Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Šimpy k tomuto seriálu (3)

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Ano, nedosahuje kvalit původního Trpaslíka, ale možná je to pouze tím, že jsem si nemohl zvyknout na originální znění. Přece jen, všch předchozích 8 sezon jsem shlédl v českém dabingu a tady mi navíc scházel onen umělý smích publika, který vždy podněcoval vlastní smích a náš se v něm ztrácel. Jako by se lidi styděli zasmát teď tomu, co by jim dříve přišlo vtipný a nebo proto, že se jejich smích nemá v čem ztratit. Na hercích je také znát věk, ale nijak razantně. Například Rimmer vypadá furt stejně..:-) A po shlédnutí filmu o filmu musím hodnotit lépe, neb ten celé deváté serii dodává kouzlo, ať už příjemné nostalgie, či dává možnost nahlédnout do zákulisí. Zpočátku jsem byl totiž zklamán technickým zpracováním a úrovní triků, ale najednou koukám, že i tohle vytvořit bylo velmi pracné. A pak, sakra lidi, vždyť jsou to pánové Lister, Rimmer, Kocour a Kryton, takže 4* musí být! ()

Série 10 (2012) (S10) 

Koukám, že spoustě lidí nesedlo vážnější pojetí 9. serie a její pokus o hlubší myšlenky. Mě tedy ano, ale je pravda, že tady se tvůrci vrací k původnímu stylu humoru, který sice zpočátku prvního dílu této serie mi přišel hodně povrchní a jednoduchý, ale naštěstí se z toho vyklubala sranda a i příběh se našel a stál za to. Vítejte zpět, přátelé! P.S. Dokoukáno, serie si udržela vysokou laťku, v páté epizodě jsem měl sice trochu problém, o čem, že vlastně byla, ale poslední šestá byla zadostiučiněním, hlavně pro Arnolda, neb konečně byl jeho osud zkompletován, doplněn začátkem a vyvrcholením... ()

Země zaslíbená (2020) (S13E01) 

Mohlo být líp, mohlo být hůř, ale párkrát jsem se řádně zasmál. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama