Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Soweek k tomuto seriálu (3)

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Kvalit trpaslíka o kousek nedotahuje, ale to je podle mě absencí sitcomáckého uměleho smíchu, který prostě k seriálu patří. Cokoli co bych sem chtěl napsat by spoilerovalo seriál, takže si budete muset vystačit s mým hodnocením :-) Rozhodně to ale potěšilo mé srdce, vidět kluky z trpaslíka zpět v akci. RED DWARF FOREVER! ()

Série 12 (2017) (S12) 

Koneckonců, proč ne. Je to pořád to samé, ale když se tak nad tím zamyslíte, tak to bylo i těch původních 8 sérií. Domnívám se, že 12. série byla zřejmě už úplně poslední a i když to není seriálový vrchol, rozhodně to nedělá Červenému trpaslíkovi ostudu. Myslím, že rozloučení se skoro všemi postavami proběhlo více než důstojně. Je čas pověsit seriálové mládí na hřebík. Děkuji všem. ()

Země zaslíbená (2020) (S13E01) 

4,5*. Chtěl bych hodnotit nezaujatě, protože jsem fanoušek Trpaslíka, ale ono to nezaujatě nejde a vlastně je to taky jedno. Jestli jste fanouškem, tak si to stejně pustíte a budete stejně zaujatí jako já a jestli nejste, tak se k Vám tento počin ani nedostane a nemáte důvod si to pouštět. Kluci z Trpaslíka jsou ( zase ) zpět a naštěstí se kromě jejich věku nezměnilo vůbec nic. Doug Naylor naštěstí drží stále stejný styl a na zajeté receptuře nemění vůbec nic. Trochu jsem se obával celovečerního formátu, přeci jen Trpaslík fungoval vždy lépe jako seriál, ale zde se to povedlo. Film Vám nabídne klasický humor v podobě nějaké té direktivy kosmického sboru, odkazů na staré díly, pichlavého Rimmera, sexy Kocoura, vindaloo Listera, uklízejícího Krytona a samozřejmě Hollyho s IQ 6000. Dále jednoduchou akci, opět zajímavý sci-fi balíček a v neposlední řadě i trocha toho dramatu a filosofie nad existenční krizí. Přeci jen už nikdy nevíte, který díl bude opravdu poslední a tak určitě neškodí trochu vyšponovat závěr. Přál bych si, aby to nebyl díl poslední a pokud je, tak všem účastníkům ze srdce děkuji. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama