Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Recenze (107)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším proč podlední dvě série byli oproti prvních dvou špatné. Na sabrinu se celkově dobře koukalo, ale prostě ten začátek nasadil vysoko laťku, že to asi už nešlo překonat. Trošku škoda, protože zvlášt poslední série byla více méně o ničem až na ten závěrečný díl. Ale je dobře, že to skončilo. Pro mě za mě by to mohli zakončit i po druhé, ale fajn proč ne. Obecně ale musím říct, že se mi tato verze líbila víc, než ta původní. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

"Nová" Sabrina si z původní náctileté taškařice vzala jen jména postav a jinak si jede po své vlastní ose. Prvních pár dílů mě fakt přibilo do židle - temný přístup, všude samý Satan, bytost s kozlí hlavou, vidiny černé budoucnosti a čarodějnice vysící na stromech. Prostě WOW, přesně něco pro mě. Jenže... postupem času se z toho stala stejně ta "taškařice" jako originální Sabrina The Teenage Witch s Mellisou Joan Hart. Pokud neuvidíte pár dílů v sérii, nic se nestane, o nic důležitého nepřijdete. Některé díly jsou vyloženě vata nebo "What If..." a postavy se chovají naprosto iracionálně ve spoustě případech. Prudence se kamarádí se Sabrinou jen, když to scénář vyžaduje, jinak ji nenávidí a nejradši by ji viděla mrtvou. Takové střídání nálad mi přišlo v některých dílech jako nekonzistentnost střihače. Taky se tam dost řeší ty náctileté první lásky, ale ok, postavám má být 16 let. Mohlo to být víc hororové, víc cool, víc odvázané, ve výsledku se jedná pouze o oddychovku na sledování při home office. - Shlédnut každý díl 3 sérii. ()

Bedy 

všechny recenze uživatele

Asi první polovina 1. série byla opravdu nuda, ale pak už se to začalo rozjíždět. Ve druhé sérii se to taky někdy zbytečně táhlo, ale ve třetí sérii už to mělo ten správný spád a super děj. Takže na konec solidní seriál, který je doplněn super hereckými výkony. ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Trošku bídička. Ono by se všechny ty kecy o safe space a SJW daly v pohodě přežít, kdyby to bylo celé aspoň jakžtakž dobře napsané. Greendale je zasazené v nějakém časovém limbu, celkově to kvůli původnímu komiksu vypadá jako 60. léta, ale Ambrose má v jedné scéně laptop. Život na střední se snaží imitovat něco jako Breakfast Club zasazený ve Společnosti mrtvých básníků, a jedním ze stěžejních bodů narace je uhelný důl, ve kterým kutají borci v džískách s krumpáčem (wtf?). Je to strašně slepený bordel, u kterého mě ale nejvíce otravovala šablonovitost postav a nekonsekventnost většiny událostí. Lépe řečeno konsekventnost jen v těch případech, ve kterých se to scénaristům zrovna hodilo. Takhle si originální a důvtipné vyprávění moc nepředstavuji. Magický svět a jeho zákonitosti nejsou nijak poctivě vystavěné, pouze se sází za pochodu jako koleje před jedoucí vlak. Závěrečné dvě finální epizody možná jsou dostatečně uspokojivé, ale ta cesta k nim je vycucaný řetězec deus ex machin, který mě po pravdě ani moc nebavil. Nová Sabrina tak moc nefunguje ani jako guilty pleasure. Jediná epizoda, ve které bylo najednou co objevovat, je zmrtvýchvstání. Na celou sezónu je to bohužel trochu málo. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Netflix se fakt snaží. Snaží se zamaskovat klasickou epizodickou tuctovost, která z celého seriálu dýchá zatuchle jako týden nemytá kuřácká držka. Ale lehce to je provoněné a zamaskované sympatickou hlavní hrdinkou, skoro až dětinským příběhem, který je však plný krve a brutality. Dokáže takový být. To bez pochyb. Nicméně nic to nemění na faktu toho, že mnohdy se setkáte s tím, že zápach dorazí tvrdě do vašeho nosu. Sabrina a její koncept je všem velmi známý. My ji spíše známe z toho sitcom rázu, který ve výsledku nebyl zase tak moc hrozný. Ale nic to nemění na tom, že jsem očekával od této Sabriny dost. Horovová verze, která se ve výsledku povedla. Ale nejde o nic světoborného, jelikož si tvůrci mohli mnohdy vyhrát více s tím dějem. A to ani nezmiňuji to, že zásady postav se dokáží měnit jako počasí. Lépe zpracovaný, více koukatelný a vyvoněnější Lucifer. 2. série: Sabrina byla vždy hodnocena jako horor. Po této sérii už plně dokážu pochopit proč. Až neuvěřitelně stupidní a pseudopropagandu jsem dlouho neviděl. Série začala dost smutně a nešťastně. Už jenom tím, že šlo o silně nezáživný kousek, který se jenom utvrzoval tuctovost první série. Tak nějak se potvrdilo, že jde o materiál pro holky a gaye (což není homofobnní, ale fakt ze života). ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál určite nepatrí medzi tie najlepšie čo som videla, hlavne vďaka nevýraznej druhej sérií, ktorá ma nudila. Ale zachránila to prvá slušná séria. Sabrina tak možno v tretej serii pôjde do pekla zachrániť svojho známeho. A uvidíme či to bude stačiť. Alebo príde ďalšie sklamanie ako druhá séria ? 4* ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Pamatuji Sabrinu ještě z 96, takže už jen z nostalgie mě tenhle projekt zaujal a musim říct, že ten hororový kabát Sabrině opravdu sluší a já si obě série celkem užila. Akorát z čeho nejsem příliš odvařená jsou Sabrinini kamarádi, ale třeba ve třetí sérii dostanou nějakou zajímavou linku. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Zatím je to spíše na tři hvězdy. Na jednu stranu hororovější pojetí Sabriny se mi líbí a celková stylizace je prostě perfektní (i když časté papundeklové rekvizity působí docela směšně), na druhou stranu naivní a pohádkově laděné momenty mě v tomto univerzu přišly hned dost podivné. Nevím, je to takový divný mix na pomezí hororu komedie a dramatu. Opravdu temné momenty střídají ty romantické a sem tam komické. Měl jsem celou dobu pocit, že tvůrci hledají tu správnou rovinu kterou se vydat, občas to působí všechno poměrně reálně a pak se jde do lesů za čarodějnicí jako s Disneyho pohádek. Přes opravdu zajímavý vizuál mám ze seriálu taky pocit jakési levnosti, celý great coven a čarodějnickou školu tvoří pouze malá hrstka čarodějnic, stejně tak obyvatel Greendale není kdo ví jak velký počet. Co se herců týče tak je asi pochopitelné, že se jedná spíše o průměrné výkony, ale ani mi to nějak nevadilo. Jednoznačně nejlepší jsou v tomto ohledu tety Zelda a Hilda, který jsem tu pózu tak nějak věřil. Zatím to moji pozornost drží docela slušně, ale asi bych byl radši, kdyby se to zbavilo těch naivních momentů ve prospěch toho reálnějšího pojetí, zatlačil bych na psychiku postav a následky a pocity z jejich činů bych neměnil jak na běžícím páse, ale nechal bych si to ty postavy pěkně vyžrat. Nápad to má dobrý, ale za mě osobně by to chtělo trochu dotáhnout a spíše bych se přikláněl k přiblížení k American Horror Story a ubral vlivu Pushing Daisies. Zatím zhlédnutá pouze první série. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1 3/5. Takhle temně pojaté čarodějky jsem čekal právě u "Discovery of witches" a ne u rebootu Sabriny. V tomhle prostě palec nahoru, ale jinak to dost trpí tou žánrovou kočkopsí nevyvážeností, takže na 4 to zatím nevytáhnu. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Hádám, že teď je to takový trend, že z každého sebeblbějšího nápadu musí udělat mysteriózní, temný, do průměru upadající blábol. Čím krvavější a temnější, tím víc Adidas. Holt nejsem cílová skupina. Tuším, že za to můžou hry o trůny, který tenhle styl odstartovaly. Hry o trůny byly jiné, po nich už je všechno stejné. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Venku prší, sychravo...ukázkový podzim. A k němu není nic lepšího, než maraton tady malé rebelky Sabriny. Podmanivá atmosféra, fajn hudba a solidní herci. ALE! Tohle není pohádka. Násilí, sex, krev, mučení. V dnešní době asi žádné překvapení. Netflix teď velmi často vypouští podobné seriály pro adolescenty...větší logiku v tom nehledejte. A už vůbec ne spojitost s komediálním seriálem z devadesátých let. Mám pocit, jakoby se teď každý druhý řídil pravidlem; čím více budeme šokovat, tím více budeme úspěšnější. Ano, čarodějnictví je téma samo o sobě. Ovšem seriálu by neuškodilo ponechat si o trochu více té pohádkovosti a zvolnit. První epizoda měla patřičné kouzlo, které se s přibývajícími díly vytrácelo. I tak by ale byly tři hvězdy málo. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

S devadesátkovým sitcomem má nová Sabrina pramálo společného. Tentokrát se nehraje na humor, ale na temnou, krvavou a dekadentní podívanou, která se ale mnohdy bere příliš vážně, a tak sklouzává spíš k parodii. A to obzvlášť, co se milostné linky hlavní hrdinky, která by v 16 letech pro lásku až na kraj světa šla, týče. Chyběla mi také o něco větší provázanost mezi jednotlivými díly, i když komplexní rámec série měla. Sabrina je skvěle obsazená, vizuálně vymazlená a především napínavá. A i když je hlavní cílovka nějakých 16-20 let, neumenšuje to nic na faktu, že seriál dokáže zaujmout i starší, kteří jen občas musí být shovívavější k tomu přehnanému patosu. ()

Teringer 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je vcelku sympatický a pro nemocná, v posteli proležená odpoledne docela ideální, ale víc nic. Cítím, že cílová skupina je o už o značných pár let mladší, ale ačkoliv jsem si párkrát ťukala na čelo, tak jsem vyloženě netrpěla (oproti Riverdale, oof). Jen "středobod vesmíru/můžu všechno" Sabrina byla chvílema docela nesnesitelná, což je škoda. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

No.. Oproti jiným verzím Sabriny mladé čarodějnice tohle má spoustu do sebe a příběh má opravdu co říct. Nadprůměr. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Původní Sabrinu jsem měl moc rád. Ze zajímavosti jsem si pustil pár dílů této verze a bohužel mě to nijak nezaujalo. Je to snaha napodobit původní seriál, ale opravdu hororovým vážným stylem. Možná, kdybych neznal původní seriál, tak bych hodnotil jinak, ale takhle mi to prostě nejde vůbec překousnout. ()

hazaba odpad!

všechny recenze uživatele

Dala jsem tomu šanci v podobě dvou epizod a musím přiznat, že mě to fakt nezaujalo. Téměř karikaturní postavy, toporné herecké výkony a rádoby umělecké ztvárnění v podobě rozostřeného pozadí... fakt ne. ()

Anduril odpad!

všechny recenze uživatele

Hmmm, ani nechápem, ako som to vlastne dopozeral. To je jedna z mojich vlastností, aj keď začnem pozerať blbosť, zvyknem ju dotiahnuť do konca, väčšinou. Tak to bolo, aj v prípade Sabriny. Prečo je to vlastne, podľa mňa, odpad? Modlitby k satanovi, rituály, zasvätenia, strata slobodnej vôle, kvôli získaniu moci, kráľovná pekla, falošný boh a chladne nebo, ktoré je nepriateľom človekovi... proste mi z toho všetkého bolo na grc. Všetko otočené na ruby. K tomu sexuálny pod tón, niekedy až priame narážky, pre násť ročných? No paráda. Musí byť potom dosť desivé, počúvať názory na život, generácie mladých, vyrastenej na takýchto blbostiach. Takže, slovíčko "odpad!" to všetko veľmi dobre vystihuje a zhŕňa. ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka a moc sympatická hlavní hrdinka. Nevím, kdy naposled jsem se takhle těšila na druhou sérii (GoT?). Komix neznám, takže jsem moc a moc zvědavá, kam to půjde dál. Edit: druhá série super, třetí hodně slabá. Čtvrtá to zase vrátila relativně do koukatelné roviny se skvělým závěrem! ()

Reklama

Reklama