Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 3
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (675)

Othello 

všechny recenze uživatele

Pro mě v pořadí asi páté selhání na poli všeobecně uznávaného seriozního seriálu. Jeden má až potřebu se ptát, zdali je chyba skutečně na straně těch děl, ale kdo mě zná, tak ví, že zkrátka jinak to ani není možné. Narcos mě minimálně překvapil v tom, jak všech deset epizod dokáže neustále vypadat jako prolog k něčemu, co nikdy nepřijde. Skoky v čase, odtržené scény, neustálé uvádění nových postav, s nimiž se nejednou seznámíme i rozloučíme v rámci deseti minut jedné epizody, úsporně jednozáběrové sekvence a příšerný, neskutečně strašlivý overvoice jednoho z protagonistů. Ten je samotný součástí jednoznačně nejnesnesitelnějšího aspektu série a to dějové linie s americkými policisty (přičemž jejich reálné předobrazy se jinak na tvorbě seriálu aktivně podílely - áha). Tahle dvojice hard-boiled fízlů s ironickými úšklebky, dvoudeckou americký whiskey v hrníčku, pornokníry a tvrďáckými komenty ve srandovně badass americkým přízvuku působí jak připsaná osmiletym fanouškem Clinta Eastwooda a spolehlivě pohřbívají jakoukoli scénu, obzvláště ve srovnání se soustředěným a charismatickým výkonem Wagnera Moury v roli jejich protivníka. Mimo to jsem ještě nedokázal se převalit přes formu, která ze všeho nejvíc připomíná hraný dokument, některé scény jsou vyloženě odfláklé (městské exteriéry často působí jak nepřiznaný důsledek guerillové filmařiny) a k podobně dobře sestavené sekvenci jako je úvodní vystřílení baru se již během první série nikdy seriál nepřiblíží. Pokud je tohle 3. nejlépe hodnocený seriál zde, tak mi to bere dost vítr z plachet. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa chystal na Pabla, ale časové medzery medzi jednotlivými sériami ma odradzovali. Kámoši do mňa hučali:"Nepozeráš Narcosa???, však práve beží na stv aj prime..." A ja na to -"No, muchas gracias... , ja nebudem pozerať dabovaného Narcosa, ja si to vychutnám v perfektnej španielčine, mám ju rád." Seriál je urobený veľmi zručne, pútavo, postavy som si okamžite obľúbil a to doslova všetky od dobrých až po záporákov. Pablo ? super, ale veľmi vďačný som bol za suprové vedľajšie postavy s nezabudnuteľnými menami Gatcha a Pacho (nie hybský zbojník). Zvlášť Pacho ma zaujal, bol som rád, že v 3. sérii dostal väčší priestor. Dúfam, že nebudem spoilerovať, veď každému je jasné, že Pablo umrie, ale bol som neskutočne šokovaný, keď v závere 2. série Pablo odišiel na onen svet, pretože som si myslel, že aj 3. séria bude o ňom. Prvé dva diely 3. série sa zdali o čosi slabšie, ale išlo skôr o to, že sa trebalo zoznámiť s novými tvárami. Potom ma dostala aj 3. séria. Tvorcovia si dali záležať , vydarili sa prestrihy na skutočné zábery, v ktorých ste si mohli porovnávať hercov s reálnymi postavami, ich oblečenie, prostredie...Hltal som to po 4-5 dieloch, takže som sa do toho zažral parádne a rovnako parádne som si to užil. Gracias...100%. ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Tak už umím španělsky plata, plomo, koka, puta, rata a respetable. Ale k věci: Armády chlapíků neustále kouřících cigarety a každou chvíli konzumujících pivo a kořalky stíhají chlapíka, který se alkoholu snad ani nedotkne, ale v každém díle si dá aspoň jednoho jointa. Proto je taky skoro pořád v pohodě, kdežto alkoholici, jak je u nich obvyklé, jsou co chvíli na nervy a mají sklony k agresivitě. A jelikož hulič celou dobu bojuje za svou vlastní legalizaci, je jasné, kam tento propagandistický projekt směřuje. Jenže komu fandit, když mám rád chlast, tabák i trávu? A aby to bylo ještě zamotanější, pořád se tam mluví o kokainu, který šňupou nějací neznámí lidé kdesi daleko. Občas se některý z nich objeví a alkoholici mu hned rozbijí hubu, aby si vybili vztek, že nemůžou dostat huliče. To trvá dvacet dílů, během nichž se toho dost stane, ale ke konci tráva dojde, což předznamená huličův konec. Ale jak říkám, stane se toho hodně a hlavně se toho hodně ukazuje. Totiž zobrazuje. Mám na mysli dílčí motivy. Je jich hodně, to už jsem asi říkal. Všechny ty obrazy jdou k sobě, mají totiž spojité téma, které je v nich zase naopak tématicky rozčleněno do všemožných poloh. Proto také v závěru, třeba jak hulič v nouzi a bez trávy vyráží na chráněnou farmu, nejde o "naivní a sebeparodickou snahu ohnout Patronův příběh do dojemného svědectví pádu jednoho megalomana" (viz Marigold k 2. sérii), ale opět o další související motivický obraz. Ze stejné posice lze zcela opačným směrem, totiž na stížnosti pana Sebastiána Marroquína, odpovědět, že jeho otec, Pablo Emilio Escobar Gaviria, si pravdu nezaslouží. Si o no? ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Navzdory faktu, že Pablo Escobar je důležitou a fascinující figurou kolumbijské historie, Narcos se u mě vyšplhali sotva na 4 hvězdy. Ne snad proto, že by se tu špatně hrálo nebo se na to špatně koukalo, ale především proto, že ta nejzajímavější část Escobarova života je tu zoufale plytká a zkratkovitá (do zblbnutí se omílá, jak se sám vypracoval z ničeho, což ovšem vidíme na ploše možná tak půlky jednoho dílu), a většina děje je (mnohdy úplně zbytečně) podřízená (byť jakkoli zábavným) efektním a badass momentům (a ano, vím, že většina z nich se skutečně stala), nemluvě o tom, že prakticky žádná jiná postava nemá tolik prostoru, aby mohla být dostatečně zajímavá. Výsledkem je tak seriál, který je skutečně cool, zároveň je ale velice povrchní, ač se tak netváří. PS Druhá řada naštěstí tenhle nešvar úspěšně napravuje, a třetí i přes vlažnější rozjezd nakonec taky nezaostává. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mistr "populární dokumentarizace" jihoamerického zločinu, José Padilha, servíruje velkolepou ságu o narkobaronech a od prvních vteřin jede ve velkém. První díly přípomínají vyprávění Scorseseho, kdy sledujeme nevšední osudy jednotlivců a skrze ně se dozvídáme širší okolnosti. Nevěřil bych seriálu každé slovo, myslím, že dokumentární aspekt je zde upozaděn ve prospěch ladného filmového vyprávění a coolovosti. O detailech policejních procedur, ani o trikách zločinců se zde nedozvíme tolik, co v The Wire, ale přesto bych seriálu neupřel jeho komplexnost. Zločin, peníze, zákon, politika, lid, nic z toho seriál neopomíjí, maluje komplexní obraz tehdejšího světa, v němž přestává být důležité, zda je vše pravdivé, důležitější je sdělení divákům - je to děsně cool, ale pozor na to! (vlastně podobná funkce, jakou mají dokumenty o Hitlerovi) Přiznám se, že 5 hvězdu dávám více z principu, než ze zásluh, ale zkrátka tohoto díla si vážím... 9/10 ()

Galerie (503)

Zajímavosti (59)

  • V epizodě zazní skladba „C.R.E.A.M.“ od hip-hopové kapely Wu-Tang Clan. (Epistemolog)
  • Pablo Escobar (Wagner Moura) v seriálu zlikviduje své dva kumpány: vlastníma rukama zabije Galiana a Mongadu odstraní jím najatý zabiják. Tato dvojice se v době Escobarova uvěznění starala o jeho obchodní záležitosti. Dosud nebylo potvrzeno, že by jejich likvidace proběhla tímto způsobem, ale vyšetřování tomu nasvědčuje. Podle skutečných událostí měli Galiano s Mongadem okrást Escobara o řádově nižší sumy, nikoli o tři miliony, jak ukazuje seriál. (jerry12)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama