Reklama

Reklama

Hlava Medúzy

(seriál)
  • Slovensko Hlava Medúzy
Česko, 2021, 7 h 41 min (Minutáž: 52–60 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák, Michal Isteník, Petra Bučková, Jana Švandová, Jan Vlasák, Karel Heřmánek ml., Pavel Kříž, Gabriela Štefanová, Štěpán Tuček (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zmizelý originál Rubensovy "Hlavy Medúzy" a dva mrtví muži. Tak začíná první epizoda nového seriálu České televize, který natočil Filip Renč. Osm příběhů podle scenáristy Petra Hudského zavede diváky do Brna a jeho okolí. Čtveřici kriminalistů vede precizní a cílevědomá Karin v podání Jitky Čvančarové. Dalších rolí se zhostili Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. „Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ říká režisér Filip Renč a dodává: „Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Kosir k tomuto seriálu (6)

Hlava Medúzy (2021) 

O relevanci seriálu, též o tom, jak si ho sami autoři váží, svědčí i to, jak je na ČSFD standardními opatřen atributy. Z 20 herců je u epizod uvedeno 5. Jinak jednoduché, většinou infantilní zápletky. A vícekrát nelogické, až nemožné řešení. Paradoxně, oproti hodnocení ostatních, mě asi nejvíc oslovil poslední příběh. ()

Hlava Medúzy (2021) (E01) 

Uplacírovat Čvančarovou bude stále těžší. :-)) ()

Vykročení do života (2021) (E02) 

Averze vůči Renčovi, stěžovat mamince bych si ale nešel. ()

Smrt na zámku (2021) (E03) 

Pro mě zatím nejslabší. Ke všem vytýkaným lapsům je naprosto infantilní cesta za pokladem probouráním "sádrokartonové zdi" a potom výlet tajemnými chodbami, o kterých neměl nikdo ponětí od války, kdy je zazdil nacistický pohlavár. Zřejmě během pár minut... ()

Tajemství umírajícího lesa (2021) (E06) odpad!

Na začátku jsem nechápal averzi vůči Renčovi, jak čas a díly běží, tak jsem čím dál, tím víc, zklamán. Jde vesměs o infantilně natočené příběhy s infantilní zápletkou a slabými výkonu herců. Co "dnes" například předváděl Martin Havelka, tak s tím by ani vošku neabsolvoval. A Filda na to koukal? ()

Kalich hořkosti (2021) (E08) 

Zatím, a nakonec, nejlepší. Ovšem nevybočuje z jednoduchých scénářů. ()

Reklama

Reklama