Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 2
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (669)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neskutečně chytlavý úvod. Pablův rozjezd je působivý a Miami ve svých 80's ve mě vždycky rozehraje krásné vzpomínky na Zjizvenou tvář a ty časy, kdy jsem se projížděl po Vice City. Polodokumentární styl a stylové průpovídky vypravěče dokonale dokreslují atmosféru úspěchu i zničující hrůzy, kterou bílý snížek na Floridu donesl, ale prachy... Série 2: má neskutečně našlápnutou první polovinu. Carrillův návrat i rozlučka patří k vrcholům seriálu. Moura celou dobu vynikající. I když je celkově druhá polovina (druhé poloviny) pomalejší, je i metodičtější... pletichářská. Sebezpytující. Těžko říct jestli byl dobrý nápad obnovit seriál na další dvě sezóny. Potenciál tu je, o tom žádná, ale doufám, že už nepůjde o pouhé ředění a že se tvůrci budou dál držet reality. Coma Mierda. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodl jsem se seriál ohodnotit i okomentovat po dvou sezónách, jakékoli další připomínky případně přidám ke komentářům jednotlivých sérií. Seriál si okamžitě našel místo mezi mými oblíbenými, baví mě zřejmě hlavně proto, že se tak odlišuje od běžné seriálové tvorby. Tvůrcům se podařilo od první epizody vytvořit skvělou, hutnou atmosféru, výborně pracovali i s akcí a napětím a nebýt čtyř poněkud rozpačitých epizod ve druhé polovině druhé řady, neměl bych v podstatě co kritizovat. A dokonce ani o těchto dílech nemohu říct, že by byly špatné, jen jsem se příliš namlsal dokonalosti, která jim předcházela. Velmi mě bavil komentář agenta Murphyho i použití reálných záběrů, které daly celému seriálu větší hloubku. Tohle jsem si opravdu užil. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„JESTLI JSEM SE NĚCO VE SVĚTĚ DROG NAUČIL, TAK TO, ŽE ŽIVOT JE MNOHEM KOMPLIKOVANĚJŠÍ, NEŽ SI MYSLÍTE. DOBRÝ A ŠPATNÝ - TO JSOU RELATIVNÍ POJMY.“ /// Jestli jsem si bláhově myslel, že na mafiánským poli plným trávy či koksu mě už nemá co překvapit, tak to tahle historie „Narcos“, vyprávěná agentem DEA dokázala! Zmapování úspěchu Pablo Escobara a jím stvořenýho impéria obsahuje všechno! Včetně ironickejch ftípků. Samozřejmostí jsou autentický záběry a jména nepodplatitelných (mrtvol), jejichž statečnost je spolu s exhibicí drogovýho krále tahounem příběhu. Další z příběhů, kterej psal sám život. Navíc tvůrci dokazujou, jak vás válka změní, že moc je opojná a vede k sebezničení. A vůbec nejvíc jsem rád, že letos bude pokračování! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy založený na skutečnosti. 2.) Miluju filmy, v nichž jde o stvoření monstra. 3.) Vždycky jsem toužil mít tolik prachů, že bych je neměl kam dávat. 4.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "In the United States, Mafia makes witnesses disappear so they can't testify in court. In Colombia, Pablo Escobar made the whole court disappear." Je to Wire? Není to Wire? Hodíme si mincí? Ne, to asi vážně nebude potřeba. Narcos je vynikající sbírkou příběhů o pronásledování jednoho z nejznámějších drogových bossů v historii, k perfekci má ale pořád daleko. Můj největší problém nejspíš tkví ve stylu, jakým je celá story líčena. Voice-over je dobrá věc, když se to s ním nepřehání. Tady je ale prakticky všudypřítomný a jindy seriózní momenty pro mě osobně zbytečně zlehčuje a znevažuje. Naopak velmi kladně vnímám rozdělení na španělsky mluvící a anglicky mluvící části, stejně jako dokumentární záběry dokreslující historické reálie a konec konců i vynikající výpravu, díky které mám neustále pocit, jako bych v té Jižní Americe skutečně byl. Abych to tedy sám nějakým způsobem rozdělil, technické podání spolu s autenticitou a přesností je v mých očích na vynikající úrovni, možná i překonávající některé z podobně zaměřených filmů. Co se příběhů a jeho vyprávění týče, příliš to na mě nefunguje, chybí tomu napětí, zvraty, momenty překvapení. Zkrátka zklamání a pocit nevyužitého potenciálu.. a takový nesnáším. 7/10 s přimhouřeným okem. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle nějak by podle mě vypadal seriál 24 hodin, kdyby byl natáčen na základě skutečných událostí a nebyl "svázán" "reálným" časem a událostmi jednoho dne. Dynamické tempo, výrazný spád, silné a ostré zvraty, skvělá zemitá akce, nekompromisní záporáci (Mourův Escobar je samozřejmě top), kteří se neštítí ani atentátů na významné osobnosti, drsní agenti, kteří jsou často nuceni při honbě za "vyšším dobrem" zásadně porušovat zákony i kategorické morální principy, politikaření, intriky... A jako malý bonus navrch - přiměřený nadhled obvykle v podobě lehce cynického a černohumorného vypravěčského voiceoveru. Netflix zkrátka jede a Narcos jsou jedním z jejich největších seriálových nářezů. S01: 90 %; S02: 90 %; S03: 80 % ()

Galerie (500)

Zajímavosti (59)

  • V epizodě se dovídáme, že ministr spravedlnosti Rodrigo Lara Bonilla se měl stát velvyslancem v Československu. Tato informace je pravdivá. (joker.george)
  • Pablo Escobar (Wagner Moura) v seriálu zlikviduje své dva kumpány: vlastníma rukama zabije Galiana a Mongadu odstraní jím najatý zabiják. Tato dvojice se v době Escobarova uvěznění starala o jeho obchodní záležitosti. Dosud nebylo potvrzeno, že by jejich likvidace proběhla tímto způsobem, ale vyšetřování tomu nasvědčuje. Podle skutečných událostí měli Galiano s Mongadem okrást Escobara o řádově nižší sumy, nikoli o tři miliony, jak ukazuje seriál. (jerry12)
  • Pablo Escobar (Wagner Moura) hraje se svým synem Juanem (Juan Murcia) hru „Streets of Rage 1“ (1991) na konzoli Sega Mega Drive. (korbitch22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama