Reklama

Reklama

Přichází Satan - Procitnutí

(TV film)
  • Česko Omen IV: Procitnutí (více)

Obsahy(1)

Damien Thorn je mrtvý, ale věštba o příchodu antikrista se znovuzrodila v podobě dívky jménem Delia, kterou adoptovali Gene a Karen Yorkovi. Když Karen zjistí, že se její dítě narodilo za zvláštních okolností, najme soukromého detektiva, aby našel Deliiny skutečné rodiče. Tím se rozeběhne série zvláštních nehod a Karen začne všechny podezřívat ze spiknutí proti ní. Nakonec se rozhodne zjistit o své dceři pravdu sama. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

cariada 

všechny recenze uživatele

Příběn začíná ,když mladý pár jde adoptovat dítě holku mimino. V klášteře kde proběhla adopce má jedna jeptiška hrozný výčitky ,že dítě žije , ale matka představená jí zbije a zemře. Mimino novou matku škrábne do tváře a ta je z toho rozhozená. Dítě pokřtí na Deria ,ale kněz co dělal obřad je stižen smrtí. Po letech se u dívky projevují sklony k násilí. Rovněž nemá kamarády a zčínají okolo ní umírat lidi. Máma začíná mít pochybnosti ,že je normální. Najem si vyšetřovatele ,aby zjistil něco o jejím původu. On vyhledá jeptišku ,která měla výčitky na začátku , stala se z ní šlapka(jak zajímavý osud) a pak zase náká kazatelka. Jak jinak ani oni neujdou pomstě. Mámě se narodí konečně dítě. Jenže zjištuje ,že dívka je ve skutečnosti Damienovou dcerou. Rozuzlení je zajímavé a děsivé. Místy to sice kopíruje první díl ,ale pak se to líp rozjede. Důstojné završení celé serie. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Byla by to i sranda,pokud by to nebyla táááákováhle...chci říct,nuda. Jediný důvod proč jsem to kdysi viděl dokonce 2x(!),je přítomnost dr.Juliet Parrishové z V jako vítězství. A ost stojí taky za starou belu. Je vidno,že tento film,nebavil nikoho,včetně režiséra,herců a hud.skladatele. Smutná tečky (spíš černý puntík),za slavnou sérií/trilogií. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tak, v rámci genderovej spravodlivosti je teraz už jasné, že aj do ženy sa môže vteliť Antikrist... – ostatne mnohí si už dávno myslia, že práve v takejto podobe nachádza obzvláštne zaľúbenie. Inak čo – načo? – aktualizácia žiadna, iba plus trochu tej new age ezoteriky... - ale prekvapivo kvalitne napísané aj zrežírované, s kopou nápadov a v konečnom dôsledku ďaleko lepšie dielo, než obe pokračovania pôvodného filmu dohromady. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kombinované převyprávění prvního a druhého dílu nakonec dopadá lépe, než by se zdálo. Má to tu atmosféru, která mi chyběla u druhého a třetího dílu, možná až moc velké opisování z jedničky lze nakonec přeci jen přičíst k dobru, než kritizovat. Je to jednodušší, prostší a „levnější“, ale hlavně díky výborně zvolené Asii Vietra pro roli malé démonické Delii (je fakt zajímavé, jak je podobná Samu Neilovi, který v předchozím díle hrál jejího otce) a zajímavé Faye Grant v roli její adoptivní matky to má nějaký švih. Původní Omen žádné pokračování nepotřeboval, protože sám o sobě je takřka dokonalý a strašidelný, ale pokud se někdy k nějakému pokračování ještě vrátím, bude to asi jen toto. Na „obyčejný TV film“ mě to docela překvapilo. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tohle už s Damienem nemá lautr nic společného, s výjimkou kopírování motivů. Televizně laciné zpracování postrádá atmosféru a nová inkarnace Satana je prostě jen průměrná holčička s potměšile pichlavýma očima, nesympatické děcko beze stopy démoničnosti, ať si k tomu temné chorály hřmí a burácí po libosti (což bohužel většinou nedělají). Napětí, strach nebo alespoň pouhá zvědavost, co bude následovat? Ani omylem, jen sterilní, bezpečná nuda pro matky před porodem, kardiaky a nervově labilní dítka, nic pro horrorové fajnšmekry. Zbytečné pokračování, které nemělo vzniknout ani v duté, pilinami vystlané lebzně scénáristy, natož zasvinit kilometry filmového pásu. 25% ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama