Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

  • USA Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (více)
Trailer

Rozpolcenost mezi loajalitou ke svému učiteli Obi-Wanu Kenobimu a vábením Sithů nakonec způsobuje, že se Anakin Skywalker obrací zády k Jediům a přeměnou v Dartha Vadera dokončuje svou cestu do temnot... (Bontonfilm)

Recenze (1 568)

Seag 

všechny recenze uživatele

Asi najočakávanejšia časť novej trilogie SW a podľa viacerých aj najlepšia. Nuž, podme pekne od začiatku. Začiatok je v klasickom štýle SW a prvý fight medzi Obi Wanom a Anakinom vs. Count Dookom je veľmi kvalitný a ku koncu aj drastický. Potom sa to už nesie v pomalom duchu, ale nehovorím že nudnom.Za to ako film presne zachytáva Anakinov presun k temnej strane síly, by mal dostať Lucas oscara. Už v takej druhej tretine filmu dochádza k fightu medzi Majstrom Windum a Darth Sidiusom, kde mi Anakin jednoznačne potvrdil že je to "svina". :))))))) Nechýbajú však aj smutné scény, napr. postupné ničenie všetkých Jediov, ale aj zlihanie majstra Yodu. A je tu konečne finále. Anakin je už taký blb že dochádza k zraneniu jeho manželky Padmé, a zároven aj záverečny boj. Tento boj nie je ani tak extra ako to čo príde po nom. Scéna pri ktorej Obi Wan Anakinovi všetko vyhadzuje na oči, bola pre mna osobne veľmi emotývna. Lucas tu aj konečne ukazuje ako operácia mení anakina na Dartha Vadera. Dokonca Yoda na konci spomenie aj môjho obľúbeného Qui gon jina. A ked to už je asi posledná časť celej SW série tak tu máte môj rebríček 1. Skrytá Hrozba 94% 2. Pomsta Sithov 90% 3. Návrat Jediho 89% 4. Klony útočia 85% 5. Impétium vracia úder 80% 6. Nová nádej 74% ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Smršť světelných mečů, pangalaktické vizuální orgie, temná strana síly, Darth Vader a Yoda v akci a dostatečně důstojné vyvrcholení celé šestidílné ságy. ()

Hans. 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě srdcová záležitost asi nejlepší díl z celé série.Proměna Anakina v Darth Vadera vešla do dějin a přímé propojení se starou sérií mě potěšilo ze všeho nejvíc. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Skvělý film! Lucas to dokázal! Pomsta Sithů je epické veledílo plné emocemi narvaných scén! Výborná spojovací část mezi starou a novou trilogií SW. Výborný epický děj. Navíc přerod Anakina na Dartha Vadera je prostě úžasný a jenom to potvrzuje, že právě Vader je hlavní postavou SW. Jinak vyhlazování řádu Jedi, vznik Impéria a závěrečná bitva mezi Obi-Wanem a Vaderem na vulkanické planetě patří k tomu nejlepšímu, co je ve Star Wars podle mě k vidění! To všechno doprovází úžasná epická hudba a skvělá režie Lucase. Herecké výkony jsou taky výborné. Tato epizoda se určitě vyrovnává epizodám ze staré trilogie, 5 hvězd. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Dokoukání "staré trojky" pro mě bylo především bojem s nudou a doufal jsem, že tři nové díly budou lepší. Vlastně jsem to i tak trochu očekával, hlavně kvůli novým technologiím a přítomnosti mých oblíbených herců. Očekávání se naštěstí naplnila. Jsem rád, že se Lucas rozhodl natočit tyto tři prequely, protože tím moje nazírání na celou ságu posunul ze stupně absolutního nezájmu až opovržení do fáze neutrality až mírných sympatií. Píšu mírných, protože Star Wars nikdy nebudou mým šálkem čaje. Nikdy u mě nevyvolají pocity mrazení v zádech a husí kůži. Přesto musím závěrečnou epizodu ocenit nejvyšším hodnocením, protože byla skutečně perfektní. Je vlastně takovou syntézou všech předchozí/následucících dílů. A co musím zvlášť vypíchnout, je závěrečné inferno, které mělo překvapivě (ale o to více mě to potěšilo) až hororovou atmosféru. *** Nezatížen nostalgií, jsem celou ságu zhlédl poprvé na začátku roku 2011 v pořadí dle doby vzniku jednotlivých epizod. Můj žebříček: 1. Episode III, 2. Episode II, 3. Episode I, 4. Episode VI, 5. Episode V, 6. Episode IV ()

EstéCaňa 

všechny recenze uživatele

Ano ! Lucas konečně prolomil prokletí a stejně jako Alfonso Cuarón to bylo u magického čísla 3. Dokonalé ukončení "Lucasovi trilogie", které ve fanoušcích zanechalo smíšené pocity. Je u konce epocha kinematografie, která ovládla svět. Z miliónů lidí udělala fanatiky, z mnoha dalších fanoušky Sci-Fi, ale hlavně vytvořila něco kolosálního na co bude ještě mnoho dalších generací vzpomínat. Ale nikdo nesmutní, protože jsou tu další trháky na pokračování, které jistě oslní svět. Jako například Harry Potter (který shodou okolností byl před pár dny od vydání komentáře slavnostně ukončen posledním dílem), Avatar a jeho dvě další naplánované pokračovaní a doufám, že i další vícedílné kasovní trháky, které mě oslní stejně jako nekonečný a nezapomenutelný svět Star Wars. 10/10 ()

campix 

všechny recenze uživatele

George Lucas napravil nemastnou, neslanou pachuť druhého dílu s podtitulem Klony útočí.Sice je Pomsta Sithů klonům v lecčems velmi podobná, ale v celkovém pohledu je rozdíl více než markantní. Prostě perfektní zakončení nové série a navázání na tu starou. Vše funguje na výbornou. Je tu spousta emocí, epických scén a atraktivních soubojů a zároveň se děj posouvá nekompromisně dále ke kýženému skvělému konci. Nemám vůbec co vytknout, Lucas zakončil novou sérii ve velkém stylu. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Já tenhle díl miluju. Anakinova proměna v Darth Vadera je dokonalá a naprosto pochopitelná. Jen pro mou nejstarší dceru to byl trochu šok. Teď si přece jen nejsem jistá, jestli jsem zvolila správné pořadí. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ano, finále je grandiózní, jedno z nejlepších, co je na filmovém plátně k vidění, a i úvodní dvacetiminutovka bere dech. Jenže ten zbytek v trojce naplno odhaluje největší slabinu nových StarWars. Ač jsou tu špičkové triky, co se týče scénáře, je celá trilogie ukotvena v šedesátých letech - politika, láska, bitvy. Není moc veliký rozdíl mezi dialogy a dějem v Pádu říše římské a jemu podobných (od Bena Hura k Zemi faraonů) a Lucasovým scénářem. Dalším problémem je přístupnost, která nedovolí proměnu Anakina ukázat v celé hrůze (žádná krev a bolest), a tak se skoro vše odehraje na verbální rovině jako na divadle. Vraždící Anakin v plné kráse by vzbuzoval daleko více děsu než digitálně upravené oči a emocionální "trhání kulis". Ale zato finále si trojka ty čtyři hvězdičky zaslouží. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Těžko najdete více deprimující film. Zánik republiky aneb spojující článek mezi starou a novou trilogií. Strhující podívaná od začátku do konce. Vytkl bych maximálně počítačově modelované stormtroopery a to, že jsme neviděli Milenium Falcon. :-) ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než druhý díl. Opět úžasná Natalia a Hayden. Škoda, že film není ve 3D to by byla bomba! :D) ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Oproti epizodám I a II je Pomsta Sithů rozhodně lepší a dokonce ji (zatím) řadím mezi své 3 nejoblíbenější Star Wars filmy. Děj je tu o dost temnější, než v předchozích epizodách. Anakinův obrat k temné straně síly se tu podle mě povedl dobře, i když někteří by mohli namítat, že se vše událo až moc nejednou. Manipulace Palpatina s Anakinem a jeho předvídání kroků řádu jedi tu jsou nicméně opravdu dobře promyšlené a myslím, že tato část se Lucasovi ze scénáristické stránky povedla ze všech jeho Star Wars nejvíc. Během první poloniny tu mezi postavami celkem funguje humor, hlavně mezi Anakinem a Obi-Wanem. Většina (i když rozhodně ne všechny) dialogy jsou tu o dost lépe napsané, než v předešlých dvou epizodách. Ve druhé polovině má všechno rychlý spád a atmosféra tu pořádně zhoustne. Odklon od demokracie až ke galaktickému impériu je tu působivý. Do toho všeho ještě jene z nejlepších soundtracků od Johna Williamse a tentokrát už docela přesvědčivé efekty (a navíc dobrá práce se světlem, viz zapadající slunce na Coruscantu) a celkově z toho epizoda III vychází jako jeden z mých nejoblíbenějších Star Wars filmů. ()

AGO 

všechny recenze uživatele

Po prvých ultra-kladných ohlasoch mi cez rozum chodila, okrem neopísateľnej túžby presvedčiť sa na vlastné oči, aj rečnícka otázka. Žeby sa Lucas vynoril zo zakalených vôd prvej a druhej epizódy a spravil by novú časť bez blbých dialógov a ešte blbších postáv (Hlavne Phantom Menace.)? Nedajbože by spravil film, scenárom, postavami, emóciami a temnotou rovnajúci sa starým epizódam? Po vysnívanej navšteve kina som našiel odpoveď. Nie!! Prvú polovicu asi nahrabali z nepoužitých záberov z Attack of the Clones. A čo druhá, údajne srdcervúca polovica? Prechod Anakina k temnej strane je prirýchly (ani som sa nenazdal a už kosil malé deti) a finálny súboj je síce fantastický, ale nie tak pôsobivý, ako ten v Return of the Jedi. Ale je to Star Wars, má to atmosféru (konečne!!!) a dozviem sa motívy Anakinovho prechodu k druhej strane. A posledných 10 minút je za 8*. Škoda toho prehnaného očakávania... ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Nové epizody SW mají IMHO vzestupnou tendenci. Zatímco jednička se příliš nepovedla, dvojka byla znatelně lepší a po jejím zhlédnutí jsem měl pocit, že to nejlepší nás čeká až na konec. A s radostí v srdci říkám: Epizoda III je neuvěřitelně působivým vyvrcholením, plným emotivních a dramatických momentů, zvratů, parádních soubojů a vtipných situací (R2-D2 rulez :-)). Tento díl SW se mi jednoznačně líbil ze všech nejvíce a dovolím si tvrdit, že se jedná o jedno z nejlepších sci-fi všech dob. ()

zorro 

všechny recenze uživatele

George Lucas dotáhl svou ságu až do nejlepšího konce. Závěrečná epizoda nové trilogie je naprosto božská ve všech ohledech. Musím vyzdvihnout hlavně scénu kdy Clone Troopers vybíjejí rytíře Jedi ta má totiž naprosto skvělou atmosféru. 10/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Prostřední část hvězdné ságy začíná poněkud rozpačitě a zdá se, že jen díky humorným hláškám obou Jedihů se dá první půl hodina vydržet. Děj je v této části naprosto nepodstatný a všechny dialogy strojené až běda. Naštěstí se vše mění v okamžiku, kdy Anakin Skywalker začne koketovat se silou zla, které postupně podléhá. Ačkoliv na začátku je Anakin velmi schopným rytířem Jedi a i v době pochybování se zdá, že nad ním dobro zvítězí, ke konci fílmu je už skutečně zaslepený zlem. A poté, co si s ním pohraje Obi-Wan Kenobi a jen díky dalším pokračováním jej nezbytně nezabije, dostává od Darth Sidiuse to, nač všichni netrpělivě čekáme – kovovou helmu. Pohyb v ní po filmovém plátně pak není jen zážitkem pro Haydena Christensena, ale i pro diváky. Lukas se tentokrát činil a ačkoliv mi množství těch digitálních potvůrek a digitálních zobrazení přijde neúnosné, přeci jen má tento díl asi nejblíže ke klasickým Star Wars. Jen škoda, že díky té digitální smršti, která kouká z každého filmového políčka, ztratily všechny nové díly kouzlo předcházející série. ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

Tento film mě (v porovnání s ostatnimi SW) velice překvapil. Hned na začátku dostane ďábelské tempo, ve kterém pokračuje dále... Ne, tak přesně to není... Střídají se tu scény, naplněné akčností k prasknutí se scénami komornějšího ladění... Celý film je trikově famózní a diváka nenechává na pochybách o síle ILM... Herecky je film (narozdíl od Epizody 2) naprosto dokonalý. To, že výtečně hráli herci formátu Samuela L. Jacksona nebo Christophera Lee mě nepřekvapuje, ale překvapil mě Ewan McGregor, který se (narozdíl od předchozích filmů) velice podobal Obi Wanovi, na kterého si pamatujeme z epizod 4,5 a 6. Dále mě ošem nepřekvapuje skvělý výkon Natalie Portman, která tu nádherně ztvárnila bláznivě zamilovanou dívku (což jí jde, jak víme, dobře...), a to navíc rozhodně neměla lehkou roli (řekl bych spíše hodně špatnou), díky tomu, že se objevovala na plátně méně, než v předchozích filmech (nepočítaje srdceryvný vřískot, způsobený porodními bolestmi, trvající téměř polovinu její doby na plátně...), ale musela silně zapůsobit, aby pak člověk mohl pochopit Anakinovo chování. Když už jsem u Anakina, tak musím zmínit, že výkon Haydena Christensena mi mírně řečeno "vyrazil dech"! Již v Epizodě 2 hrál dobře, ale ve většině scén byl ve vleku své slavnější kolegyně Natalie Portman. V tomto filmu ale hraje naprosto famózně. Nevím, čím to je, ale roli rozhodně lehkou neměl, je však možné, že mu více "seděla", nebo že se v Epizodě 2 nemohl plně projevit (musel působit jako pubescent)... Netroufám si u hereckých výkonů vytvářet nějakou stupnici, protože jsem tam nenašel špatný výkon... Scénář je velice sugestivní [mnoho scén se vám bude hodně dlouho přehrávat v hlavě (např. Rozkaz 66...)], ale sem tam se tam nějaká ta chybka přece jen vloudí... Pokud mám uvédst příklad, tak uvedu pojem R2 nebo některé hlubokomyslné výroky Padmé... - ti, co viděli film vědí, o čem mluvím a těm, co film neviděli jsem, doufám, nic neprozradil... Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů ale rozhodně není lehký film a myslím si, že může oslovit každého. Dlouho jsem váhal, zda ohodnotit 5* nebo 4*, ale nakonec jsem si porovnal kvatitu předchozích filmů (mimo Epizodu 4) a rozhodl jsem se, že filmu dám (školním žargonem) 5* s odřenýma ušima... ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

sklamanie tak otrasne triky a citelny blue screen.. akorat myslienky yodu stali za nieco tak ako v dvojke a co sa tyka deja..hmmmmmmmmm a taktiez hmmmmm z atmosfery...nebolo nic.. stacilo by o par sekund dhlsie a detailnejsie zabery onoho futuro sveta.. a celkovy dojem..z novej trilogie.. parafraza na ameriku senat vyzera ako medison sqare garden bufety ako bufety :) zaujimave je velin jedi na pol pyramida na pol stlporadie.. bolo tam plno fantazie no vela prace vyslo na nivoc.. jedno z najslabsich filmov prva pol hodinka fajna.. ale inak..hmm ()

Související novinky

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

29.09.2019

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy již delší dobu slibovala, že do světa Star Wars hodlá brzy přivést více ženských autorek. Na filmové frontě se jí to zatím tolik nedaří, vzhledem ke změně strategie… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Reklama

Reklama