Reklama

Reklama

Hlava Medúzy

(seriál)
  • Slovensko Hlava Medúzy
Česko, 2021, 7 h 41 min (Minutáž: 52–60 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák, Michal Isteník, Petra Bučková, Jana Švandová, Jan Vlasák, Karel Heřmánek ml., Pavel Kříž, Gabriela Štefanová, Štěpán Tuček (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zmizelý originál Rubensovy "Hlavy Medúzy" a dva mrtví muži. Tak začíná první epizoda nového seriálu České televize, který natočil Filip Renč. Osm příběhů podle scenáristy Petra Hudského zavede diváky do Brna a jeho okolí. Čtveřici kriminalistů vede precizní a cílevědomá Karin v podání Jitky Čvančarové. Dalších rolí se zhostili Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. „Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ říká režisér Filip Renč a dodává: „Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Malarkey k tomuto seriálu (2)

Hlava Medúzy (2021) 

Kriminálka v režii Filipa Renče a s dobrou skladbou hereckých person české scény. Nevím, co jsem čekal, ale minimálně jsem doufal, že si u Hlavy medůzy odpočinu a budu rád, že některé herce rád vidím v něčem novém. Nakonec už první díl mě teda dost nasral. Fušeřina nejtěžšího kalibru. Regulérní kriminální béčko. Hlavní role Jitky Čvančarový se mi hrozně nelíbila. Ta její drsnost v kombinaci s čepicí mi přišla jako hrozná póza a mrzelo mě to. Mám ji jinak hrozně rád, ostatně jako i ostatní herce. Jenže zatímco Jirka Dvořák byl třeba v pohodě, tak Michal Isteník tu mluvil (no spíš pískal), jako když mu někdo přiskřípne koule. Jelikož ho ale znám od Mostu a aktuálně na něj koukám v Kukačkách, tak vím, že to jeho běžný projev není a nevím, co ho za tím vedlo. Už od prvního dílu tu tvůrci navíc rozjíždí vedlejší linku s mladým Heřmánkem, která nejen, že byla zbytečná, ale taky byla zatraceně špatná. To už nebylo snad ani béčko. Abych byl ale genderově vyvážený, tak musím říct i pár pochval. Nejlepší díl jednoznačně šestý, kde mi role Marka Vašuta, nevím pořádně proč, asi tím, že tam lil jedno pivo za druhým, docela sedla a vysloveně ten příběh dost povýšil. Jenže co je to na plat, když předchozí díl z prostředí módních přehlídek má hned z kraje scénu vraždy modelky, do které Vám hraje děsně nepovedená cover verze Born Slippy od Underworldů, což asi bude zároveň i vševypovídající o celém seriálu. Znova už ho v životě nechci vidět a mrzí mě u řady herců, že si s tímhle dali práci. Ale tak co...jede se dál a příště je uvidím v něčem lepším. Nicméně pořád platí to, že Filip Renč je strašnej rutinnér. ()

Hlava Medúzy (2021) (E01) 

Nerad hodnotím a komentuju seriály po prvním díle, ale tohle byl neskutečnej průser. Policajti tady tasí atrapy policejních odznaků jak z nějaké deskové hry a řeší případ, kterej na konci chce přijít s takovým šokem, že jde úplně proti logice. Je mi líto herců, sešla se jich tu totiž pěkná várka a je radost na ně koukat. Ale všechno ostatní je čiré filmařské zlo. Zajímalo by mě, jestli podobné sračky točí i v Polsku nebo zdali k nám chodí jenom ty dobré seriály... ()

Reklama

Reklama