Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (613)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Logos [0:49] ,2. The Revelation [2:41] ,3. Main Titles [2:59] ,4. The Cell [3:26] ,5. The Old Mansion [4:45] ,6. The Address [1:41] ,7. We're Different [1:25] ,8. The Note [2:47] ,9. Enter the Dragon [5:52] ,10. Threats [2:23] ,11. Tiger Balls [1:32] ,12. Love on a Couch [5:08] ,13. Devouring the Dragon [3:43] ,14. The Fire [4:33] ,15. The Book [0:34] ,16. He's Back! [6:07] ,17. End Credits [6:45], ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ratner měl k dispozici ingredience potřebné k natočení výborného thrilleru, včetně víc než solidního scénáře i výtečných herců, ale jeho k uzoufání sterilní a nudná filmařina (všimněte si nekonečného počtu záběrů libivolného herce uprostřed obrazu mluvícího přímo na kameru) není schopná dodat potřebnou atmosféru a napětí. Takhle jsme skončili u lehounkého nadprůměru. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

V podstatě jakože první příběh Dr. Lectera, pokud nebudu pocitat tu americko francouzkou sracku Hannibal - Zrození. Hopkins ma docela malo prostoru, ale i on tomu dava trochu tajemna. Je to spravne vystizeny Thriller, kteremu moc pomohl Ralph svym dokonalym pojetim, opravdu jsem se ho bal, takoveho cloveka bych potkat nechtel. Za to ale Norton to utahl jen prumerne, se mu nejspis moc nechtelo, ale vysledkove nadprumerny thriller s dobrym obsazenim, kde zminim jeste napriklad H. Keitela. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se hodně těšil a o to více jsem byl zklamán. Třetí díl v pořadí o kanibalovi Hannibalovi je pouze slabým odvarem Mlčení jehňátek a Hannibala. I herecký koncert Antonyho Hopkinse z Mlčení jehňátek je už pouze historií a je zcela zastíněn Ralphem Fiennesem. I překvapivý závěr film nezachrání, a tak toto dílo navždy spočine v šedém průměru. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vzdy, ked som v minulosti videl Cerveneho draka, neposobilo to na mna tak, ako kvalitna prva cast MLCANIE JAHNIAT (1991), ale az teraz som si uvedomil, ze to vobec nie je take zle. Dokonca by som povedal, ze je to velmi podobne Mlcaniu, kedze Edward Norton tak, ako aj Jodie Foster patrali po nejakom nebezpecnom psychopatovi, ale vzdy potrebovali pomoc aj od Hannibala Lectera, ktory sa skor s nimi zahraval a daval si podmienky. Avsak skor, nez by som zacal porovnavat ineho rezisera mi tu najviac chybala hroziva alebo mraziva hudba Howarda Shorea, ktory mal hudbu v Mlcani jahniat, pretoze z mojho pohladu je prave jeho hudba stvorena pre taketo tipy filmov. Urcite je scenaristicky dokonalejsie Mlcanie, ale aj tato cast bude odteraz patrit medzi moje oblubene. Len malo chybalo k 5*. Niekedy je naozaj dobre si niektore filmy po par rokoch zopakovat. Reziser Bratt Ratner len rok pred tymto filmom natocil akcnu komediu KRIZOVATKU SMRTI 2 a jednotku v roku 1998. ________ Anthony Hopkins - (Dr. Hannibal Lecter) +++ Edward Norton - (Will Graham) +++ Ralph Fiennes - (Francis Dolarhyde) +++ Harvey Keitel - (Jack Crawford) +++ Emily Watson - (Reba McClane) +++ Mary-Louise Parker - (Molly Graham) +++ Philip Seymour Hoffman - (Freddy Lounds - novinár) +++ Ellen Burstyn - (Stará mama Dolarhyde - len hlas) +++ Produkcia: Dino De Laurentiis +++ ()

Galerie (103)

Zajímavosti (44)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 93,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 209,2 mil. (NIRO)
  • Všichni herci, kteří se objevujíi v Mlčení jehňátek (1991) i v Červeném drakovi, jsou v Drakovi podstatně starší, než v „dějově následujícím“ Mlčení, což může neinformovaného diváka vést k omylu, že sleduje pokračování Jehňátek, zatímco děj Jehňátkám předchází. Proto se pak divák diví, jak to, že má Dr. Lecter (Anthony Hopkins) obě ruce i přesto, že si tu levou ruku v závěru Hannibala (2001) usekl, nebo že na začátku filmu pracuje jako forenzní psychiatr pod svým pravým jménem navzdory tomu, že by měl být – logicky – ve "třetím díle" na útěku pod falešným jménem a jednoruký. Tyto skutečnosti ve spojení s nereálnými artefakty (PC, pistole, videokazety) pak mohou na diváka působit zmateně (v závěru Mlčení jehňátek se Dr. Lecter chystá sníst, nebo aspoň zabít, ředitele blázince, ve kterém byl držen a v Drakovi se tento ředitel objevuje živý a zdravý... navíc podstatně starší a hezky vypasený.) (pjotri)
  • Když je policista Crawford (Harvey Keitel) v závěru telefonicky informován, že mrtvola ve vyhořelém domě není vrah, vidíme na jeho stole moderní monitor počítače. PC, jako výrobek IBM, byl sice vyvinut v létě 1981, vypadal ale docela jinak. Windows a technika od Intelu se začaly rozšiřovat až začátkem 90. let a Macintosh od Apple od roku 1984. (pjotri)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama