bez povšimnutí zameten pod koberec. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Indové mají svůj vesmírný program. Na netu se dají dohledat fotky, na kterých převážejí komponenty svých raket na koňských povozech. Češi natočili svůj film o tom, jak kolonizují Mars. Dojem z toho je obdobný. Snad že si to tvůrci v průběhu natáčení uvědomili, že se u toho Sandra Bullock s Mattem Damonem utlučou smíchy, začali na nás pomrkávat a tvářit se, že to bylo od začátku myšlené jako sranda. Zavání mi to klasickou švejkovinou. Zavání mi to. Co v tom naopak nenacházím, je dobrý film. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

O čem to sakra bylo? Indiánská existenciální astrální moudra aplikovaná na skupinku astronautů-turistů (možná účastníků reality show) zřejmě nastavovala zrcadlo našim „čecháčkovským“ charakterům i celému rozpínavému lidskému pokolení, ovšem vtipu a dramatu aby pohledala. Záběry z utažské pouště nicméně nevypadaly špatně (než se okoukaly), stejně jako ošuntělá „socialistická“ výbava marsovské stanice. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu jsou použity záběry z instalace Krištofa Kintery nazvané „Postnaturalia“, která probíhala v pražském Rudolfinu v roce 2017. (sator)
  • Americká nevládní organizace vypisuje od roku 1998 soutěž, ve které se projekty z celého světa uchází o možnost pobytu v simulátoru života na Marsu v poušti amerického Utahu. V září 2014 byl český projekt "Mars" vybrán do užšího kola soutěže a v únoru 2015 byl potvrzen. Natáčení proběhlo na jaře 2015. Česká mise se stala první posádkou na světě, která na základně realizovala filmové natáčení. (Zdroj: 2media.cz)

Reklama

Reklama