Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 2
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (669)

Othello 

všechny recenze uživatele

Pro mě v pořadí asi páté selhání na poli všeobecně uznávaného seriozního seriálu. Jeden má až potřebu se ptát, zdali je chyba skutečně na straně těch děl, ale kdo mě zná, tak ví, že zkrátka jinak to ani není možné. Narcos mě minimálně překvapil v tom, jak všech deset epizod dokáže neustále vypadat jako prolog k něčemu, co nikdy nepřijde. Skoky v čase, odtržené scény, neustálé uvádění nových postav, s nimiž se nejednou seznámíme i rozloučíme v rámci deseti minut jedné epizody, úsporně jednozáběrové sekvence a příšerný, neskutečně strašlivý overvoice jednoho z protagonistů. Ten je samotný součástí jednoznačně nejnesnesitelnějšího aspektu série a to dějové linie s americkými policisty (přičemž jejich reálné předobrazy se jinak na tvorbě seriálu aktivně podílely - áha). Tahle dvojice hard-boiled fízlů s ironickými úšklebky, dvoudeckou americký whiskey v hrníčku, pornokníry a tvrďáckými komenty ve srandovně badass americkým přízvuku působí jak připsaná osmiletym fanouškem Clinta Eastwooda a spolehlivě pohřbívají jakoukoli scénu, obzvláště ve srovnání se soustředěným a charismatickým výkonem Wagnera Moury v roli jejich protivníka. Mimo to jsem ještě nedokázal se převalit přes formu, která ze všeho nejvíc připomíná hraný dokument, některé scény jsou vyloženě odfláklé (městské exteriéry často působí jak nepřiznaný důsledek guerillové filmařiny) a k podobně dobře sestavené sekvenci jako je úvodní vystřílení baru se již během první série nikdy seriál nepřiblíží. Pokud je tohle 3. nejlépe hodnocený seriál zde, tak mi to bere dost vítr z plachet. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Konečně seriál, na který jsem si nemusel nějak extra zvykat Chytnul mě už od prvního dílu, což se zhýčkanému Dwejnovi nestává zase až tak často. Možná to bylo zvoleným tématem, natočeným jasně a přímočaře, možná jen vhodnými herci, možná také faktem, že z toho obě strany konfliktu nevychází moc čistě, sám nevím. Co vím, ale zcela jistě, že si druhou sérii nenechám určitě ujít. Jen by mě zajímalo, vzhledem k životopisu Pabla Escobara, co mají v úmyslu tvůrci do druhé řady všechno vtěsnat.Nevím, jestli to tak dlouho vydržím, neboť má zvědavost je maximální.Už aby to bylo! ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Čím Narcos boduje najviac je výborne zvládnutý mix seriál/dokument. Pokiaľ Vás zaujíma Pablo Escobar, tak dostanete všetky najdôležitejšie, najzásadnejšie informácie a k tomu nadpriemerne pôsobiaci seriál. Španielsky hovoriace postavy zaujímavosťou jednoznačne (logicky) valcujú gringos. Dej má všetko čo som chcel dostať. Vraždy, kšefty, vydieranie, uplácanie, súboje o moc, politikárčenie, nevraživosť medzi jednotlivými policajnými/vojenskými zložkami. Užívam si tú Pablovu cestu od začiatkov kšeftov s drogami, cez pokus byť hlavou štátu až po... Narcos je jednoducho divácka sázka na istotu a Wagner Moura veľkou trefou do čierneho. Avšak k piatej * tam chýba ten wow odlišovák. Dostanete proste "len" klasiku (mafia vs polícia), ktorá dostala prvotriednu péči vďaka ktorej dokázala z reálneho základu vymačkať maximum. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál jsem odkládal snad půl roku, ale díky současné filmové nouzi jsem se do něj opřel plnou parou a nelituji ani sekundu stráveného času. Pablo Escobar je frajer, který si vysloužil můj respekt a je určitě dobré vědět, jak to v tehdejší době v Kolumbii fungovalo. Nejzajímavější momenty: Podrobný návod na výrobu kokainu, kandidování na prezidenta a vlastní věznice. Velmi dobré, zajímavé, poutavé i slušně drsné. 95% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kvalita je ve filmovém umění už definitivně v televizní tvorbě. Po Robocopovi jsem se bál o kariéru José Padilhy, ale on se nedal Hollywodem docela zlomit a v Narcos se pro televizi Netflix vrátil ke kořenům...do latinskoamerického světa, do prostředí zločinu, drogového obchodu...k elitní (protidrogové) jednotce... Seriál, který se komplexností zobrazované tématiky a důrazem na realistický prvek jako jediný blíží kultovnímu The Wire! Série 1: 100%, Série 2: 100%, Série 3: 90% ()

Galerie (500)

Zajímavosti (59)

  • Keď je herečka (Kerry Bishé) v kaderníctve, má bradavicu na ľavom líci, no neskôr je vidieť, že ju má na pravom. (maramashi)
  • Maurice Compte, který ztvárnil plukovníka Horacia Carrilla, bojujícího proti Escobarovi, si předtím zahrál v tematicky podobném seriálu Breaking Bad mexického zabijáka. (jerry12)
  • Když je Escobarovi (Wagner Moura) zima, zatopí penězi v krbu. Jak uvedl v rozhovoru pro magazín Don Juan Escobarův syn Juan Pablo, jednalo se o autentický moment. Escobar měl tímto způsobem spálit 2 miliony amerických dolarů. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama