Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele kaylin k tomuto seriálu (3)

Série 10 (2012) (S10) 

Setkání s Ježíšem, Listerovo kázání vlastnímu synovy, Rimmerova pravda o otci, Kocour a jeho posedlost šňůrkami, Kryton a jeho posedlost ručníky. Nechybí konverzační, ale ani situační komika. Když Kryton leští a suší příbory, prostě nejde se nesmát. To děje nám více vstupují automaty na jídlo a jejich role není rozhodně okrajová. Setkáme se i s dalšími rasami, dokonce si prožijeme i jednu galaktickou bitvu. I když je sem tam použit digitální trik, který ukazuje, že tohle je přece jen novější verze starého známého, je to právě to staré známé, co nás dostane. I když je hercům už docela dost (Chris 53 let, Craig 49 let, Robert 57 let a Danny 53 let) na jejich energii to není vůbec vidět. A vlastně ani na nich samotných. Nevím čím to, ale jako kdyby od deváté série omládli. Přeji jim úspěch a doufám, že se dočkáme ještě jedenácté série. Snad nezůstane ani u ní. "Červený trpaslík" dál bude lákat nové diváky a já tomu budu jen rád. Tenhle humor a tihle lidé si je zaslouží. ()

Série 11 (2016) (S11) 

První díl jedenácté série mě tolik nedostal a bál jsem se, že tohle bude celkově propadák, ale nakonec se ukázalo, že nostalgie zafungovala. A nejenom nostalgie, ale také skutečnost, že to je místy pořád neskutečně vtipné. Navíc nechybí ani sem tam nějaký ten promyšlený scénář, který nás vrací k původním sériím. ()

Série 12 (2017) (S12) 

Jeden by si myslel, že snad ani není možné, aby se "Červený trpaslík" ještě zvednul na úroveň prvních sérií, ale dvanáctá sezóna to skutečně dokázala a nechala nám pocítit ten humor, který jsme tak milovali. Tady máte opravdu pocit, jako kdyby postavy nestárly. Navíc to má i dobře promyšlené zápletky. Tohle je prostě skvělé. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama